Foto Polestar

Sveriges första elektriska SUV tillverkas i USA

Publicerad: 2 Jul 2021
Den första helelektriska SUV-modellen från Volvo Cars elektriska prestandamärke, Polestar, kommer att tillverkas vid Volvos anläggning i South Carolina i USA. Det handlar alltså om en helelektrisk prestanda-SUV, vilken kommer att byggas på Volvo Cars produktionsanläggning i Ridgeville, South Carolina, som för övrigt även kommer att producera framtida bilar från Volvo. De Polestar-bilar som tillverkas i South Carolina är ämnade för den amerikanska marknaden, det framgår av ett pressmeddelande.

– Polestar 3 kommer att byggas i USA, för våra nordamerikanska kunder. När jag för första gången presenterade Polestars vision här i USA fick vi en fantastiskt fin respons och det gör mig stolt att vi nu skall bygga vår första SUV i South Carolina. Det betyder att USA inte längre är en exportmarknad utan en hemmamarknad, säger Thomas Ingenlath, Polestars vd i pressmeddelandet.

Med produktion i USA och Kina minskar både leveranstider och den miljöpåverkan som kommer av att bilar nu inte behöver transporteras mellan kontinenter.

Polestar 3 kommer att vara den första modellen från Volvo Car Groups nya generation elbilar som har designats från grunden för full elektrifiering. Den globala produktionen av Polestar 3 väntas påbörjas under 2022.

Kopiera länk
Copy

                  


 

18 Jan, 2023
Automässan 2023
Göteborg, Sverige
Visa fler händelser
RÄTT LOGGA BVP

28 Sep, 2022, Extern artikel
Krockdetektering i nya iPhone 14
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
31 Maj, 2022, Extern artikel
Kan man drifta med Range Rover Sport SVR?
19 Maj, 2022, Extern artikel
Saab 9-5 kombi hade gett Volvo V90 en tuff match
18 Mar, 2022, Extern artikel
Audi A6 Avant e-tron concept
 Branschorganisationer i samverkan
 Sammarbetspartners