< Tillbaka

TALENTS 4AA

Publicerad: 19 Sep 2022
Bilindustrins eftermarknadsinitiativ för att attrahera talanger, en nödvändighet för eftermarknadens överlevnad.

Har du hört talats om Talents 4AA? om inte så är det dags. En av de ca 3000 deltagarna som visade upp sig och informerade om sin verksamhet på Automechanika var just denna organisation.  

Medlemmar i T4AA är tillverkare, reservdelsdistributörer, verkstadsnätverk, professionella utbildningsorganisationer där alla är kopplade till samma mål: Att främja eftermarknaden för fordonsindustrin.

En av medgrundarna till denna organisation finns i Sverige och är branschföreningen
Sveriges Bildelsgrossisters Förening - (SBF) och en av ambassadörerna för T4AA är Johnny Bräster tillika ordförande i SBF. Johnny har mångårig erfarenhet inom såväl eftermarknad som leverantörsindustrin där han arbetat inom flera olika affärsområden bland annat hos KG Knutsson och senare även haft ledande befattningar inom Öhlins Racing.

Deltagandet på Automechanika var Talents 4AA:s första stora officiella deltagande och de flesta av organisationens samarbetsparters var där. Även en del yngre förmågor deltog i informationsarbetet i och runt montern då de redan nu ingår i detta projekt.

Själv tycker jag att detta initiativ är både intressant och nödvändigt. Det kommer garanterat sätta positiva avtryck på den framtida eftermarknaden. Att göra branschen mer attraktiv för både yngre förmågor och kvinnor är ett måste för branschens framtid.

Talents 4AA har både ett färdigt manifest och egen hemsida där ni kan söka mer information.

Nedan ett utdrag ur manifestet.
”Automotive Aftermarket” - är en sektor av stor betydelse för både samhället och miljön, och som sörjer för hållbar mobilitet över hela världen. Många talanger och många i den yngre generationen känner inte till eftermarknaden som affärssektor och anser i många fall att det inte är en plats där de skulle kunna göra karriär. Just detta är en fråga som kräver uppmärksamhet. Eftermarknaden måste göras mer attraktiv och tydligare visa på fördelarna inom denna sektor för att kunna konkurrera om de unga talangerna och säkra framtiden för eftermarknaden. Speciellt nu i skenet av de växande utmaningar som teknik, uppkoppling och digitalisering innebär”
 

//Michael Bergvall - michael bergvall@sfvf.eu 

Kontakt för mer information - Johnny Bräster / Ordf. Sveriges Bildelsgrossisters Förening
E-post: johnny@braster.nu    Mobil: 0705-98 31 29

Länk till hemsida för Talents 4AA

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
28 Sep, 2022, Extern artikel
Krockdetektering i nya iPhone 14
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan