Svenska AFCAR i möte med Transportstyrelsen om datasäkerhet och fordonsdata

Publicerad: 29 Jun 2021
Om inte svenska lagstiftare – och framför allt EU-kommissionen – lyssnar till bransch- och konsumentföreträdare, är risken stor att små bilverkstäder och fristående leverantörer av bildelar slås ut. Detta är överhängande om fordonstillverkarna genom bristande konsekvensutredningar ges ensamrätt till bilens digitala innehåll.

Det menar de båda motorbranschorganisationerna Sveriges Bildelsgrossisters Förening, SBF, och Sveriges Fordonsverkstäders Förening, SFVF, efter att de inom ramarna för lobbyalliansen AFCAR:s arbete haft ett möte med Transportstyrelsen. Ett möte som avhandlade FN:s förordningar R155 och R156 om datasäkerhet och datasäkerhetshanteringssystem respektive mjukvaruuppdatering och mjukvaruuppdateringshanteringssystem samt EU:s reparationsförordning 2018/258.

– Syftet med mötet var att visa på effekterna av att införliva FN/ECE-förordningen R155 inom cybersäkerhet med EU-lagstiftning utan införandet av ytterligare, robusta, genomförandeåtgärder. Vi berörde även frågor rörande säker dataåtkomst via OBD. Dessutom tog vi även upp den generella frågan om fordonsdatan och kravet konkurrensneutralitet som ger eftermarknadens samtliga spelare fortsatt tillgång till spelplanen, berättar Bo Ericsson, branschdirektör SFVF.

Bosse Ericsson är också tydlig med att under arbetsprocessen med framtida regelverk måste man skilja mellan cybersäkerhet och tillgång till fordonsdatan.

— Även om båda kokar ner i cybersecurity och krav på behörighet och säker åtkomst, så är det två helt skilda frågor som berör olika nivåer inom automotive- och mobilitetssektorn, påpekar han.

Han ser en särskild utsatthet för småverkstäder på landsbygden som åter riskerar att ställas inför höga investeringskostnader som kan undergräva hela verksamheten för dem.

– Blir trösklarna allt för höga riskerar vi en ny våg av bilverkstadsdöd, konstaterar Bosse Ericsson och tillägger att bilverkstäder är en viktig samhällsservice inte minst på den bilberoende landsbygden.

Johnny Bräster, ordförande för SBF, betonar vikten av konkurrens på lika villkor samt alla verkstäders rätt att konkurrera på hela marknaden. Han lyfter även fram alla bildelsleverantörers rätt att fortsatt både kunna tillverka och leverera delar som uppfyller alla tekniska krav till eftermarknadens samtliga aktörer.

– EU vill ha konkurrens, de vill att konsumenterna ska ha valfrihet. Ha tillgång till en marknad med många spelare som erbjuder sina tjänster till ett rimligt pris inom ett rimligt avstånd, säger han.

I svenska AFCAR, Alliance för the Freedom of Car Repair in the EU, ingår Sveriges Bildelsgrossisters Förening, Sveriges Fordonsverkstäders Förening, Fordonsverkstadsutrustarna och M Sverige. Johnny Bräster, SBF, är talesperson.

I mötet med Transportstyrelsen representerades AFCAR av Elenore van Haute, Hari Ramakrishnan samt Johnny Bräster och Bo Ericsson.

 

För ytterligare information, kontakta Johnny Bräster, SBF, 0705-98 31 29 eller Bo Ericsson, SFVF, 0725-85 19 54.

 

 

 

Kopiera länk
Copy

Artikelarkiv

Bilverkstadspodden
Lyssna på  
15 Jun, 2021, Extern artikel
Audi e-tron GT vs Porsche Taycan 4S
2 Jun, 2021, Extern artikel
Volvo V70 byggd i Lego
1 Jun, 2021, Extern artikel
Gotland ring har blivit längre
31 Maj, 2021, Extern artikel
Skodas elbil Enyaq iV testad
12 Maj, 2021, Extern artikel
En första titt på Kia EV6
26 Apr, 2021
Energismarta fordonsverkstäder - kostnadsfri - välj själv när du vill genomföra kursen
Energimyndigheten och SFVF har tillsammans tagit fram utbildningen som riktar sig till fordonsverkstäder, Interaktiv webbkurs
26 Aug, 2021
VERKSTADSJURIDIK - utbildning för fordonsverkstäder, fordonslärare och konsumentvägledare
Online med dator - via Microsoft Teams (4 tim), Utbildningsledare: Bo Ericsson
Visa fler händelser
 Branschorganisationer i samverkan
 Annonser