< Tillbaka

Sveriges Fordonsverkstäders Förening leder säkerhetsarbete

Publicerad: 14 Sep 2022
SFVF har fått styrelseuppdraget att bilda en arbetsgrupp inom AIRC:s 14 medlemsländer för att samla in erfarenhet hur situationer med hantering skadade el-bilar och litiumbatterier hanteras.

Det internationella skadenätverket AIRC (Association Internationale des Réparateurs en Carosserie) passade på att ha sitt årliga styrelsemöte för branschorganisationer i samband med Automechanika-mässan i Frankfurt häromdagen. Från SFVF medverkade VD Bo Ericsson och jurist Ulf Stefansson.

Bo Ericsson och representanter för DAFO och Lipropac presenterade olika lösningar för att minimera risker med elbilar samt hur man kan upptäcka en förhöjd temperatur i batterier som är skadade, men där skadan inte syns eller märks innan det är för sent. 

– Att få information om det är en temperaturhöjning i ett batteri via ett ”early warning-system” är oerhört värdefullt. Vi presenterade också ett säkert transportsystem för skadade litiumbatterier där temperaturhöjningen kan ”bromsas” i upp till en timme. Kombinationen av systemen leder till att vi kan hantera litiumbatterier på ett helt nytt sätt, säger Bo Ericsson.

Nästa steg för SFVF är att samla kunskap från AIRC:s medlemmar och ta fram en vägledning så att inga onödiga olyckor sker.

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
28 Sep, 2022, Extern artikel
Krockdetektering i nya iPhone 14
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan