Tokhöga priser på begagnade bilar

Publicerad: 1 Okt 2021
Priserna på begagnade bilar kommer sannolikt att hållas kvar på en hög nivå som en följd av halvledarbristen. Nästan alla europeiska marknader rapporterar om hur konsumenter köper en begagnad bil istället för att vänta på en ny eftersom ledtiderna är så långa. Det är ett beteende som känns igen hos Kvdbil.

– Efterfrågan på begagnat är tokhögt! Vi ser en brist på bilar och högre priser och fler som konkurrerar om att köpa bilarna, säger försäljningschef Daniel Odsberg på Kvdbil.

Att priserna gått upp senaste året är tydligt.

Bränsleslag                     12 månader                     24 månader

Diesel                                + 10%                                + 13%

Bensin                               + 20%                                + 28%

El                                        -3 %                                   - 5%

Notera att statistiken på elbilar baseras på ett väldigt litet urval.

Källa: KVDBIL

– Att priserna på begagnat går upp har med komponentbristen på nybilstillverkningen att göra och en stark efterfrågan på grund av skatteeffekterna. Att bensinbilar ökat så mycket beror troligtvis på att många småbilar är bensindrivna, bilar som ökade i försäljningen under pandemin, säger Daniel Odsberg.

Intressant är att försäljningen av bilar till kvinnor i storstadsområden ökat under året med 20 procent.

– Vi vet inte helt säkert varför vi fått fler kvinnliga köpare, men en gissning är att många kvinnor jobbar i yrken där det inte ges möjlighet till att jobba hemifrån, exempelvis inom vården, och de har skaffat sig en bil, säger Daniel Odsberg.

Tror du att ni kommer få tillbaka småbilarna nu när restriktionerna släpps eller får ni en ny kundgrupp?

– Jag är rätt övertygad om att de behåller bilarna. Man måste komma ihåg att bilen är ett väldigt behändligt transportmedel och de som köpt bil blir snabbt vana vid att ha en bil, säger Daniel Odsberg.

KVDBIL upplever egentligen ingen brist på bilar att sälja, men det är fler som slåss om samma bilar. 

Att det under lång tid producerats väldigt få nya bilar, som om ett par år skulle fylla på begagnatmarknaden hos Kvdbil, återförsäljare och andra auktionsföretag, innebär troligtvis att priserna kommer vara höga även framöver eftersom bristen på begagnade bilar kommer bli värre.

– Vi ser att priserna börjar stabilisera sig på höga nivåer men vi har inga indikationer på att de kommer gå ned under 3-6 månader framöver, trots att Sverige öppnar upp och det går att åka kommunalt. Nybilsregistreringarna kommer också fortsätta minska, säger Daniel Odsberg.

En av SFVF:s medlemmar i Dalarna bekräftar bilden av att det är tuffare på begagnatmarknaden och även generellt högre priser, även för att köpa in bilarna. 

Den senaste europeiska statistiken visar att försäljningen av begagnade bilar ökade med nära 14 procent de första åtta månaderna 2021. Som ett resultat av det minskades lagret av begagnade bilar med drygt sju procent mellan augusti och september i Europa. 

Under augusti, som är den vanligaste semestermånaden i Europa, minskades försäljningen av begagnade bilar något. Därefter har inflationen av priserna ökat i takt med efterfrågan. 

Problemet är att faktorerna som driver förutsättningarna för beg bilhandeln är utanför bilhandlarnas kontroll. De kan bara följa makrotrenderna och anpassa sig.

Bland de begagnade bilar under fyra år som sålts mest i Europa senaste tiden toppar VW Golf, Toyota C-HR, Renault Zoe, MG ZS, Mercedes-Benz GLA och Skoda Citigo.

Medan generalagenterna kämpar för att få hit nya bilar till Sverige från fabrikerna kämpar återförsäljarna med att utöka lagret av begagnade bilar. I USA har hyrbilsföretag och fleetmarknaden börjat dammsuga marknaden på lättare begagnade bilar från återförsäljare. 

Enligt en återförsäljare i USA ökade priserna i år fram till september med 45 procent, med viss avmattning under sommaren. Efter orkanen Ida, då tusentals bilar skadades av översvämningar, har priserna på begagnade bilar ökat än mer. 

 

 

 

Kopiera länk
Copy

Fordonsproffs

Nr 4 Ladda ner  - 2021.pdf 

(Klicka på bild o  läs direkt)

- Däckbrist hotar
Däckskola i Sjöbo
Elbilsdäck.
Ditec om den osunda
  
konkurrensen.

Övriga nummer under arkivfliken.
 
RÄTT LOGGA BVP
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
31 Maj, 2022, Extern artikel
Kan man drifta med Range Rover Sport SVR?
19 Maj, 2022, Extern artikel
Saab 9-5 kombi hade gett Volvo V90 en tuff match
18 Mar, 2022, Extern artikel
Audi A6 Avant e-tron concept
9 Mar, 2022, Extern artikel
Volkswagen ID. Buzz officiell
1 Sep, 2022
Verkstadsjuridikutbildning – för fordonsverkstäder, fordonslärare och konsumentvägledare
Utbildningen är fullbokad, Sverige
13 Sep, 2022
Automechanika
Frankfurt, Tyskland
18 Jan, 2023
Automässan 2023
Göteborg, Sverige
Visa fler händelser
 Branschorganisationer i samverkan
 Sammarbetspartners