< Tillbaka

Svenska Autocirc växter i Sverige och Norge

Publicerad: 4 Maj 2022
Svenska Autocirc växer så det knakar med flera uppköp i Sverige, men även i Norge.

På svenska inköpslistan kan läggas Magnus Bildemontering i Skåne, Bil & Skadeservice AB i Landskrona,  Bildelslagret i Trollhättan och Lidköping samt Frykmalms Bildemontering i Karlstad.

För ett år sedan gick den svenska koncernen Autocirk in på den norska marknaden och köpte en av Norges största bildemontörer Østfold Bildemontering AS. Nu köper Autocirk-ägda Østfold Bildemontering upp Skjeberg Bilopphuggeri AS. 

Ett skäl till köpet i Norge uppges vara den stora efterfrågan som finns på bildelar från nyare inlösta skadade bilar från försäkringsbolagen. 

–  Nu när vi ansluter oss till Autocirc-koncernen är det ett strategiskt val där vi kan dra nytta och erfarenhet av ett stort och utbrett nätverk inom denna marknad. Det ger spännande möjligheter och gör det möjligt inte minst med ett ännu närmare samarbete med Østfold Bildemontering där vi naturligt kompletterar varandra, säger Rune A Kirkeng på Skjeberg Bilopphuggeri.

Johan Livered är vd för Autocirc AB som omsätter 980 miljoner kronor och har 500 anställda.

Till norska MotorBransjen.no säger Livered att återbruk av bildelar är ett viktigt redskap för att bidra till en cirkulär ekonomi. 

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

1 Dec, 2023, Extern artikel
Emily GT blir verklighet
15 Nov, 2023, Extern artikel
Volvo EM90: Eldriven minibuss med lyx och komfort
31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan