< Tillbaka

Xpeng i Sverige, men än så länge bara i digitalt format

Publicerad: 6 Nov 2021
Xpeng hämtar nyckelpersoner från både Tesla och Volvo inför uppstarten i Danmark. I Sverige är det fortfarande tyst om när lanseringen kommer ske.

Snart ska Xpeng lanseras i Danmark och förberedelserna pågår för fullt. Först tillsattes vd:n Jens Olsen och servicemarknadschef Peter Isager och en teknisk chef med värdefull kunskap från att ha jobbat med Tesla. Enligt Motor-magasinet pratas det nu om att Mads Hjarbaek Nielsen, från Volvo Car Danmark ska axla rollen som Sales Manager.

I Norge har Xpeng funnits sedan i fjol (med bland annat SUVen G3) och senaste modellen Limited Edition visades upp för någon vecka sedan. I mitten av november förväntas Xpeng släppa sedan-modellen P7, enligt Bilnytt.no. 

I Norge är ambitionen hög – Xpeng vill bli bland de tre största bilmärkerna före 2025. Där samarbetar Xpeng med Motor Gruppen och XBI Norge. 

Sverige är Xpengs sista land ut i Norgen och har hittills bara lanserat en svensk hemsida. Sedanen P7 ska släppas i två versioner. Det är den enda modellen som finns med på svenska hemsidan så det är förmodligen den modellen som släpps först. När märket planerar sin lansering och var bilarna ska säljas, levereras eller servas i Sverige finns än så länge inga uppgifter om.

Nästa länder som planeras att inta är Tyskland och Holland.

Xpeng motors heter egentligen Guangzhou Xiaopeng Motors Technology Company Ltd.

Text: MARIA ERIKSSON

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

1 Dec, 2023, Extern artikel
Emily GT blir verklighet
15 Nov, 2023, Extern artikel
Volvo EM90: Eldriven minibuss med lyx och komfort
31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan