< Tillbaka

Tre fräscha verkstäder hoppas på vinst

Publicerad: 30 Nov 2021
När våra kolleger på Motor-magasinet ska utse Sveriges fräschaste bilverkstad är två av tre finalister medlemmar i SFVF – TL Motor i Västervik och Classic Car Service i Löddeköpinge. Den tredje fräscha verkstaden är Bilfix i Sundsvall, en MECA-verkstad.

Syftet med tävlingen är att låta några av Sveriges framstående verkstäder få stå i strålkastarljuset när de arbetar aktivt med att skapa en ”trivsam och god arbetsmiljö och dessutom erbjuda en modern och snygg arbetsplats”. Det handlar om verkstäder som är i framkant beträffande teknisk utrustning, kundbemötande och service. Vinnaren presenteras på torsdag den 2 december.

 

TLMotor:

Ni är utsedda till en av Sveriges tre fräschaste verkstäder – på vilket sätt är ni fräscha?

– Vi har väldigt fina och anpassade lokaler, samtidigt som företaget vuxit mycket senastse åren. Vi lägger mycket tid på att städa och ha en fin och bra arbetsmiljö. Det är något som välkomnas av medarbetarna och ger ett gott intryck hos kunderna, säger Tim Larsson.

– Jag tycker vi ska vinna för att vi är en renodlad verkstad som har som målsättning att kunden ska kunna lämna in sin bil hos oss oberoende vad hen behöver hjälp med. Vi har ingen reservdelsförsäljning eller bilförsäljning eller liknande.

Har ni något speciellt som inte andra verkstäder har?

– Ja, ett konkurrenskraftigt pris och korta väntetider. Och Sveriges bästa medarbetare så klart!

Hur viktigt är det att vinna?

– Inte så viktigt egentligen, men nu när man gått vidare så skulle det såklart vara kul att kunna titulera sig med detta. Sedan skulle det ju såklart vara ett bevis för allt arbete man lagt ned genom åren.

Vad har du för tips till andra verkstäder för att bli lika fräscha som ni?

– Att inte vara rädd för att satsa och att återinvestera all vinst i företaget ända till den dag du nått dit du vill, säger Tim Larsson.

Bilfix, Sundsvall (MECA):

Hur jobbar ni på Bilfix i Sundsvall?

– Drivkraften har alltid varit och kommer att fortsätta vara: den stora verkstaden med den lilla verkstadens bemötande. Personligt bemötande och att vi alla på Bilfix ska stå för det vi gjort. Vi skall kunna gå rakryggade genom stan utan att skämmas. Därför har vi tidigt alltid varit stenhårda på att få ett godkännande av kund innan vi genomfört någon reparation. Priset skall vara helt klart redan innan det är dags att betala, säger Fredrik Harlestedt.

–  Vi har en grundtanke att varje bil ägs av våra mödrar, då blir reparationen också av bra kvalitet och prisvärd. För att inget, som inte behövs göras, är gjort. Rent och snyggt har hela tiden varit en av våra hörnstenar, säger Fredrik Harlestedt.

Hur ser lokalerna ut?

– 2006 flyttade vi till vår nuvarande lokal och skaffade fikarum, omklädningsrum och kundmottagning på cirka 120 kvm trots att vi var bara tre stycken då. Det signalerade att denna del är minst lika viktig som verkstadsyta. 2021 gjordes en stor utökning av lokaler och åter igen stod kundmottagning, omklädningsrum och fikarum för en större utökning än verkstadsyta. Denna gång tog vi hjälp av inredare för att få den perfekta Bilfixlooken på våra lokaler. Den berömda snickarbänken med kundfika fick dock följa med till nya lokaler, säger Fredrik Harlestedt.

Classic Car Service (Autoexperten)  Löddeköpinge:

Ni är utsedda till en av Sveriges tre fräschaste verkstäder – och kan bli den fräschaste – vad är ert framgångsrecept?

– Att alltid ha rent, snyggt och i ordning i verkstaden och verktyg. När kunder kommer in säger de alltid – är det här en verkstad? Det är gott betyg, säger Maths Göransson.

Om du skulle beskriva din verkstad?

– Vi har skapat en trevlig miljö för kunder och anställda, säger Maths Göransson.

Hur viktigt är det att vinna?

– Vinna är inte allt, men när man är så här nära så skulle det vara kul att vinna, men det är bara roligt att vi har kommit till final. Man måste älska det man håller på med, säger Maths Göransson.

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

1 Dec, 2023, Extern artikel
Emily GT blir verklighet
15 Nov, 2023, Extern artikel
Volvo EM90: Eldriven minibuss med lyx och komfort
31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan