Preqas Panorama
Annons
Sa-skyddar-du-verkstaden-fran-cyberangrepp
Så skyddar du verkstaden från cyberangrepp
27 Maj 2022 Sju av tio cyberangrepp riktas mot mindre företag. När World Economic Forum ombeds ranka de globala hoten är databedrägerier och cyberattacker i topp fem. Sämst förberedda är mindre företag.
Firststop.se
Annons
Sveriges-Fordonsverkstaders-Forening-forelaser-pa-First-Stop-konferens
Sveriges Fordonsverkstäders Förening föreläser på First Stop konferens
26 Maj 2022 Att få närvara och träffa så många av First Stop kedjans medlemmar och däckleverantörens Bridgestones nordiska ledning är utvecklande och mycket lärorikt säger Bo Ericsson, Ordförande i SFVF.
Fram-med-regler-kring-export-av-bilar-nu-kraver-SFVFs-VD-Claes-Astrom
"Fram med regler kring export av bilar nu!" kräver SFVF:s VD Claes Åström
25 Maj 2022 ”Fram med regler kring export av bilar nu!” Det kräver Claes Åström på Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF) efter larm om att systemet utnyttjas. – Alldeles för många nästan nya bilar som var ämnade åt svenska marknaden har exporterats till andra länder efter utbetald klimatbonus, säger Claes Åström, VD SFVF.
Klockerholm 940x200
Annons
Svenska-AFCAR-i-toppmote-kring-sektorsspecifik-datalagstiftning
Svenska AFCAR i toppmöte kring sektorsspecifik datalagstiftning
25 Maj 2022 Det europeiska lobbysamarbetet för verkstadens rättigheter och bilägarens valfrihet, AFCAR – the Alliance for the Freedom of Car Repair in the EU, har tillsammans med svenska AFCAR haft ett departementsmöte kring den fordons- och kundgenererade datan.
SFVF-informerar-riksdagspolitiker-om-risker-med-elfordon
SFVF informerar riksdagspolitiker om risker med elfordon
24 Maj 2022 Finns det risker med elfordon? Den frågan fick SFVF av riksdagspolitikern Ingmar Kihlström från KD. Svaret på frågan är båda ja och nej. SFVF redde ut frågetecken på plats i riksdagshuset och gav råd om nödvändiga åtgärder för branschen i framtiden.
Koenigsegg-fick-medalj-i-dag
Koenigsegg fick medalj i dag!
23 Maj 2022 Biltillverkaren Christian von Koenigsegg och hans Koenigsegg Automotive fick en av årets näringslivsmedaljer i dag på Riddarhuset av H.K.H prins Carl Philip.
Blast-sol-och-skratt-pa-Bananpiren-nar-Autoexperten-hade-massa
Blåst, sol och skratt på Bananpiren när Autoexperten hade mässa
23 Maj 2022 GÖTEBORG Den sista av fyra regionmässor hölls i Göteborg av Autoexperten med 350 inbjudna medarbetare från verkstäderna. Besökarna köpte nya produkter, fick mingla med kolleger och även äta popcorn och rida på mekanisk tjur.
Varfor-ska-det-vara-svarare-att-ladda-en-elbil-an-att-tanka-en-fossildriven-bil
Varför ska det vara svårare att ladda en elbil än att tanka en fossildriven bil?
22 Maj 2022 En undersökning som Mastercard utfört i en del EU länder visar att oavsett land vill bilägare betala med betal/kreditkort. Samtidigt visar undersökningen också att i vissa länder, exempelvis Österrike att de skulle föredra att betala kontant. I Sverige visar undersökningen att kontant betalning i princip är helt ointressant.
Hedin-utokar-med-verksamhet-i-Central--och-Osteuropa
Hedin utökar med verksamhet i Central- och Östeuropa
20 Maj 2022 Den senaste veckan har Hedin Mobility Group meddelat flera stora förvärv, både i Finland och nu senast i Slovakien, Ungern och Tjeckien.
Bilhandelns-nya-gruppundantag-strax-klart
Bilhandelns nya gruppundantag strax klart
20 Maj 2022 Ett sista utkast på den nya konkurrensregleringen för märkesbilhandel föreligger från EU-kommissionen. Jämfört med den innevarande vertikala gruppundantagsförordningen öppnar kommissionen upp för ytterligare konkurrens på nybilsmarknaden när nya distributionskanaler, som e-handel, ges möjlighet att konkurrera, dock på lika villkor, visar traditionell selektiv distribution via märkesåterförsäljare eller märkesbilhandlare med agentavtal
Att-andra-i-avtal-om-bargningstjanster-gav-polisen-boter
Att ändra i avtal om bärgningstjänster gav polisen böter
19 Maj 2022 När Polismyndigheten ändrade ett avtal om bärningstjänster efter en upphandling begick de ett brott mot upphandlingsreglerna. Det kostar nu polisen 1,2 miljoner kronor i böter.
Oppet-hus-pa-Yrkesakademien-31-maj
Öppet hus på Yrkesakademien 31 maj!
19 Maj 2022 Yrkesakademien erbjuder arbetsmarknadsutbildningar inom bland annat fordon. Den 31 maj har Yrkesakademien i Göteborg öppet hus för inspiration in i motorbranschens yrken.
Juridikfragan-Har-vi-ratt-att-neka-en-felsokning
Juridikfrågan: Har vi rätt att neka en felsökning?
18 Maj 2022 När vi servat eller reparerat en bil så lämnar vi en garanti med verkstadens reparationsvillkor. Om kunden kommer tillbaka och anmärker på något som inte är relaterat till det utförda arbetet, har vi då rätt att neka kunden att felsöka om vi är säkra på detta?
Boschverkstaderna-ska-oka-rejalt-i-Sverige
Boschverkstäderna ska öka rejält i Sverige
17 Maj 2022 Bosch vill växa rejält de kommande åren. Antalet verkstäder ska öka från 7 000 till 10 000 i Europa och som en del av detta från 400 till 600 verkstäder i Norden.
JOBBig-massa-i-Vaxjo-nar-Yrkes-SM-korade-kunnigaste-teknikerna-i-sin-alder
JOBBig mässa i Växjö när Yrkes-SM korade kunnigaste teknikerna i sin ålder
16 Maj 2022 VÄXJÖ I sporthallarna i Växjö tävlade 18 ungdomar inom motoryrken om att bli bäst i Sverige. Fordonsproffs gjorde ett besök på Yrkes-SM för att träffa Sveriges bästa personbilsmekaniker och skadetekniker.
SFVF-i-Bastad-med-Mekonomen-verkstader
SFVF i Båstad med Mekonomen-verkstäder
13 Maj 2022 BÅSTAD Under ett par dagar turnerar SFVF:s VD Claes Åström med Mekonomen-gänget under koncernens årliga verkstadsträffar. – Det är ett bra tillfälle att berätta om vad vi som branschförening gör och lyssna till vad våra medlemmar vill att vi lägger fokus på, säger Claes Åström.
Visa äldre nyheter

Fordonsproffs

Nr 4 Ladda ner  - 2021.pdf 

(Klicka på bild o  läs direkt)

- Däckbrist hotar
Däckskola i Sjöbo
Elbilsdäck.
Ditec om den osunda
  
konkurrensen.

Övriga nummer under arkivfliken.
 
RÄTT LOGGA BVP

19 Maj, 2022, Extern artikel
Saab 9-5 kombi hade gett Volvo V90 en tuff match
18 Mar, 2022, Extern artikel
Audi A6 Avant e-tron concept
9 Mar, 2022, Extern artikel
Volkswagen ID. Buzz officiell
8 Mar, 2022, Extern artikel
Installera en laddbox för elbilen hemma
4 Feb, 2022, Extern artikel
Koenigsegg ska bygga en elbil
 Branschorganisationer i samverkan
 Annonser / Samarbeten