< Tillbaka

Verkstäder kan sänka miljöpåverkan med begagnade bildelar och fler reparationer

Publicerad: 17 Dec 2020
En studie genomförd av IVL Svenska Miljöinstitutet visar att upp till 83 procent lägre klimatpåverkan sker om bucklan i plåten eller sprickan i plasten repareras istället för att bytas ut mot en ny bildel.

Om bilverkstäderna använder begagnade reservdelar jämfört med nytillverkade bildelar, resulterar detta i cirka 75 procent lägre utsläpp av växthusgaser. Det visar en livscykelanalys som Länsförsäkringars Forskningsfond låtit IVL Svenska Miljöinstitutet göra. Det i sin tur innebär att vi borde kunna minska utsläppen med cirka 700 ton varje år enbart på Länsförsäkringars kunders bilreparationer vilket är imponerande, säger Bo Ericsson vd för Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF).

IVL Svenska Miljöinstitutet har på uppdrag av Länsförsäkringars Forskningsfond genomfört en livscykelanalys på tre olika tillvägagångssätt att reparera en typskada på en bil. Typskadan innebär byte eller reparation av framskärm, stötfångare, motorhuv och strålkastare. De tre sätt som jämfördes var användning av nya reservdelar, begagnade reservdelar eller att reparera de skadade delarna på själva bilen genom att till exempel bucklor bankas ut och riktas. 

– Resultaten talar sitt tydliga språk, att använda nya reservdelar innebär en betydligt större klimatpåverkan än båda de övriga två sätten att åtgärda skador på bilen, säger Susanne Fagerberg. En stor del av klimatpåverkan, och det som gör skillnaden så dramatisk, härstammar från råmaterialtillverkningen, där bland annat aluminium är ett av de materialen som bidrar mest.

Kopiera länk
Copy
14 Dec, 2022
Bilhandelsjuridik
Online, Sverige
18 Jan, 2023
Automässan 2023
Göteborg, Sverige
Visa fler händelser
RÄTT LOGGA BVP

2 Dec, 2022, Extern artikel
Continental förvärvar Backes Transportbandservice AB
1 Dec, 2022, Extern artikel
Stigande priser på drivmedel förändrar körbeteende
1 Dec, 2022, Extern artikel
Trelleborg åläggs att betala böter
30 Nov, 2022, Extern artikel
BKT – sluta fylla däcken med vatten
30 Nov, 2022, Extern artikel
Ny isgreppsmärkning på däcksidan
 Branschorganisationer i samverkan
 Sammarbetspartners