< Tillbaka

Foto: Privat och Pierre Kjellin

Svenska Fordonsbranschen föreslår RUT-avdrag för bilreparationer

Publicerad: 27 Sep 2023
Ett RUT-avdrag även för bilreparationer vore både bra för miljön och trafiksäkerheten. Det skriver Svenska Fordonsbranschens vd Lars Bergmark.

"En pressad ekonomi för många bilberoende i Sverige bidrar till att många bilägare drar in på service och reparationer. Dåligt underhållna bilar riskerar drabba trafiksäkerheten och miljön, därför behövs ett RUT-avdrag för bilreparationer riktat till bilägare i glesbygd", skriver Svenska Fordonsbranschens vd i en debattartikel där förslaget presenteras och återupprepas. Svenska Fordonsbranschen (dåvarande SFVF) har tidigare föreslagit RUT-avdrag för bilreparationer.

Lars Bergmark pekar på dagens ekonomiska läge i Sverige och omvärlden som ett tungt vägande argument för att införa ett RUT-avdrag för bilreparationer. Faktorer som sällsynt höga räntor och inflation parat med rekordhöga drivmedelspriser och även en rekordhet nybils- och begagnatbilmarknad är ingredienser som närmast skapat en perfekt storm som nu drabbar Sveriges bilägare, menar Lars Bergmark.

LÄS hela debattartikeln HÄR

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

1 Dec, 2023, Extern artikel
Emily GT blir verklighet
15 Nov, 2023, Extern artikel
Volvo EM90: Eldriven minibuss med lyx och komfort
31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan