< Tillbaka

Foto Bo Lindman

Svenska Autocirc köper en av Norges största bildemonteringsföretag

Publicerad: 16 Jun 2021
Ett av Norges största företag inom bildemontering och försäljning av begagnade delar har sålts till det svenska företaget Autocirc. Vi har länge förhandlat med potentiella köpare från både stora norska bilföretag, nationella avfallsföretag och investerare, säger grundaren Terje Karstensen på Østfold Image Assembly.

Terje fortsätter som general manager och kommer fortsatt att äga fastigheten utanför Sarpsborg. Företaget fortsätter också under samma namn.

"Vår bransch är i en omstruktureringsfas. Den rör sig mot några stora kedjor och jag tror att vår nya ägare kommer att bli en av huvudkedjorna på den skandinaviska marknaden”, säger Terje Karstensen.

Østfold Bildemontering omsatte 53 miljoner kronor 2019 och gjorde en vinst före skatt på 6 miljoner kronor. Skälet till att man valde att sälja till Autocirc är att de har planer att expandera i hela Skandinavien.

Autocirc ägs av svenskarna Johan Livered och Mattias Pettersson, och har sitt huvudkontor i Borås.

"Østfold Bildmontering passar väl in i Autocircs strategi och ambitioner, och vi kommer att utveckla bolaget ytterligare", säger Johan Livered, vd för Autocirc.

De två ägarna har tidigare förvaltat Atracco i Norden och sedan Autocirc grundades 2019 har flera förvärv genomförts.

I mars förvärvade Autocirc det engelska företaget Premier Components, som säljerr begagnade delar både i Storbritannien och i Polen. Detta var Autocircs 13:e förvärv under de senaste 12 månaderna.

 Traditionellt har branschen till största delen ägts av entreprenörer, men de senaste åren har de två svenska företagen Atracco och nu Autocirc förvärvat företag i branschen.

Kopiera länk
Copy
14 Dec, 2022
Bilhandelsjuridik
Online, Sverige
18 Jan, 2023
Automässan 2023
Göteborg, Sverige
Visa fler händelser
RÄTT LOGGA BVP

2 Dec, 2022, Extern artikel
Continental förvärvar Backes Transportbandservice AB
1 Dec, 2022, Extern artikel
Stigande priser på drivmedel förändrar körbeteende
1 Dec, 2022, Extern artikel
Trelleborg åläggs att betala böter
30 Nov, 2022, Extern artikel
BKT – sluta fylla däcken med vatten
30 Nov, 2022, Extern artikel
Ny isgreppsmärkning på däcksidan
 Branschorganisationer i samverkan
 Sammarbetspartners