< Tillbaka

Tesla erbjuder alla verkstäder gratis tillgång till service- och reparationsmanualer

Publicerad: 2 Jun 2022
Informationen kommer från tidningen ”Repairer Driven News” (RDN) som skriver att 12-månaders prenumerationer på Teslas onlinetjänst för service- och reparationsinformation, som tidigare kostat 3 187,50 USD, nu är gratis. Informationen finns att tillgå på Teslas registreringssida över abonnemang.

Service- och reparationsinformationen inkluderar de digitala service-, reservdels- och karossreparationsmanualerna, verktygskatalogen, kopplingsscheman, servicebulletiner, arbetskoder och tider. Dock kostar diagnosverktyg och mjukvara en hel del så att gratis tillgång till information finns, innebär inte att det blir kostnadsfritt för verkstaden. 

Flytten verkar ha gjorts utan något tillkännagivande eller förklaring från Tesla. Enligt RDN har de försökt få ytterligare information från Tesla, men utan framgång. 

Som tidigare förblir vissa så kallade strukturella reservdelar undantagna från allmän försäljning och begränsade till Teslas reparatörsnätverk. 

Företeelsen har tidigare anmälts till Konkurrensverket av Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF) som anser att en allmän begränsad tillgång till reservdelar är konkurrensbegränsande. Tesla har i sitt svar till Konkurrensverket tidigare hävdat att de gör detta av säkerhetsskäl men att majoriteten av reservdelar kan köpas av oberoende verkstäder förutom batterier och el-tillbehör.   

Du hittar länk till hela artikeln* på engelska nedan samt länk till registrering hos Tesla**

 

*https://www.repairerdrivennews.com/2022/05/27/tesla-offers-free-subscriptions-to-its-online-repair-manuals/

**https://service.tesla.com/service-subscription  

 

 

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

1 Dec, 2023, Extern artikel
Emily GT blir verklighet
15 Nov, 2023, Extern artikel
Volvo EM90: Eldriven minibuss med lyx och komfort
31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan