Foto Veho Trucks

Veho Trucks öppnar Mercedes-Benz modernaste lastbilsanläggning i Malmö

Publicerad: 7 Jun 2021
Häromåret beslutades att Veho Bil skulle ta över försäljning och service av Mercedes-Benz tunga lastbilar i Malmö. Den 1 juni öppnade Veho Trucks på Stora Bernstorp och det är en renodlad lastbilsanläggning i storformat. Här finns verkstadsyta på totalt 2400 kvm med plats för nio lastbilar med släp samtidigt. Två av platserna har smörjgrop och här finns möjlighet att lyfta upp ett helt 25 meter långt ekipage. Och självklart finns en tvätthall.

– Malmö är den stad där Mercedes-Benz lastbilar har allra högst marknadsandel i Sverige och det har skapat ett behov av en dedikerad lastbilsanläggning. Vi är väldigt glada att Veho storsatsar och har öppnat denna helt nya och toppmoderna anläggning, säger Jens Tittel som är chef för Mercedes-Benz lastbilar i Sverige.

– Att den är placerad lättillgängligt och ett stenkast från E6:an kommer vara en stor fördel för alla Mercedes-Benz lastbilskunder i regionen, säger Metin Basberber vd för Veho. Vi får inte bara perfekt placerade och stora lokaler med all den modernaste tekniken. Vi kommer också ha mycket generösa öppettider.

– Detta blir verkligen ett jättelyft, säger Admir Begovic som är platschef på Veho Trucks nya Malmö-anläggning. Admir var tidigare ansvarig för lastbilsverksamheten på Mercedes-Benz Försäljnings AB i Malmö.

Veho Trucks är en del av finländska Veho Bil OY som varit generalagent för Mercedes-Benz i Finland sedan 30-talet. I Sverige säljer man märkets fordon i alla storlekar och har sedan tidigare lastbilsanläggningar i Örebro, Karlstad, Gävle och Västerås.

Foto Veho Trucks

Kopiera länk
Copy

                  


 

18 Jan, 2023
Automässan 2023
Göteborg, Sverige
Visa fler händelser
RÄTT LOGGA BVP

28 Sep, 2022, Extern artikel
Krockdetektering i nya iPhone 14
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
31 Maj, 2022, Extern artikel
Kan man drifta med Range Rover Sport SVR?
19 Maj, 2022, Extern artikel
Saab 9-5 kombi hade gett Volvo V90 en tuff match
18 Mar, 2022, Extern artikel
Audi A6 Avant e-tron concept
 Branschorganisationer i samverkan
 Sammarbetspartners