< Tillbaka

Bo Ericsson, vd SFVF.

VD HAR ORDET: Det här är Praktisk Bilverkstad

Publicerad: 26 Okt 2022
Utvecklingen går allt fortare och blir mer avancerad därför startade Sveriges Fordonsverkstäders Förening lektioner i Praktisk Bilverkstad för några år sedan.

Inte nog med att teknikutvecklingen går fort; Vi som arbetar i branschen använder ett ”språk”, eller rättare sagt nämner komponenter etcetera som gemene man inte har en aning om vad det är när vi kommunicerar med våra kunder.

Det är inte så konstigt att en domare i Allmänna reklamationsnämnden (ARN) ställde en fråga till mig. Domaren sade:
”Bosse, nu pratar du om MOST-nätverk och CAN-nät. Jag har inget körkort och har inte öppnat en motorhuv på en bil i hela mitt liv, vad är det du pratar om?”

Intresset för vår bransch och teknikutvecklingen är stort, vilket är glädjande. När tekniken möter juridiken och en domare har tolkningsföreträde gäller det att ha kunskaper i teknik. Samtidigt är det bra för jurister, ledamöter och domare att få en inblick i den tekniska utvecklingen som sker i fordonsbranschen.

Självklart informerar och diskuterar vi allt från vad olika komponenter sitter och vad de är till för till Godkänd Bilverkstad, så att deltagarna får kännedom om vårt engagemang för att trygga bilägares köp av tjänster och varor i vår bransch. Som lite extra denna dag då Allmänna reklamationsnämndens ordförande och beredningsjurister var med så var även Finansdepartementets konsumentavdelning med på utbildningen.

Föreläsningen skedde hos Veho Bil där servicemarknadschefen Håkan Schou och Försäljningschef Ninos Haidari medverkade. Utöver diskussioner om tekniska delar som visades upp diskuterades privatleasing, VDN deklarationen och nya regler i Konsumentköplagen. Den dagens utbildning avslutades med en visning av service och skadeverkstaden på VEHO.

Bo Ericsson
vd SFVF

Kopiera länk
Copy