Preqas Panorama
Annons
Juridikfragan-Vad-rekommenderar-ni-for-formulering-nar-det-galler-AC
Juridikfrågan: Vad rekommenderar ni för formulering när det gäller AC?
17 Aug 2022 Vi innehar certifiering och genomför många AC-jobb men vi undrar hur vi ska formulera oss mot våra kunder. Är det ”provtryckning” och fyllning om systemet är tätt eller är det ”läcksökning” och fyllning om systemet är tätt"? Har hört att det är olämpligt att skriva ”provtryckning” och att man bör skriva ”läcksökning med kvävgas” istället. Vad rekommenderar ni för formulering rent juridiskt?
Klockerholm 940x200
Annons
Passa-pa-att-soka-bidrag-for-laddstation-vid-verkstaden
Passa på att söka bidrag för laddstation vid verkstaden
16 Aug 2022 Några dagar i september och oktober öppnar Naturvårdsverket för möjligheten att söka ett investeringsstöd för att exempelvis köpa in och installera laddstationer för bilar. Bidraget är populärt så passa på!
Unika-sensorer-i-skap-kan-radda-liv---och-verkstad
Unika sensorer i skåp kan rädda liv - och verkstad
15 Aug 2022 När verkstäder får in bilar med skadade batterier finns det i dag lösningar som gör att dessa kan förvaras säkert utan att riskera verkstaden, om det mot förmodan börjar brinna. – Skadade batterier är inte något man behöver vara rädd för, men man ska ha respekt och vara förberedd, säger Tommy Carnebo, Risk Management Specialist på brandsäkerhetsföretaget Dafo Vehicle Fire Protection AB.
Han-blir-ny-kommunikationsansvarig-for-SFVF
Han blir ny kommunikationsansvarig för SFVF
12 Aug 2022 SFVF står inför omfattande förändringar och ett steg i denna förändringsprocess blir rekryteringen av en ny kommunikationsansvarig – journalisten Pierre Kjellin.
Viktigt-med-godkand-adapter-vid-fyllning-av-gasflaskor
Viktigt med godkänd adapter vid fyllning av gasflaskor
12 Aug 2022 Sveriges Fordonsverkstäders Förening uppmanar husvagns- och husbilsägare att använda godkänd adapter vid fyllning av gasflaskor.
Juridikfragan-Kan-kundens-forsakringsbolag-tvinga-oss-att-ta-en-skada-som-uppstar-pa-kundens-bil-pa-var-verkstadsforsakring
Juridikfrågan: Kan kundens försäkringsbolag tvinga oss att ta en skada som uppstår på kundens bil på vår verkstadsförsäkring?
8 Aug 2022 Kan kundens försäkringsbolag tvinga oss att ta en skada som uppstår på kundens bil på vår verkstadsförsäkring?
Oppet-brev-till-Infrastrukturminister-Tomas-Eneroth
Öppet brev till Infrastrukturminister Tomas Eneroth
27 Jul 2022 Låt kontrollbesiktning av bilar ske på bilverkstäder Låt bilverkstäder utföra en säkerhetskontroll motsvarande en kontrollbesiktningen i glesbygd så bilägare slipper åka långa sträckor för att få bilen besiktigad. Utöver att det är en klar miljöfördel säkras tillgången på arbete för verkstäder på orter där det kan var svårt att behålla personalen och få lönsamhet. Det enda som krävs är en föreskrifts förändring av Transportstyrelsen, sen kan verkstäder göra en säkerhetskontroll motsvarande en besiktning
Ledningsforandring-i-SFVF-
Ledningsförändring i SFVF
22 Jul 2022 Claes Åström lämnar SFVF och lämnar från idag alla sina uppdrag som VD i föreningen. SFVFs styrelseordförande Bo Ericsson kommer tills vidare att ta över ledningen av den löpande verksamheten som tillförordnad VD i SFVF.
Vagledning-for-metan--och-vatgas-fordon-klar
Vägledning för metan- och vätgas fordon klar
22 Jul 2022 Varje år inträffar ett antal olyckor med fordon inblandade i Sverige. SFVF har tillsammans med MSB, Mobility Sweden, Räddningstjänsten med flera varit delaktig i framtagandet av en vägledning för bilar, bussar och lastbilar avseende metan- och vätgasfordon.
Fordonsproffs-tar-sommarledigt
Fordonsproffs tar sommarledigt!
18 Jul 2022 Nu när många av våra härliga läsare förhoppningsvis får en chans att återhämta sig i solen tar även Fordonsproffs lite ledigt. Vi kör igång i början av augusti igen med information från branschen både i Sverige och utomlands. Ha en härlig semester!
Bernard-Lycke-pa-CECRA-till-svenska-verkstader-Skaffa-ackreditering-for-SERMI
Bernard Lycke på CECRA till svenska verkstäder: Skaffa ackreditering för SERMI!
15 Jul 2022 En av de lobbyorganisationer som slåss för verkstäderna inom EU är CECRA - Europas största lobby-organisation för bilhandlare och verkstäder. Gruppen leds av Bernard Lycke, som är Director General och den som är mest insatt i de EU-beslut som rör verkstäder.
Viktig-delseger-i-det-foreslagna-forlangda-gruppundantaget
Viktig delseger i det föreslagna förlängda gruppundantaget
14 Jul 2022 EU´s konkurrenskommissionär Margrethe Vestager har lagt fram ett förslag till förlängning av gruppundantaget för bilförsäljning, med en viktig förändring som gäller verkstäder.
Juridikfragan-Hur-far-vi-bort-dumpade-skrotbilar
Juridikfrågan: Hur får vi bort dumpade skrotbilar?
14 Jul 2022 Vi har fått en skrotbil med ringa värde placerad på vårt verkstadsområde olovligen och registreringsplåtarna är borttagna samt att bilens chassinummer inte går att tyda. Vi har även en annan krockskadad bil som placerats här olovligen eller via bärgare med registreringsplåtar till ett mindre värde. Ingen ägare har under en längre period hört av sig gällande de här bilarna. Hur gör vi för att få bort de på bästa sätt?
Nar-stormen-narmar-sig
När stormen närmar sig…
13 Jul 2022 ”Glaspalatsens tid är förbi”, så började en artikel den 20 december 2018. Att arbeta med framtidsspaning och förstå vilka konsekvenser det blir är som att lägga ett pussel med alla bitar av information. På en verkstadskonferens nyligen sade arrangören så här om artikeln från 2018: ”Nu är vi där” och det var ett bra kvitto.
EU-inleder-samrad-om-moderniserad-konkurrensreglering-av-bilverkstadstjanster
EU inleder samråd om moderniserad konkurrensreglering av bilverkstadstjänster
12 Jul 2022 EU-kommissionen har inlett det offentliga samrådet kring förslaget till den nya gruppundantagsförordningen med kompletterande riktlinjer för motorfordon. Den nya konkurrensreglerande förordningen, som är föreslagen som en uppdatering till teknisk utveckling av den nuvarande förordningen 461/2010, ska träda i kraft 1 juni 2023.
Farre-bilar--igen--pa-grund-av-halvledarbrist
Färre bilar – igen – på grund av halvledarbrist
11 Jul 2022 Europeiska biltillverkare har producerat 230 000 färre bilar de senaste tre veckorna på grund av halvledarbrist. Det innebär att det hittills i år har tillverkats över en miljon bilar färre bilar än planerat.
Visa äldre nyheter

Fordonsproffs

Nr 4 Ladda ner  - 2021.pdf 

(Klicka på bild o  läs direkt)

- Däckbrist hotar
Däckskola i Sjöbo
Elbilsdäck.
Ditec om den osunda
  
konkurrensen.

Övriga nummer under arkivfliken.
 
RÄTT LOGGA BVP
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
31 Maj, 2022, Extern artikel
Kan man drifta med Range Rover Sport SVR?
19 Maj, 2022, Extern artikel
Saab 9-5 kombi hade gett Volvo V90 en tuff match
18 Mar, 2022, Extern artikel
Audi A6 Avant e-tron concept
9 Mar, 2022, Extern artikel
Volkswagen ID. Buzz officiell
1 Sep, 2022
Verkstadsjuridikutbildning – för fordonsverkstäder, fordonslärare och konsumentvägledare
Utbildningen är fullbokad, Sverige
13 Sep, 2022
Automechanika
Frankfurt, Tyskland
18 Jan, 2023
Automässan 2023
Göteborg, Sverige
Visa fler händelser
 Branschorganisationer i samverkan
 Sammarbetspartners