< Tillbaka

Erik Stålebo, delägare i familjeföretaget STS Group och vd för dotterbolaget LBM Autoparts. Foto: Pierre Kjellin

STS Group om förvärvet

Publicerad: 17 Maj 2023
De har jobbat med transmissioner sedan över 50 år. Nu köps transmissionsspecialisten STS Group av en av Sveriges ledande koncerner inom bildemontering.

1969 startades det som idag har vuxit till Sustainable Transmission Solutions Group (STS Group) – en familjeägd företagsgrupp i Stenungsund i Bohuslän som omsätter cirka 85 miljoner kronor och har 42 anställda. Verksamheten består idag av renovering av transmissioner, försäljning av delar till transmissioner samt testning, diagnosticering och garantiundersökningar av transmissioner.

Nu förvärvas hela STS Group av Boråsbaserade bildemonteringskoncernen Autocirc, som idag är en koncern som omsätter över en miljard och med närmare 50 bolag inom bland annat bildemontering, motorrenovering och skadeverkstäder.

Genom förvärvet av STS Group får Autocirc kunskaper och kapacitet att renovera växellådor och andra typer av transmissioner. På STS Group ser man affären som en möjlighet att fortsätta att utvecklas:

– Vi ser flera möjligheter i marknaden för stunden för fler förvärv som skulle stärka LBM Autoparts position, sortiment och nå nya marknader. Autocirc arbetar med en cirkulär affärsmodell och för båda parter är renoverat en given del i detta, säger Erik Stålebo, delägare i STS Group och vd för dotterbolaget LBM Autoparts.

Autocircs förvärv föranleder inga större förändringar i STS Groups verksamhet, enligt Erik Stålebo:

– Jag och min bror Ola kommer driva verksamheterna vidare på samma vis som tidigare. Vi hoppas givetvis på synergier och kunskapsutbyte med övriga bolag inom Autocirc på olika sätt, men vi har framför allt fått muskler att fortsätta expandera, både organiskt och genom förvärv.

Så sent som förra året köpte STS Group ett finskt företaget verksamt inom samma område – Vaihteistokeskus Oy i Huittinen sydväst om Tammerfors.

Pierre Kjellin
pierre.kjellin@sfvf.eu

076-493 10 85

BILDEN UNDER: LBM Autoparts lagerlokaler i Stenungsund. LBM Autoparts är ett dotterbolag till STS Group och sysslar med försäljning av delar och komponenter till transmissioner. Foto: Pierre Kjellin

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

1 Dec, 2023, Extern artikel
Emily GT blir verklighet
15 Nov, 2023, Extern artikel
Volvo EM90: Eldriven minibuss med lyx och komfort
31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan