< Tillbaka

Riksdagens trafikutskott - från vänster Thomas Morell, SD, Bosse Ericsson, SFVF, Ulrika Heie, C, Johnny Bräster, SBF, och Anders Karlsson, C. Foto: SFVF/SBF

Vi träffade riksdagens trafikutskott

Publicerad: 24 Maj 2023
”Hur säkerställer vi ett robust och rikstäckande nätverk av motorfordonsunderhållstjänster för att hela Sverige ska leva?”. Det var rubriken för dialogmötet med riksdagens trafikutskott som SFVF och SBF var inbjudna till.

Den 24 maj var Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF) och Sveriges Bildelsgrossisters Förening (SBF) inbjudna till dialogmöte hos Riksdagens trafikutskott för att diskutera bilverkstäder och konkurrens samt rätten till den fordons- och kundgenererade datan.

– Ett viktigt och bra möte för oss som företräder tredje part, summerar SFVF:s tillförordnade vd Bo Ericsson som deltog i mötet tillsammans med SBF:s ordförande Johnny Bräster.

SFVF och SBF har redan bjudit in riksdagens trafikutskott till ett nytt möte. Förståelsen för fordonsverkstädernas viktiga roll på landsbygden var stor bland riksdagsledamöterna i trafikutskottet, tyckte Bo Ericsson:

– Några löften fick vi inte. Däremot var det väldigt stor intresse kring hur Sverige påverkas i kris och krig om det inte finns några verkstäder. Att ta bort moms eller införa RUT förstår politikerna är bra förslag så verkstaden har möjlighet att vara kvar på orten. Jag tycker att politikerna ”har fått upp ögonen” rejält för dessa frågor, säger Bo Ericsson.

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

1 Dec, 2023, Extern artikel
Emily GT blir verklighet
15 Nov, 2023, Extern artikel
Volvo EM90: Eldriven minibuss med lyx och komfort
31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan