< Tillbaka

Tre seminarier du inte bör missa under Automässan

Publicerad: 13 Jan 2023
Vad har EU:s dataskyddsdirektiv, gruppundantaget och digitaliseringen av fordonen och branschen gemensamt? Alla tre är viktiga och för branschen avgörande frågor – som du kan få senaste nytt och lära dig mer om ifall du besöker SFVF:s seminarier under Automässan.

Utöver närmare 250 utställare så bjuder Automässan, under tre av de fyra dagarna, även på ett fullmatat program med seminarier. På tre av dessa seminarier handlar om frågor som på olika sätt är avgörande för vår bransch:

SERMI – den nya standarden i EU för hantering av säkerhetsrelaterad fordonsdata kopplad till reparation och underhåll – vad innebär den för branschen? Hur blir verkstaden certifierad och hur kommer kontrollerna se ut?
Jan-Willem van der Linden, specialist på data och digitalisering på den nederländska branschorganisationen Bovag med cirka 9000 medlemsföretag i automotivebranschen, reder ut begreppen kring Sermi. Onsdag kl 9.30-10.15

DIGITALISERINGEN av vår bransch och av fordonen: Vi är mitt uppe i den så kallade ”digitaliseringen”, eller är vi det? Har vi i själva verket kanske bara sett början på digitaliseringen?
Irländaren Ronan McDonagh som sedan hösten 2021 är teknisk direktör på FIGIEFA – paraplyorganisationen för fordonseftermarknadsföretagen i EU – skingrar dimmorna kring digitaliseringen av fordonsbranschen. Onsdag kl 10.30-11.15

GRUPPUNDANTAGET, som garanterar att de fria verkstäderna kan utföra service med bibehållen garanti på bilen, ersätts i juni i år av ett nytt.
Hur det nya gruppundantaget ser ut och vad det innebär för branschen berättar SFVF:s jurist Ulf Stefansson och Robert Hård, direktör i juridik och hållbarhet på Mekonomen Group och Sverigerepresentant i Figiefas arbetsgrupp för översynen av gruppundantaget.
Onsdag kl 14.00-14.45

Pierre Kjellin
pierre.kjellin@sfvf.eu

076-493 10 85

Kopiera länk
Copy