< Tillbaka

VERKSTAD I SMEDSTORP SKADAD I BRAND

Publicerad: 21 Jan 2022
MECA-verkstaden Nilssons Bildelar i Smedstorp utanför Tomelilla drabbades i går kväll av en brand som efter bra hjälp från räddningstjänst kunde begränsas till skador på byggnaden. Och ägaren Göran Nilsson är extra glad att han gick med I GBV – läs varför!

Enligt polisens protokoll fick räddningstjänsten larmet klockan 16.47 sent på torsdag eftermiddag. Insatsen bedömdes som en räddningsinsats eftersom det enligt uppgift fanns gasflaskor i den brinnande byggnaden och det var i det läget oklart om någon person skadats. Riksväg 11 som går intill verkstaden spärrades av för säkerhets skull.

En halvtimma senare rapporterades att alla gasflaskor var ute ur byggnaden och att avspärrningarna av riksvägen kunde släppas.

Byggnaden är rejält skadad och enligt en preliminär bedömning kommer byggnaden behöva rivas för att byggas upp på nytt.

– Det viktigaste är ju att ingen blev skadad. Jag är en envis och tjurig människa och vi har redan haft möte med all personal som nu ska gå in och jobba tvåskift för att hinna med jobben, säger Göran Nilsson.

Tur i oturen består verkstaden av två byggnader och det var bara den ena byggnaden som skadades av branden. Den andra byggnaden, med tre lyftar, klarade sig. Genom att de sju mekanikerna delar upp sig på två skift hoppas de kunna hålla uppe verksamheten.

– Branden verkar ha börjat i den hörnan där vi har en oljepanna, men den exakta orsaken till branden vet vi inte ännu, säger Göran Nilsson.

Branden till trots är Göran Nilsson tacksam över att allt gått bra utan personskador och stor hjälp utifrån. När Fordonsproffs pratar med Göran Nilsson har han hunnit ta emot både saneringsfirma och byggföretag.

– Jag måste passa på att säga att jag i dag är tacksam att jag gick med i GBV (Godkänd Bilverkstad). Enligt GBV ska man ju ha gasflaskor på ett speciellt utmärkt ställe och när vi pratade med räddningsledaren kunde vi uppge hur många flaskor som fanns och var de fanns. Det gjorde att vi snabbt kunde få ut flaskorna och det är något som vi även får beröm för i lokaltidningen i dag.

– Jag som tidigare varit lite motståndare till GBV måste passa på att råda de verkstäder som tvekar – vi har fått en väldig ordning och reda på verkstaden med GBV och tack vare att vi hade sådan koll på gasflaskorna kunde branden begränsas, säger Göran Nilsson.

Text: MARIA ERIKSSON

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

1 Dec, 2023, Extern artikel
Emily GT blir verklighet
15 Nov, 2023, Extern artikel
Volvo EM90: Eldriven minibuss med lyx och komfort
31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan