Foto Polestar

Sveriges första elektriska SUV tillverkas i USA

Publicerad: 2 Jul 2021
Den första helelektriska SUV-modellen från Volvo Cars elektriska prestandamärke, Polestar, kommer att tillverkas vid Volvos anläggning i South Carolina i USA. Det handlar alltså om en helelektrisk prestanda-SUV, vilken kommer att byggas på Volvo Cars produktionsanläggning i Ridgeville, South Carolina, som för övrigt även kommer att producera framtida bilar från Volvo. De Polestar-bilar som tillverkas i South Carolina är ämnade för den amerikanska marknaden, det framgår av ett pressmeddelande.

– Polestar 3 kommer att byggas i USA, för våra nordamerikanska kunder. När jag för första gången presenterade Polestars vision här i USA fick vi en fantastiskt fin respons och det gör mig stolt att vi nu skall bygga vår första SUV i South Carolina. Det betyder att USA inte längre är en exportmarknad utan en hemmamarknad, säger Thomas Ingenlath, Polestars vd i pressmeddelandet.

Med produktion i USA och Kina minskar både leveranstider och den miljöpåverkan som kommer av att bilar nu inte behöver transporteras mellan kontinenter.

Polestar 3 kommer att vara den första modellen från Volvo Car Groups nya generation elbilar som har designats från grunden för full elektrifiering. Den globala produktionen av Polestar 3 väntas påbörjas under 2022.

Kopiera länk
Copy

Artikelarkiv

Bilverkstadspodden
Lyssna på  
15 Jun, 2021, Extern artikel
Audi e-tron GT vs Porsche Taycan 4S
2 Jun, 2021, Extern artikel
Volvo V70 byggd i Lego
1 Jun, 2021, Extern artikel
Gotland ring har blivit längre
31 Maj, 2021, Extern artikel
Skodas elbil Enyaq iV testad
12 Maj, 2021, Extern artikel
En första titt på Kia EV6
26 Apr, 2021
Energismarta fordonsverkstäder - kostnadsfri - välj själv när du vill genomföra kursen
Energimyndigheten och SFVF har tillsammans tagit fram utbildningen som riktar sig till fordonsverkstäder, Interaktiv webbkurs
26 Aug, 2021
VERKSTADSJURIDIK - utbildning för fordonsverkstäder, fordonslärare och konsumentvägledare
Online med dator - via Microsoft Teams (4 tim), Utbildningsledare: Bo Ericsson
Visa fler händelser
 Branschorganisationer i samverkan
 Annonser