< Tillbaka

Väl rustade inför 2022! - Årskrönika av Michael Bergvall

Publicerad: 30 Dec 2021

Detta år har varit ett år när man fått välja om man vill ”grotta” ner sig i alla problem kring den rådande pandemin vi har i världen eller om man helt enkelt ska anpassa sig och gilla läget då man enbart kan påverka sina egna beslut om vad man bör eller inte bör göra säkerhetsmässigt. 
Tyvärr verkar ju Omikron-varianten sprida sig väldigt fort och det är dags att stänga ner igen. 
Personligen har jag valt att lägga energi och tid på saker jag kan påverka. 
Måste man jobba hemifrån så bör man tänka på hur man gör det mest effektiv för våra medlemmar.
Jag och mina kollegor på SFVF gör såklart det som krävs av oss för att så säkert som möjligt utföra vårt arbete och med att kompensera det minskande resandet, kontorsbesöken och annat det innebär genom att intensifiera vår information både digitalt och över telefon. 

Jag tycker personligen det har varit ett riktigt spännande år där idéerna har sprutat fram om hur vi kan och bör göra för att stärka medlemsnyttan för SFVF:s medlemmar. 
I detta fall betyder det mycket arbete på sociala medier vilket jag själv verkligen brinner för. 
Är man inte med här nu så kommer man hamna långt efter.  

När vi sedan kommer till själva fordonsmarknaden så har diskussionen om elbilar, däckfrågor, Sermi samt nya branschstandarder varit några av de områden som kanske varit mest på ”tapeten”. 
Vi har representationen där den behövs, både i Sverige, Bryssel och på andra ställen. 
Vi jobbar med att påverka myndigheter på sätt som är till fördel för våra medlemmar.
Vi utvecklar hjälpmedel för våra medlemmar.
Vi ger en fantastiskt bra juridisk hjälp.
Vi jobbar ständigt med ett brinnande intresse för branschen och för medlemsnyttan. 
Vi lyssnar på våra medlemmar och hur de anser att vår prioritering på frågor bör vara. 
Tyvärr kan jag tycka att engagemanget kanske inte alltid är på topp när det gäller att komma med förslag, vilket är fullt förståeligt då man har fullt upp med att sköta sin verksamhet på bästa sätt. 

Vi märker ett starkt ökat intresse både när det gäller lyssnare samt företag och andra organisationer som vill synas och höras tillsammans med oss i Bilverkstadspodden vilket såklart är väldigt roligt.  
Vi har en ny väldigt kunnig och driven journalist som jobbar med vår tidning Fordonsproffs.
Vi jobbar fokuserat och intensivt med Sociala medier som kommer att bli mer och mer viktigt. Information via Facebook, Linked In, Instagram, Youtube med mera är numera ett faktum. 
Här kan man märka tydligt vilka medier man föredrar beroende på vilken ålder man är i. 
Ungdomar drar sig mer åt Twitter, Instagram, TikTok, Snapchat med mera medan de något äldre har tagit över Facebook som informationskanal nummer ett. 
Här har vi på SFVF full koll på vilka grupper som informationen ska nå och på så sätt i vilka kanaler den ska produceras dessutom så är vår kommunikation över de flesta sociala forum alltid 100% uppdaterad.
Våra digitala utbildningar, intresset för webbinarium och olika streamingtjänster ökar vilket är positivt inför 2022 där vi inleder med ett webbinarium om Sermi redan den 1:a februari
Samtliga dessa områden har som sagt varit väldigt viktiga för oss och våra medlemmar under detta år för att kunna nå ut med vår information och hjälp på allra bästa sätt. 
Själv lägger jag ner oerhört mycket tid på detta jobb vilket för mig inte bara är ett jobb utan även ett stort privat intresse. Detta gör såklart att man uppdaterar sig hela tiden om hur och var man bör synas och höras. 
Därför står vi nu inför 2022 mycket väl rustade för att ge våra medlemmar all den information, kunskap och juridisk hjälp som man behöver som verkstad. Även med att hjälpa våra medlemmar att ge den informationen de i sin tur behöver ge sina kunder. 

Med Önskan Om ett Riktigt Bra kommande 2022  // Michael Bergvall. 

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

1 Dec, 2023, Extern artikel
Emily GT blir verklighet
15 Nov, 2023, Extern artikel
Volvo EM90: Eldriven minibuss med lyx och komfort
31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan