< Tillbaka

Riksdagens trafikutskott - från vänster Thomas Morell, SD, Bosse Ericsson, SFVF, Ulrika Heie, C, Johnny Bräster, SBF, och Anders Karlsson, C. Foto: SFVF/SBF

Vi träffade riksdagens trafikutskott

Publicerad: 24 Maj 2023
”Hur säkerställer vi ett robust och rikstäckande nätverk av motorfordonsunderhållstjänster för att hela Sverige ska leva?”. Det var rubriken för dialogmötet med riksdagens trafikutskott som SFVF och SBF var inbjudna till.

Den 24 maj var Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF) och Sveriges Bildelsgrossisters Förening (SBF) inbjudna till dialogmöte hos Riksdagens trafikutskott för att diskutera bilverkstäder och konkurrens samt rätten till den fordons- och kundgenererade datan.

– Ett viktigt och bra möte för oss som företräder tredje part, summerar SFVF:s tillförordnade vd Bo Ericsson som deltog i mötet tillsammans med SBF:s ordförande Johnny Bräster.

SFVF och SBF har redan bjudit in riksdagens trafikutskott till ett nytt möte. Förståelsen för fordonsverkstädernas viktiga roll på landsbygden var stor bland riksdagsledamöterna i trafikutskottet, tyckte Bo Ericsson:

– Några löften fick vi inte. Däremot var det väldigt stor intresse kring hur Sverige påverkas i kris och krig om det inte finns några verkstäder. Att ta bort moms eller införa RUT förstår politikerna är bra förslag så verkstaden har möjlighet att vara kvar på orten. Jag tycker att politikerna ”har fått upp ögonen” rejält för dessa frågor, säger Bo Ericsson.

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

 

PRENUMERERA NYHETSBREV(3)


 

29 Maj, 2023, Extern artikel
Sveriges bilpark blir äldre
29 Maj, 2023, Extern artikel
Michelin säljer sin verksamhet i Ryssland
26 Maj, 2023, Extern artikel
Däckline förnyar sin plattform med ytterligare 350 varumärken
25 Maj, 2023, Extern artikel
Förväntad nedgång i nyregistrering av fordon
25 Maj, 2023, Extern artikel
Dubbade däck revolutionerar snöröjning
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
28 Sep, 2022, Extern artikel
Krockdetektering i nya iPhone 14
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
31 Maj, 2022, Extern artikel
Kan man drifta med Range Rover Sport SVR?
19 Maj, 2022, Extern artikel
Saab 9-5 kombi hade gett Volvo V90 en tuff match
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan