< Tillbaka

Malin Jönsson & David Mattson driver Furusunds Värdshus

Time out eller möte i skärgårdsidyll

Publicerad: 11 Nov 2020
En av många frågor vi brottas med är var man ska ha möte så det passar alla. Ibland måste mötet vara lite längre för att hinna med att diskutera frågor och dra upp riktlinjer för verksamhetens utveckling. Möteslokalen måste vara avskild och ändamålsenlig, miljön tyst och trivsam, maten god och servicen bra, så att vi kan använda tiden till rätt saker, säger Bo Ericsson vd för Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF).

Av dessa skäl har SFVF, Verkstadsföretagarna och nu senast även arbetsgruppen för Godkänd Bilverkstad hållit möten på Furusunds Värdshus. Några av fördelarna med Furusund är närheten till Stockholm, närheten till Arlanda och den vackra vägen från Penningby till Furusund.

Furusunds Värdshus har en lång historia. Huset som numera är värdshus byggdes redan 1811 och fungerade då som tullhus. På 1800-talet blev Furusund känt som en badort för societeten, och trakten lockade såväl kungligheter som konstnärer och författare, bland andra August Strindberg, Anders Zorn och Carl Larsson. I närheten av värdshuset hade Astrid Lindgren sitt sommarhus och huset är fortfarande kvar i familjens ägo. Värdshusverksamheten i det gamla tullhuset startade 1950 och gick då under namnet Hotell Gamla Tullhuset. De senaste åren har ägarna avlöst varandra och nuvarande ägare Rudolf Lundin köpte Furusunds Värdshus 2015. Rudolf Lundin är mannen bakom Prisxtra som såldes till Axfood. För en del av pengarna investerare Rudolf Lundin i Furusunds värdshus med hotell.

Krögarparet Malin Jönsson och David Mattsson driver idag Furusunds värdshus och hamnkrogen Furusund. Mycket har hänt här sedan Malin och David tog över värdshuset. Anläggningen var inte renoverad sedan 80-talet, det var mörkt och murrigt med heltäckningsmattor och sjögrästapeter. Det behövdes en totalrenovering och att renovera värdshuset var bara första steget. Sedan väntade hotelldelen som består av ett 20-tal rum, de flesta med havsutsikt. I den utökade hotelldelen, i Kustbevakningens gamla villa, finns nu en bastuflotte och jacuzzi direkt vid vattnet.

Jag tycker att våra medlemsföretag och även deras familjer borde kunna få ta del av den underbara miljön och lade fram ett förslag till Malin och David som driver värdshuset.  Det kan gälla en företagskonferens eller ett besök med övernattning tillsammans med familjen.

Sagt och gjort, nu är avtalet klart för dig som SFVF medlem.

Kontakta Ann eller Malin och ta del av SFVF:s avtal som ger er:

15 % rabatt på bokningar för över 20 personer
10 % rabatt på bokningar för mellan 6 - 20 personer
15 % rabatt för privatbokningar, gäller hotellrum

Värdshuset bjuder på bastu & jacuzzibesök vid företagsbokning

SFVF:s medlemmar ska ha det lite bättre.

https://furusundvardshus.se/

Furusunds strandväg 2, 760 19 Furusund
Tel +46 (0)176 80344

Kopiera länk
Copy
14 Dec, 2022
Bilhandelsjuridik
Online, Sverige
18 Jan, 2023
Automässan 2023
Göteborg, Sverige
Visa fler händelser
RÄTT LOGGA BVP

 Branschorganisationer i samverkan
 Sammarbetspartners