Training Partner Nordic AB har ny ägare

Publicerad: 12 Maj 2020
Arlandastad Holding, som har haft ett långtgående samarbetsavtal med Training Partner och är fastighets- och konceptutvecklare av flygplatsstaden Airport City Stockholm, har förvärvat Training Partner Nordic AB. Bolaget är ett helägt dotterbolag till Arlandastad Holding AB.

Corona-viruset (Covid-19) får verkligen långtgående effekter, säger Bo Ericsson vd för SFVF. Jag har arbetat med Training Partner sedan 1990-talet och följt utvecklingen. SFVF som har ett samarbetsavtal med Training Partner är glada över att Training Partner får en långsiktig ägare. Training Partner är en viktig spelare för fordonsbranschen med tanke på den tekniska utvecklingen, säger Bo Ericsson.

Training Partner är en av Arlandastad Holdings tidiga och mycket viktiga samarbetspartners i utvecklingen av fastighetsbolagets område inom Airport City Stockholm. Training Partner har bidragit till en framgångsrik etablering av varumärket DRIVELAB Stockholm.

Verksamheten kommer att fungera som vanligt för bolagets kunder, säger den nya ägaren till SFVF. Det dagliga arbetet fortgår enligt tidigare och kontaktvägarna kommer att vara desamma med samma personal, samma syn på utveckling av fordonsbranschen och med samma starka partnerskap tillsammans med kunderna. Training Partners utveckling framåt kommer att ledas av tf. vd Magnus Almquist som känner bolaget väl sedan tidigare och har mångårig erfarenhet inom utbildnings- och fordonsbranschen.

Arlandastad Holding äger och förfogar över 2,4 miljoner m² mark i Arlandastad och den nya flygplatsstaden som växer fram. Sedan tidigare har bolaget i sin portfölj husutställningen Nybygget och de är skapare av DRIVELAB Stockholm, som idag är Nordens ledande utbildningscenter för fordonsindustrin.

DRIVELAB Stockholm består idag av tre testanläggningar i världsklass med både asfalt och terräng och tillsammans med utbildningscentret utgör de en yta på totalt cirka 20 000 kvm. Här finns lokaler för teoretiska utbildningar för lätta samt tunga fordon, eventytor, hotell, verkstadslokaler, försäljning och service.

Bolaget är inne i en expansiv fas där man ser över utvecklingen av nya stadsdelar och infrastrukturen i området samt byggnation av Scandinavian XPO – en ny internationell mötes- och event-arena.

Vi från SFVF ser fram emot ett fortsatt samarbete och önskar ”nya” Training Partner lycka till, avslutar Bo Ericsson.

Kopiera länk
Copy

Artikelarkiv

Bilverkstadspodden
Lyssna på  
18 Jan, 2021, Extern artikel
Nya Golf testad
14 Jan, 2021, Extern artikel
Elon Musk är nu rikast i världen
14 Jan, 2021, Extern artikel
Bonus Malus 2021 – Detta gäller
12 Jan, 2021, Extern artikel
Nya Audi RS6 testad
28 Dec, 2020, Extern artikel
Populäraste bilnyheterna 2020 – Topp 10
22 Jan, 2021
Däckskola Del 1: Teoretisk utbildning
Online med dator - via Microsoft Teams (3,5 tim), Utbildningsledare: Michael Bergvall
29 Jan, 2021
Däckskola Del 1: Teoretisk utbildning
Online med dator - via Microsoft Teams (3,5 tim), Utbildningsledare: Michael Bergvall
9 Feb, 2021
CvZ Juridik - Anställ på rätt sätt
KOSTNADSFRITT WEBBINARIUM för medlemmar i Verkstadsföretagarna / SFVF, Online
Visa fler händelser
 Branschorganisationer i samverkan
 Annonser