Vad händer på Däcksidan hos SFVF?

Publicerad: 21 Jun 2021
Vad händer på Däcksidan hos Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF), och varför ska du som jobbar med Däck vara medlem hos oss? - Jo, förutom att det läggs mycket tid på att rent tekniskt jobba med att ligga i framkant i landet med den teoretiska delen av däckskolan, så ser vi nu även över fler platser att hålla den praktiska utbildningen på, säger Michael Bergvall som är Däckansvarig på SFVF.

- Detta gör vi för att underlätta för våra medlemmar och andra som vill gå SFVF:s däckskola. Vi håller däckskolan uppdaterad med nya regler, lagar och krav som gäller för branschen, bland annat med de nya märkningarna, säger Michael Bergvall.

SFVF jobbar förutom med däckskolan även på andra plan för att underlätta för de verkstäder som jobbar med däck, bland annat genom att kommunicera med Transportstyrelsen om förändrade skiftestider där vi är tydliga med att vi ser ett behov av längre period för skiftena till sommardäcken.

Vi vill även i största möjligaste mån säkerhetsställa att de som jobbar med däck har den kunskapsnivå och utrustning som krävs, säger Michael Bergvall. Vill man i framtiden jobba med däck är SFVF:s krav till ansvariga myndigheter, politiker samt marknaden att man ska besitta den kunskap som krävs, både teoretiskt och praktiskt.

Självklart ska man även jobba med besiktigade lyftar, godkända maskiner och verktyg samt godkänd skyddsutrustning. Dessutom följa de krav som ställs både vad gäller arbetsmiljö och miljö, exempelvis hur man tar hand om skrotade däck.

Kunskap om däck, som inkluderar både teori och det praktiska arbetet, är mycket viktigt för alla som jobbar med däck. Detta är även en betydande säkerhetsfaktor för konsumenten som senare vistas i trafiken. Om man blivit rekommenderad fel däck eller om monteringen skett på ett felaktigt sätt kan detta i värsta fall utgöra en fara både för andra och för bilföraren, säger Michael Bergvall.

SFVF vill säkerhetsställa kunskapsnivån på alla som jobbar med däck genom utbildning och certifiering, till certifierad däcktekniker.

Med en certifiering så skapar vi en tryggare plats för alla i trafiken, och dessutom vilket är oerhört viktigt för branschen, skapas en mer jämställd konkurrenssituation som gynnar de seriösa verkstäderna. De som enbart poppar upp under däcksäsongen eller de verkstäder som ej klarar kraven kommer minska i antal, då de ej kommer kunna fortsätta med sin verksamhet utan att det får konsekvenser, avlutar Michael Bergvall.

 

 

Kopiera länk
Copy

Artikelarkiv

Bilverkstadspodden
Lyssna på  
17 Sep, 2021, Extern artikel
Pirelli Elect och FCS märkta däck visas på mässa i München
16 Sep, 2021, Extern artikel
Nytt Boss-vinterdäck från Colmec
16 Sep, 2021, Extern artikel
Hankook publicerar sin 12:e årliga ESG-rapport
15 Sep, 2021, Extern artikel
Banrekord med Pirelli P Zero Trofeo R
15 Sep, 2021, Extern artikel
Billiga däck kan bli dyra
31 Aug, 2021, Extern artikel
Är elbilen MG ZS EV ett bra bilköp?
24 Aug, 2021, Extern artikel
Premiär för Tesla Model Y i Sverige
24 Aug, 2021, Extern artikel
Toyota Yaris GR testad
15 Jun, 2021, Extern artikel
Audi e-tron GT vs Porsche Taycan 4S
2 Jun, 2021, Extern artikel
Volvo V70 byggd i Lego
23 Sep, 2021
SFVF:s DÄCKSKOLA - Del 1 Teoretisk utbildning - via Teams
Online med dator - via Microsoft Teams (3 tim), Utbildningsledare: Michael Bergvall
14 Okt, 2021
SFVF:s DÄCKSKOLA - Del 1 Teoretisk utbildning - via Teams
Online med dator - via Microsoft Teams (3 tim), Utbildningsledare: Michael Bergvall
27 Okt, 2021
Uppsägning eller avsked? Vad är skillnaden mellan uppsägning pga. personliga skäl och avsked?
KOSTNADSFRITT WEBBINARIUM - med CvZ Juridik - Online, Mellan 9:00 och 10:00 hålls seminariet och efter 10:00 finns det fortsatt möjlighet att ställa frågor direkt till juristerna.
Visa fler händelser
 Branschorganisationer i samverkan
 Annonser