< Tillbaka

Volvos autonoma körfunktion debuterar i Kalifornien

Publicerad: 7 Jan 2022
Volvo kommer presentera sin autonoma körfunktion i den kommande helelektriska SUVen som presenteras senare i år. Det meddelade Volvo Cars i dag.

Volvo Cars går ut i ett pressemeddelande och berättar om den autonoma körfunktionen Ride Pilot, att den först ska introduceras i Kalifornien och att det kommer göras som ett tilläggsabonnemang för den kommande helelektriska SUVen som lanseras senare i år. Zenseact har utvecklat mjukvaran tillsammans med det egna teamet på Volvo Cars och Techpartnerbolaget Luminar. 

Sensoruppsättningen består av fler än två dussin sensorer och Luminars Lidar-sensor.

– Vi är stolta över att tillkännage den planerade lanseringen i USA av vår första verkligt oövervakade autonoma körfunktion, då vi vill sätta en ny industristandard för autonomi utan att kompromissa med säkerheten, säger Mats Moberg, chef för forskning och utveckling på Volvo Cars.

Tester för autonom körning sker redan på vägar i Sverige och först om ett halvår är det aktuellt med tester i Kalifornien där både klimatet, trafikförhållandena och regelverken är mer gynnsamma för autonom körning.

Text: MARIA ERIKSSON

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

15 Nov, 2023, Extern artikel
Volvo EM90: Eldriven minibuss med lyx och komfort
31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
28 Sep, 2022, Extern artikel
Krockdetektering i nya iPhone 14
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan