”Tillverkare av självkörande bilar kommer inte belönas för de liv de räddar”

Publicerad: 31 Jan 2022
Diskussionen kring det juridiska ansvaret för självkörande, autonoma bilar pågår för fullt. En lagkommission i Storbritannien har lagt förslaget att bilförare ska vara immuna mot trafikförseelser i en självkörande bil, medan tyska lagstiftare kräver undantag.

Biltillverkare som utvecklar självkörande bilar vill hellre fokusera på teknikens potential för att förbättra trafiksäkerheten än problemen vid fel. Det är ju nämligen biltillverkarna som kommer behöva bära det största ansvaret för trafikolyckor.

 

Biltillverkare kan det där med återkallelser och kompensation för fel i väldigt enkla system, frågan är hur de kommer hantera det med den teknik som krävs för självkörande bilar. Förra årtiondet lades stora summor för att återkalla fordon som påverkats av exploderande krockkuddar från japanska Takata.

 

Waymo kör självkörande taxi i Arizona. Elon Musk sade i förra veckan att den enda viktiga frågan just nu är – när kommer den första självkörande bilen. General Motors planerar att kunna leverera sitt första autonoma fordon i mitten av decenniet. Kinesiska Geely planerar för autonoma fordon till 2024. Volkswagen har öronmärkt 89 miljarder euro för att utveckla elfordon och mjukvara. 

 

Det har fått Storbritanniens lagkommission att föreslå att användare av självkörande bilar ska ha immunitet mot flera olika bilförseelser, vilket också inkluderar farlig körning. 

 

Frågan är hur ansvaret för självkörande bilar ska se ut. I en nödsituation kommer bilföraren behöva kunna ta ratten. I Tyskland anser lagstiftarna att bilförarna då borde vara juridiskt ansvariga. Men lagkommissionen anser att sådana undantag är omöjliga att göra.

 

Enligt förslaget behöver fordonstillverkare och mjukvaruutvecklare förbereda sig för återkallelser och betalning av böter. Bara tänk på alla risker som kan finnas med fel i datakoder och cybersäkerhetsproblem. Financial Times ställer frågan om hur framtidens försäkringsbolag kommer kunna hantera många olyckor samtidigt – kommer de vara tillräckligt solventa för att kunna betala? Det gäller förstås inte minst i länder med ambulansjagande advokater.  

 

Mänskliga fel orsakar 90 procent av trafikolyckorna. Elon Musk har sagt något att fundera över – tillverkare av självkörande bilar kommer inte belönas för de liv de räddar. De bör dock förvänta sig att bli straffade för dem som går förlorade.

Text: MARIA ERIKSSON

 

Länk till lagkommissionens förslag:

https://s3-eu-west-2.amazonaws.com/lawcom-prod-storage-11jsxou24uy7q/uploads/2022/01/Automated-vehicles-joint-report-cvr-24-01-22.pdf

Kopiera länk
Copy

Fordonsproffs

Nr 4 Ladda ner  - 2021.pdf 

(Klicka på bild o  läs direkt)

- Däckbrist hotar
Däckskola i Sjöbo
Elbilsdäck.
Ditec om den osunda
  
konkurrensen.

Övriga nummer under arkivfliken.
 
RÄTT LOGGA BVP
30 Jun, 2022, Extern artikel
Michelin överför verksamhet i Ryssland till lokal ledning
30 Jun, 2022, Extern artikel
Däckteam förlänger avtal med Point S
29 Jun, 2022, Extern artikel
Enviro beviljas miljötillstånd i Uddevalla
29 Jun, 2022, Extern artikel
Continental förlänger med Tour de France
28 Jun, 2022, Extern artikel
Nokian drar sig ur Ryssland
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
31 Maj, 2022, Extern artikel
Kan man drifta med Range Rover Sport SVR?
19 Maj, 2022, Extern artikel
Saab 9-5 kombi hade gett Volvo V90 en tuff match
18 Mar, 2022, Extern artikel
Audi A6 Avant e-tron concept
9 Mar, 2022, Extern artikel
Volkswagen ID. Buzz officiell
1 Sep, 2022
Verkstadsjuridikutbildning – för fordonsverkstäder, fordonslärare och konsumentvägledare
Utbildningen är fullbokad, Sverige
13 Sep, 2022
Automechanika
Frankfurt, Tyskland
18 Jan, 2023
Automässan 2023
Göteborg, Sverige
Visa fler händelser
 Branschorganisationer i samverkan
 Sammarbetspartners