< Tillbaka

Bo Ericsson håller Praktisk Verkstad-lektion med myndighetsfolk nyligen.

VD HAR ORDET: Att vi utbildar myndigheter gynnar branschen

Publicerad: 17 Nov 2022
Om det inte vore för en domare i Allmänna Reklamationsnämnden så kanske SFVF aldrig hade kört igång sin utbildningssatsning för myndighetspersoner – ”Praktisk Verkstad”.

För några år sedan startade SFVF med lektioner om bilar och bilägande, som vi kallar ”Praktisk Bilverkstad”. Upprinnelsen var att en domare i Allmänna reklamationsnämnden ställde en fråga till mig. Domaren sade, ”Bosse, nu pratar du om MOST-nätverk och CAN-nät. Jag har inget körkort och har inte öppnat en motorhuv på en bil i hela mitt liv. Vad är det du pratar om?”

Det fick oss att börja erbjuda våra Praktisk Bilverkstad-lektioner till flera olika myndigheter. Under hösten har jag och vår jurist Ulf Stefansson haft föreläsningar för Konsumentverket, Hallå Konsument, ordförande och beredningsjurister på ARN, Sveriges Konsumenter, Konsument Europa och Konsumentvägledare i Sverige.

Intresset för vår bransch och teknikutvecklingen är stort vilket är glädjande. När tekniken möter juridiken och en domare har tolkningsföreträde gäller det att ha kunskaper i teknik. Samtidigt är det bra för jurister, ledamöter och domare att få en inblick i den tekniska utvecklingen som sker i fordonsbranschen.

Självklart informerar vi om Sermi och Godkänd Bilverkstad och diskuterar allt från vad olika komponenter sitter och vad de är till för till. Det visar att SFVF har stort förtroende bland jurister, domare och myndigheter. Dessutom visar vi genom handling vårt engagemang för att trygga bilägares köp av tjänster och varor i vår bransch.

Bo Ericsson
vd SFVF
bo.ericsson@sfvf.eu

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
28 Sep, 2022, Extern artikel
Krockdetektering i nya iPhone 14
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan