Foto: Volvo Personvagnar

Volvo Cars haverikommission fyller femtio år

Publicerad: 26 Nov 2020
Utredarna i Volvo Cars haverikommission står redo dygnet runt för att samla in värdefulla krockdata från verkliga olyckor, vilket sedan används för att förbättra säkerheten i Volvobilar. Jag har under åren träffat några av dessa utredare, säger Bo Ericsson vd för Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF).

Det är imponerande kunskaper som Volvo Cars haverikommission har samlat på sig under 50 års tid. Jag har besökt krocklabberatoriet i Göteborg för att på plats se hur arbetet framskrider för att göra bilar säkrare, säger Bo Ericsson.

Volvo Cars haverikommission har sammanställt data från verkliga olyckor sedan 1970. När en olycka inträffar i Göteborgsregionen, dag som natt, är teamet snabbt på plats för att utreda och dokumentera varje moment av olyckan så detaljerat som möjligt. I sitt arbete ställer teamet frågor som: hur kraftfull var olyckan? Hur snabbt aktiverades bilens olika säkerhetssystem? Hur mår bilens passagerare? Teamet ställer även frågor kring yttre omständigheter som väder och vägens skick.

Utredarna fortsätter arbetet efter själva olyckan genom att gå igenom polisrapporter, kontakta föraren och om det är möjligt undersöker de den krockskadade bilen. Tillsammans med Volvo Cars beteendevetare försöker man också förstå hur föraren upplevde själva olyckan. Om möjligt går Volvo Cars haverikommission också igenom sjukhusjournaler för att kartlägga eventuella personskador. Den informationen analyseras av biomekaniska experter i samarbete med fysiker för att förstå den exakta orsaken till skadan.

Alla data och information som samlas in anonymiseras och kodifieras. Slutsatserna från arbetet av Volvo Cars haverikommission delas sedan med Volvo Cars produktutvecklare, som använder dessa för att utveckla och implementera ny teknologi i kommande bilmodeller. 

Varje år besöker och utreder Volvo Cars haverikommission 30 - 50 olyckor. Men eftersom det inträffar trafikolyckor över hela världen samarbetar de med lokal Volvopersonal och räddningstjänst för att samla in ytterligare data. Volvo Cars haverikommission tar även del av information från globala olycksdatabaser som en nödvändig del av arbetet.

Det sker fortfarande trafikolyckor, men nuförtiden är konsekvenserna av dem mildare och antalet allvarliga skador är färre jämfört med förr. Nollvision som sattes 1997 (ingen ska behöva skadas allvarligt eller omkomma i en trafikolycka) har också varit drivande, avslutar Bo Ericsson.

Kopiera länk
Copy

Artikelarkiv

Bilverkstadspodden
Lyssna på  
24 Sep, 2021, Extern artikel
Pirelli och Lamborghini Countach firar 50 år
23 Sep, 2021, Extern artikel
Bileko förstärker i Stockholm
23 Sep, 2021, Extern artikel
Hankook vann Auto Express sommardäcktest
22 Sep, 2021, Extern artikel
Motion om förbud av vinterdäck på sommaren
21 Sep, 2021, Extern artikel
Enviro erhåller hållbarhetscertifiering
31 Aug, 2021, Extern artikel
Är elbilen MG ZS EV ett bra bilköp?
24 Aug, 2021, Extern artikel
Premiär för Tesla Model Y i Sverige
24 Aug, 2021, Extern artikel
Toyota Yaris GR testad
15 Jun, 2021, Extern artikel
Audi e-tron GT vs Porsche Taycan 4S
2 Jun, 2021, Extern artikel
Volvo V70 byggd i Lego
14 Okt, 2021
SFVF:s DÄCKSKOLA - Del 1 Teoretisk utbildning - via Teams
Online med dator - via Microsoft Teams (3 tim), Utbildningsledare: Michael Bergvall
27 Okt, 2021
Uppsägning eller avsked? Vad är skillnaden mellan uppsägning pga. personliga skäl och avsked?
KOSTNADSFRITT WEBBINARIUM - med CvZ Juridik - Online, Mellan 9:00 och 10:00 hålls seminariet och efter 10:00 finns det fortsatt möjlighet att ställa frågor direkt till juristerna.
28 Okt, 2021
SFVF:s DÄCKSKOLA - Del 1 Teoretisk utbildning - via Teams
Online med dator - via Microsoft Teams (3 tim), Utbildningsledare: Michael Bergvall
Visa fler händelser
 Branschorganisationer i samverkan
 Annonser