Foto Michael Bergvall

TL Motor satsar på framtiden

Publicerad: 1 Jul 2021
Torsdagen den 17 juni var det då dags för invigningen av TL Motors nybyggda anläggning i Västervik. Tim Larsson som äger verksamheten har verkligen gjort en jättesatsning med denna anläggning. Detta trots att vi för närvarande lever i en pandemi visar en stor framtidstro på både branschen och verksamheten vilket är mycket glädjande för alla parter.

De nybyggda lokalerna är på totalt 2000 kvm varav verkstadsdelen är 1300 kvm medan tomten totalt är på 10 000 kvm, vilket möjliggör en framtida utbyggnation.

TL Motor Startades 2010 och har sedan dess haft en stabil tillväxt. TL har för närvarande 13 anställda samt Tim själv som är involverad i verksamheten i allra högsta grad. Personalen är fördelad på 8 fordonstekniker, 2 skadetekniker samt 3 som jobbar i kundmottagningen.

I de fina lokalerna som finns på Lunnargatan 17 i Västervik ryms alla delar som en komplett verkstad ska ha för att kunna serva både din personbil och husbil.

Detta innebär serviceverkstad, skadeverkstad och plats för husbil. Även däckverkstad med hjulinställning, däckhotell med mera. Förutom allt detta finns en stor och bra planerad kundmottagning inklusive butik och såklart kundhörna med fikamöjligheter.

Personalutrymmena som är väl tilltagna finns på övervåningen med kontor, omklädningsrum för både damer och herrar, matsal samt konferensmöjligheter.

Verkstaden är ansluten till bilverkstadskonceptet Meca vilket innebär att man servar i stort sett samtliga bilmärken och även utför service på nya bilar.

- Här finns även en mycket bra möjlighet att kunna växa framöver, säger Tim som såklart har den visionen.  Men när det sker får vi se, först ska denna satsning sätta sig.

Invigningen var lyckad och blev precis som Tim och personalen hade hoppats på, det vill säga full aktivitet. Även de privatpersoner och företag som besökte verkstaden denna dag lovordade satsningen och bygget och överöste Tim med positiva kommentarer.

Vi på Sveriges Fordonsverkstäders Förening önskar vår medlem TL Motor ett stort lycka till med denna mycket positiva satsning.

 

Foton Michael Bergvall

 

Kopiera länk
Copy

Artikelarkiv

Bilverkstadspodden
Lyssna på  
15 Jun, 2021, Extern artikel
Audi e-tron GT vs Porsche Taycan 4S
2 Jun, 2021, Extern artikel
Volvo V70 byggd i Lego
1 Jun, 2021, Extern artikel
Gotland ring har blivit längre
31 Maj, 2021, Extern artikel
Skodas elbil Enyaq iV testad
12 Maj, 2021, Extern artikel
En första titt på Kia EV6
26 Apr, 2021
Energismarta fordonsverkstäder - kostnadsfri - välj själv när du vill genomföra kursen
Energimyndigheten och SFVF har tillsammans tagit fram utbildningen som riktar sig till fordonsverkstäder, Interaktiv webbkurs
26 Aug, 2021
VERKSTADSJURIDIK - utbildning för fordonsverkstäder, fordonslärare och konsumentvägledare
Online med dator - via Microsoft Teams (4 tim), Utbildningsledare: Bo Ericsson
Visa fler händelser
 Branschorganisationer i samverkan
 Annonser