SFVF-ryter-till-Nar-ska-lagstiftarna-inse-vilken-betydelse-ratt-dackutrustning-har-for-latta-och-tyngre-fordon
SFVF ryter till: När ska lagstiftarna inse vilken betydelse rätt däckutrustning har för lätta och tyngre fordon?
25 Sep 2020 - I skuggan av Nollvisionen som sattes 1997 är det många olika förändringar som måste ske, för att vi ska nå vårt mål att ingen ska behöva skadas allvarligt eller omkomma i en trafikolycka i onödan, säger Bo Ericsson vd för Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF). - Det borde därför vara en självklarhet att alla fordon, även tyngre, har vinterhjul på vintern och sommarhjul på sommaren. Samma självklarhet är att det ska vara vinter respektive sommarhjul på alla axlar.
Nytt-Bilmarke---Nytt-Tank
Nytt Bilmärke - Nytt Tänk
25 Sep 2020 - Det är inte ofta det lanseras nya bilmärken i Sverige, därför är det extra kul och intressant när det sker, säger Bo Ericsson vd för Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF). - Att vi anslöt oss till SFVF var det självklara valet, säger Alexander Enulescu vd och generalagent samt ansvarig importör på DFSK.
Vad-gor-branschen-for-konsumentens-trygghet
Vad gör branschen för konsumentens trygghet?
24 Sep 2020 Med anledning av TV4s morgonprogram om bilverkstäder och Råd och Röns svarta lista - här följer fakta som visar hur den seriösa branschen verkar och arbetar.
Vart-tog-jamstalldheten-vagen-
Vart tog jämställdheten vägen?
24 Sep 2020 Det är ett känt faktum att männen oftast tar på sig ansvaret för däckbytet. Trots att kvinnor kan göra ett lika bra jobb så väljer majoriteten att överlämna ansvaret till mannen i hushållet, jag undrar varför, säger Bo Ericsson vd för Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF).
Kompetenslyftet-stalls-in----men-kommer-tillbaks-2021
Kompetenslyftet ställs in - men kommer tillbaks 2021
23 Sep 2020 SFVF tvingas tyvärr ställa in det planerade evenemanget ”Kompetenslyftet” pga den ökade smittspridningen (framförallt i Stockholm). FHM varnar sedan i går för skarpare restriktioner och rekommendationen när det gäller avstånd är nu 2 m.
ESF-projektet-en-overlevnadsfraga-for-vara-2-200-medlemsforetag
ESF-projektet en överlevnadsfråga för våra 2 200 medlemsföretag
23 Sep 2020 - Vi måste hänga med i den mycket snabba fordonsutvecklingen och hitta verktyg för att kunna utbilda och anställa rätt personal till våra verkstäder, säger Bo Ericsson, vd för Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF). Vi har svårt att rekrytera personal som är arbetsföra men som står utanför arbetsmarknaden. Det kan vara kvinnor, invandrare och lågutbildade. Det här måste vi alla snarast hjälpas åt att ändra på om våra företag ska kunna konkurrera om verkstadsjobben i framtiden, fortsätter Bo Ericsson.
Vad-ar-Europeiska-socialfonden-ESF
Vad är Europeiska socialfonden (ESF)?
22 Sep 2020 Europeiska socialfonden (ESF) är Europeiska unionens viktigaste finansiella instrument för att stödja sysselsättningen i medlemsstaterna och främja den ekonomiska och sociala sammanhållningen. Europeiska socialfondens utgifter uppgår till ungefär 10 procent av EU:s totala budget.
Sveriges-Fordonsverkstaders-Forening-SFVF-tar-ett-nytt-grepp-om--information-for-fordonsbranschen
Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF) tar ett nytt grepp om information för fordonsbranschen
22 Sep 2020 Från och med kommande söndag kommer SFVF att lägga ut Nyheter på https://fordonsproffs.eu/ även på söndagar. Ett radikalt grepp som ingen provat förut.
BilmekanikerDackteknikerFordonstekniker-har-en-sak-gemensamt-de-saknas
Bilmekaniker/Däcktekniker/Fordonstekniker har en sak gemensamt, de saknas!
21 Sep 2020 De flesta i branschen känner till att det saknas 5000 - 6000 mekaniker i Sverige, vilket är ett högt antal inte minst med tanke på att antalet uppenbarligen är konstant eller ökar sedan många år. Som en konsekvens av detta så får flera verkstäder antingen tacka nej till jobb eller jobba dygnet runt, säger Michael Bergvall som är däck och skadeansvarig på Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF).
Ar-din-verkstad-verkligen-ratt-forsakrad
Är din verkstad verkligen rätt försäkrad?
18 Sep 2020 Härom veckan brann tyvärr en verkstad igen. Denna gång skedde branden på en bilverkstad i Lagersberg som ligger i Eskilstuna. När räddningstjänsten kom till platsen var branden fullt utvecklad och släckningsinsatser kunde tyvärr inte rädda byggnaden som nu är totalskadad, säger Jonas Wangenborn, insatsledare vid Räddsam Mälardalen.
Nar-tragen-vinner
När trägen vinner
17 Sep 2020 Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF) har i åratal kämpat för att det ska bli konkurrens på lika villkor bland annat gällande fyllning av köldmedium, och vi kämpar vidare tills vi går i mål, säger Bo Ericsson som är vd på SFVF. Vi har gjort ett stort antal anmälningar till Skatteverket, Arbetsmiljöverket och haft möten med Naturvårdsverket.
Juridikfragan-Agaren-av-bilen-vill-inte-betala-anses-makar-alltid-foretrada-varandra
Juridikfrågan: Ägaren av bilen vill inte betala, anses makar alltid företräda varandra?
16 Sep 2020 Vi har haft en bil inne som lämnats in av en man där kvinnan som äger bilen nu inte vill betala fakturan då hon anser att jobben vi utfört är onödiga, då bilen inte blir värd mer nu när hon ska sälja den. Ska tilläggas att kvinnan och mannen är gifta sedan många år och att det är första gången vi har dem som kunder i verkstaden. Anses makar alltid företräda varandra när en bil lämnas in på verkstaden och hur ser ansvaret ut om den som äger bilen inte vill betala?
Kompetenslyftet-med-landets-framsta-experter-pa-att-driva-en-saker-fordonsverkstad
Kompetenslyftet med landets främsta experter på att driva en säker fordonsverkstad
14 Sep 2020 Ingen ska behöva skadas eller omkomma på sin arbetsplats i onödan, därför startar Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF) kompetenslyftet en informationsresa avseende metan, vätgas, elfordon risker och standard, risk för rån och juridiskt ansvar.
Konkurrensen-om-kunden-okar-standigt
Konkurrensen om kunden ökar ständigt
14 Sep 2020 Senast i raden av avtal är Mekonomen som avtalat med Caverion, Sovent Group och Distriktsveterinärerna, som är en del av Jordbruksverket. Tillsammans adderar de ytterligare 2 500 bilar till Mekonomen Fleet som redan har över 150 000 anslutna företagsbilar.
Nu-erbjuder-SFVF-utbildningar-i-Verkstadsjuridik-och-Bilhandelsjuridik---pa-flera-orter
Nu erbjuder SFVF utbildningar i Verkstadsjuridik och Bilhandelsjuridik - på flera orter
11 Sep 2020 - Vi har under den senaste tiden mottagit många efterfrågningar om SFVF:s utbildningar i Verkstadsjuridik och Bilhandelsjuridik. Det gör att vi nu återupptar dessa och vi har planerat in utbildningar på flera orter i landet, säger Bo Ericsson vd för Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF).
Nu-har-fordonsproffs-nummer-3-kommit-ut
Nu har fordonsproffs nummer 3 kommit ut
10 Sep 2020 Fordonsbranschens nya tidning, fordonsproffs, har nu kommit ut med ett nytt nummer, det tredje sedan starten för mindre än ett år sedan. Bland innehållet kan man bland annat läsa om Bilverkstadspodden, om Fossilfritt 2030, om nya tjänster för branschen och dessutom en stor intervju med KG Knutssons vd Johan Regefalk om Framtidens fordonsbransch.
Visa äldre nyheter