VERKSTAD I SMEDSTORP SKADAD I BRAND

Publicerad: 21 Jan 2022
MECA-verkstaden Nilssons Bildelar i Smedstorp utanför Tomelilla drabbades i går kväll av en brand som efter bra hjälp från räddningstjänst kunde begränsas till skador på byggnaden. Och ägaren Göran Nilsson är extra glad att han gick med I GBV – läs varför!

Enligt polisens protokoll fick räddningstjänsten larmet klockan 16.47 sent på torsdag eftermiddag. Insatsen bedömdes som en räddningsinsats eftersom det enligt uppgift fanns gasflaskor i den brinnande byggnaden och det var i det läget oklart om någon person skadats. Riksväg 11 som går intill verkstaden spärrades av för säkerhets skull.

En halvtimma senare rapporterades att alla gasflaskor var ute ur byggnaden och att avspärrningarna av riksvägen kunde släppas.

Byggnaden är rejält skadad och enligt en preliminär bedömning kommer byggnaden behöva rivas för att byggas upp på nytt.

– Det viktigaste är ju att ingen blev skadad. Jag är en envis och tjurig människa och vi har redan haft möte med all personal som nu ska gå in och jobba tvåskift för att hinna med jobben, säger Göran Nilsson.

Tur i oturen består verkstaden av två byggnader och det var bara den ena byggnaden som skadades av branden. Den andra byggnaden, med tre lyftar, klarade sig. Genom att de sju mekanikerna delar upp sig på två skift hoppas de kunna hålla uppe verksamheten.

– Branden verkar ha börjat i den hörnan där vi har en oljepanna, men den exakta orsaken till branden vet vi inte ännu, säger Göran Nilsson.

Branden till trots är Göran Nilsson tacksam över att allt gått bra utan personskador och stor hjälp utifrån. När Fordonsproffs pratar med Göran Nilsson har han hunnit ta emot både saneringsfirma och byggföretag.

– Jag måste passa på att säga att jag i dag är tacksam att jag gick med i GBV (Godkänd Bilverkstad). Enligt GBV ska man ju ha gasflaskor på ett speciellt utmärkt ställe och när vi pratade med räddningsledaren kunde vi uppge hur många flaskor som fanns och var de fanns. Det gjorde att vi snabbt kunde få ut flaskorna och det är något som vi även får beröm för i lokaltidningen i dag.

– Jag som tidigare varit lite motståndare till GBV måste passa på att råda de verkstäder som tvekar – vi har fått en väldig ordning och reda på verkstaden med GBV och tack vare att vi hade sådan koll på gasflaskorna kunde branden begränsas, säger Göran Nilsson.

Text: MARIA ERIKSSON

Kopiera länk
Copy

Fordonsproffs

Nr 4 Ladda ner  - 2021.pdf 

(Klicka på bild o  läs direkt)

- Däckbrist hotar
Däckskola i Sjöbo
Elbilsdäck.
Ditec om den osunda
  
konkurrensen.

Övriga nummer under arkivfliken.
 
RÄTT LOGGA BVP
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
31 Maj, 2022, Extern artikel
Kan man drifta med Range Rover Sport SVR?
19 Maj, 2022, Extern artikel
Saab 9-5 kombi hade gett Volvo V90 en tuff match
18 Mar, 2022, Extern artikel
Audi A6 Avant e-tron concept
9 Mar, 2022, Extern artikel
Volkswagen ID. Buzz officiell
1 Sep, 2022
Verkstadsjuridikutbildning – för fordonsverkstäder, fordonslärare och konsumentvägledare
Utbildningen är fullbokad, Sverige
13 Sep, 2022
Automechanika
Frankfurt, Tyskland
18 Jan, 2023
Automässan 2023
Göteborg, Sverige
Visa fler händelser
 Branschorganisationer i samverkan
 Sammarbetspartners