< Tillbaka

Växande kritik mot Euro 7

Publicerad: 14 Feb 2023
Branschorganisationer och flera biltillverkare i Tyskland stämmer nu in i kören av kritik mot den nya avgasutsläppsnormen (Euro 7) som ska införas om drygt två år.

2025 skärps EU:s regelverk för avgasutsläpp från fordonstrafiken, då dagens avgasreningsnorm (Euro 6) ersätts med ett kraftigt förändrat regelverk – Euro 7 – där det bland annat införs gränsvärden för hur mycket partiklar bilens bromsar och däck får släppa ifrån sig. Idag finns inga gränsvärden för partikelutsläppen från däck och bromsar.

Euro 7 får inte medföra höga extra kostnader för vare sig biltillverkarna eller bilhandeln och bilverkstäderna, menar en av Tysklands största branschorganisationer för bilhandeln och bilverkstäder – ZDK.

En annan aktör som riktar kritik mot Euro 7 är Ergun Lümali som sitter i Mercedes ledningsgrupp. Han menar att tidsplanen för införandet av Euro 7 till halvårsskiftet 2025 är orealistisk. Biltillverkarna behöver mer tid på sig för att hinna få de tekniska lösningarna för att klara Euro 7-kraven på plats.

Pierre Kjellin
pierre.kjellin@sfvf.eu

076-493 10 85

Kopiera länk
Copy