Bilbranschen-vill-ha-ROT-avdrag-for-bilreparationer-istallet-for-bidrag
Bilbranschen vill ha ROT-avdrag för bilreparationer istället för bidrag!
10 Aug 2020 - Bidrag och stöd i all ära men det är med ROT-avdrag som bilbranschen kan möta den snedvridna konkurrensen med ett parallellsamhälle, säger Bo Ericsson vd för nordens största fordonsbranschförening, SFVF i det här inlägget där man nu uppmanar Sveriges Regering att omgående införa ROT-avdrag för bilreparationer.
Drevet-rullar-vidare
Drevet rullar vidare
7 Aug 2020 AutoBranchen Danmark överväger att väcka åtal mot importören för Peugeot. Den österrikiska domstolen beslutade i en dom den 12 maj 2020 att ”Peugeot Austria” hade missbrukat sin marknadsposition gentemot de auktoriserade återförsäljarna i nätet. Bedömningen är att Peugeot har missbrukat sin dominerande ställning enligt de nationella och EU:s konkurrensregler, säger Bo Ericsson vd för Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF).
Juridikfragan-Kunden-hamtar-inte-bilen
Juridikfrågan: Kunden hämtar inte bilen
6 Aug 2020 Vår kund vill inte hämta ut bilen och vi kan inte få tag på honom. Kan vi transportera bilen till kunden och ställa den på gatan utanför bostaden eller gör vi något fel då?
Tuffa-tider-for-biltillverkare
Tuffa tider för biltillverkare
5 Aug 2020 Stålbad rapporteras vänta bilindustrin med en överkapacitet på 6 - 7 miljoner bilar per år. Den tyska branschgurun professor Ferdinand Dudenhöffer räknar med att i Tyskland kommer 100 000 anställda av totalt 830 000 anställda förlora sina jobb. Det är värre än under finanskrisen. Dudenhöffer säger till TT att det är den värsta kris som någonsin har drabbat bilindustrin.
Husbilsskatten-ar-ett-hot-mot-swemestern
Husbilsskatten är ett hot mot ”swemestern”
4 Aug 2020 Är finansminister Magdalena Andersson och den socialdemokratiska/miljöpartistiska regeringen en ”swemester”-sabotör? I ett debattinlägg i Expressen kräver Husvagnsbranschens Riksförbund (HRF), Svensk Camping (SCR) och Caravan Club att den nuvarande beräkningsmodellen för fordonsskatt på nya husbilar skrotas helt eller anpassas till husbilens särart som fordon och hur det brukas.
Okunskap-om-elbilar-kan-leda-till-svara-olyckor
Okunskap om elbilar kan leda till svåra olyckor!
3 Aug 2020 - När jag läser hur besiktningsföretag kontrollerar elfordon och upptäcker skador men låter fordonet passera som godkänt blir jag skrämd, säger Bo Ericsson vd för Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF). Tekniken går så fort och allt för många besitter inte den kunskap som fordonsägare har rätt att förvänta sig. I DN kunde vi nyligen läsa: ”Batteriet på en Renault Zoe har fått två parallella skador. Bilen underkänns inte, men ägaren informerades”.
Okade-bilstolder-och-brott-leder-till-ny-tjanst-hos-SFVF
Ökade bilstölder och brott leder till ny tjänst hos SFVF
31 Jul 2020 I Sverige stjäls årligen ca 10 300 bilar varav tusentals nyckel-stjäls. Dessutom stjäls årligen ca 1 200 lastbilar i Sverige. SFVF får rapporter om att inbrott sker alldeles för ofta och att det stjäls allt från katalysatorer på husbilar, rattar inklusive airbags till kompletta stötfångare med zeonljus.
Juridikfragan-Kunden-missnojd-med-AC-arbetet-
Juridikfrågan: Kunden missnöjd med AC-arbetet
30 Jul 2020 Vi har gjort ett AC-arbete för 4500 kronor. Efter ett par dagar återkommer kunden då felet kvarstod. Det visade sig då att ett följdfel inträffat som vi inte kunnat förutse men kunden vill inte betala för detta utan kräver kostnadsfritt avhjälpande som hon uttryckte sig.
Bo-Ericssons-manadskronika-om-framtiden-for-bilen
Bo Ericssons månadskrönika om framtiden för bilen
29 Jul 2020 - I eftertankens kranka blekhet kommer sanningen ifatt oss! Är dagens tillverkare tillräckligt smarta och tillräckligt snabba för att själva driva fordonsbranschens omvandling? Efter första halvåret ser vi på en skadad bilindustri - från tillverkare till minsta bilhandlare - som drabbats av mycket mer än Covid-19 krisen, skriver Bo Ericsson, VD för Sveriges Fordonsverkstäders Förening, i denna krönika.
Debattartikel--Fordonsagare-behandlas-som-livegna-utan-hansyn-till-forsamrad-miljobelastning
Debattartikel: Fordonsägare behandlas som livegna utan hänsyn till försämrad miljöbelastning
28 Jul 2020 - Under ett antal år har vi sett att marknaden styrs allt tuffare. Det leder till att fordonsägare får åka allt längre i tid, drar på sig stora kostnader och att miljöbelastningen ökar dramatiskt i onödan, säger Bo Ericsson vd för Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF).
Full-fart-och-intresse-for-Bilverkstadspodden
Full fart och intresse för Bilverkstadspodden
27 Jul 2020 Bilverkstadspodden är en nystartad podd med närmare ett dussin publicerade avsnitt. Tanken med podden är att föra en dialog/intervjua nyckelpersoner inom branschen, samt personer som tillför en positiv ådra till fordonsbranschen.
Hur-svart-kan-det-vara-Varfor-stoppas-inte-fyllning-av-AC-med-sk-fulgas
Hur svårt kan det vara? Varför stoppas inte fyllning av AC med sk ”fulgas”?
24 Jul 2020 På senare år har det blivit allt vanligare att fylla bilars AC-system med s k ”fulgas”, dvs gas som inte är avsedd för AC och som kan innebära en allvarlig säkerhetsrisk. I Naturvårdsverkets vägledning om Fluorerade växthusgaser står det att en bils AC aldrig får fyllas på med något annat än det den är typgodkänd för. Det spelar därför ingen roll om AC:n i princip är tom på F-gaser eller ej. Alla åtgärder samt påfyllnad av AC ska utföras av certifierad personal. När det gäller gasol är det dessutom en brandfarlig gas förenad med stora risker vid denna användning.
Juridikfragan-Kunden-klagar-pa-nyansskillnader-i-lacken-
Juridikfrågan: Kunden klagar på nyansskillnader i lacken
23 Jul 2020 Vi har utfört en skadereparation och lackerat om kundens framdörr. Bilen är 3 år gammal, premiummodell och lackeringen är vit metallic. Kunden klagar på nyansskillnader samt ett par dammkorn i lacken och är inte nöjd med slutresultatet.
SFVF-far-europeiskt-stod-i-sin-kritik-av-Tesla
SFVF får europeiskt stöd i sin kritik av Tesla
22 Jul 2020 Union of the European Lubricant Industry (UEIL), paraplyföreningen för den europeiska smörjmedelsindustrin för små och medelstora smörjföretag, ger sitt stöd till SFVF:s kritik av Tesla.
Debattartikel-Ska-vem-som-helst-kunna-oppna-bilverkstad
Debattartikel: Ska vem som helst kunna öppna bilverkstad?
21 Jul 2020 Är det vettigt att vem som helst ska kunna öppna en verkstad, däckverkstad, eller skadeverkstad? Som det är idag kan vem som helst starta en "verkstad" för bilar utan krav på utrustning, kunskap eller utförande, säger Bo Ericsson vd för Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF).
Sveriges-Fordonsverkstaders-Forening-ingar-avtal-med-Compilator---
Sveriges Fordonsverkstäders Förening ingår avtal med Compilator!
17 Jul 2020 SFVF har ingått avtal med Compilator där DäckData rekommenderas för hantering av däckaffären. ”Våra medlemmars behov av däckaffären ökar och även kontrollen av denna affär. För att kunna växa på ett professionellt sätt behöver vi utveckla hela affären. Med Compilators hjälp får vi allt samlat för hela däckaffären”, säger Bo Ericsson vd för SFVF.
Visa äldre nyheter
Bilverkstadspodden
Lyssna på  
5 Aug, 2020, Extern artikel
Koenigsegg på besök hos Jon Olsson
3 Aug, 2020, Extern artikel
Duell: Polestar 2 mot Tesla Model 3
31 Jul, 2020, Extern artikel
Unik Volvo PV659 från 1936
27 Jul, 2020, Extern artikel
Mazda MX-5 Miata testad
20 Jul, 2020, Extern artikel
Köper man Polestar 2 av förnuft eller känsla?
17 Aug, 2020
SFVF:s DÄCKSKOLA - Del 1 Teoretisk utbildning - via Teams
Online med dator - via Microsoft Teams (4 tim),
21 Aug, 2020
SFVF:s Utbildning för kundmottagare och i konsten ”att lyckas med säljet”
Online med dator - via Microsoft Teams (3 tim),
25 Aug, 2020
SFVF:s DÄCKSKOLA - Del 1 Teoretisk utbildning - via Teams
Online med dator - via Microsoft Teams (4 tim),
Visa fler händelser
 Branschorganisationer i samverkan