Foto Michael Bergvall

TL Motor satsar på framtiden

Publicerad: 1 Jul 2021
Torsdagen den 17 juni var det då dags för invigningen av TL Motors nybyggda anläggning i Västervik. Tim Larsson som äger verksamheten har verkligen gjort en jättesatsning med denna anläggning. Detta trots att vi för närvarande lever i en pandemi visar en stor framtidstro på både branschen och verksamheten vilket är mycket glädjande för alla parter.

De nybyggda lokalerna är på totalt 2000 kvm varav verkstadsdelen är 1300 kvm medan tomten totalt är på 10 000 kvm, vilket möjliggör en framtida utbyggnation.

TL Motor Startades 2010 och har sedan dess haft en stabil tillväxt. TL har för närvarande 13 anställda samt Tim själv som är involverad i verksamheten i allra högsta grad. Personalen är fördelad på 8 fordonstekniker, 2 skadetekniker samt 3 som jobbar i kundmottagningen.

I de fina lokalerna som finns på Lunnargatan 17 i Västervik ryms alla delar som en komplett verkstad ska ha för att kunna serva både din personbil och husbil.

Detta innebär serviceverkstad, skadeverkstad och plats för husbil. Även däckverkstad med hjulinställning, däckhotell med mera. Förutom allt detta finns en stor och bra planerad kundmottagning inklusive butik och såklart kundhörna med fikamöjligheter.

Personalutrymmena som är väl tilltagna finns på övervåningen med kontor, omklädningsrum för både damer och herrar, matsal samt konferensmöjligheter.

Verkstaden är ansluten till bilverkstadskonceptet Meca vilket innebär att man servar i stort sett samtliga bilmärken och även utför service på nya bilar.

- Här finns även en mycket bra möjlighet att kunna växa framöver, säger Tim som såklart har den visionen.  Men när det sker får vi se, först ska denna satsning sätta sig.

Invigningen var lyckad och blev precis som Tim och personalen hade hoppats på, det vill säga full aktivitet. Även de privatpersoner och företag som besökte verkstaden denna dag lovordade satsningen och bygget och överöste Tim med positiva kommentarer.

Vi på Sveriges Fordonsverkstäders Förening önskar vår medlem TL Motor ett stort lycka till med denna mycket positiva satsning.

 

Foton Michael Bergvall

 

Kopiera länk
Copy

                  


 

18 Jan, 2023
Automässan 2023
Göteborg, Sverige
Visa fler händelser
RÄTT LOGGA BVP

28 Sep, 2022, Extern artikel
Krockdetektering i nya iPhone 14
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
31 Maj, 2022, Extern artikel
Kan man drifta med Range Rover Sport SVR?
19 Maj, 2022, Extern artikel
Saab 9-5 kombi hade gett Volvo V90 en tuff match
18 Mar, 2022, Extern artikel
Audi A6 Avant e-tron concept
 Branschorganisationer i samverkan
 Sammarbetspartners