Stöldvåg av katalysatorer - nu behövs bättre skalskydd

Publicerad: 20 Aug 2020
- Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF) har tidigare varnat för stölder av katalysatorer, bilar mm, säger Bo Ericsson vd för SFVF. Nu duggar rapporter om inbrott och stölder av katalysatorer i Mälardalen, Motala, Skåne, Uppsala och på fler orter. Bara i södra Skåne och i Malmös polisområde har man i år till i mitten av augusti fått 440 anmälningar om stölder av katalysatorer.

- En stöld kan bli kostsam för en verkstad eftersom vi har ett förvaringsansvar, säger Bo Ericsson. Dessutom är inte alla bilar försäkrade för den här typen av brott, exempelvis Postens bilar. Att anlita ronderande väktare för att övervaka byggnader och områden kan vara både dyrt och ineffektivt. Det är enkelt för en eventuell förövare att kartlägga tillsynen, då fysiska ronderingar ofta är schemalagda.

- Här finns det plats för helt nya billiga smarta lösningar som passar väl in för det lilla företaget, säger Bo Ericsson. SFVF har därför tagit hjälp av Crister Åström, före detta kriminalkommissarie hos Polisen. Målet är att hitta kostnadseffektiva lösningar för att förebygga brott hos bilhandlare och verkstäder. Via Crister Åström erbjuds hela branschen mot en rimlig kostnad en tjänst för att minimera risker. Detta är en helt unik tjänst avseende stölder, inbrott, skalskydd, kameraövervakning, inbrottslarm, passersystem, internstölder, ekobrott, lås, larm etcetera. Vi kan skräddarsy säkerhetslösningar till stora och små företag.

- Crister Åström har varit utredare/förhörsledare i grova våldsbrott och stöldbrott. Crister har också varit brottsplatsundersökare, framför allt vid platsundersökningar med anledning av inbrottsstölder i företag och bostäder. Som förundersökningsledare arbetade Crister i 14 år och efter det med ekonomisk brottslighet, både som utredare och i olika chefsbefattningar.

- Stölderna och skadegörelsen kan nu minskas och kostnaderna som de medför sänkas. Detta leder till en förbättrad lönsamhet. Dessutom känner sig personalen tryggare på arbetsplatsen och man får nöjdare kunder om bilar inte stjäls eller utsätts för skadegörelse, avslutar Bo Ericsson.

Välkommen att kontakta Crister Åström, telefon: 0722-22 03 61 eller
email: crister.astrom@sfvf.eu.

Läs också

https://svt.se/nyheter/lokalt/skane/dramatisk-okning-av-ny-form-av-stold-tjuvar-stjal-bilens-katalysator

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/postnord-hart-drabbat-av-katalysatortjuvar

Kopiera länk
Copy

Fordonsproffs

Nr 4 Ladda ner  - 2021.pdf 

(Klicka på bild o  läs direkt)

- Däckbrist hotar
Däckskola i Sjöbo
Elbilsdäck.
Ditec om den osunda
  
konkurrensen.

Övriga nummer under arkivfliken.
 
RÄTT LOGGA BVP
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
31 Maj, 2022, Extern artikel
Kan man drifta med Range Rover Sport SVR?
19 Maj, 2022, Extern artikel
Saab 9-5 kombi hade gett Volvo V90 en tuff match
18 Mar, 2022, Extern artikel
Audi A6 Avant e-tron concept
9 Mar, 2022, Extern artikel
Volkswagen ID. Buzz officiell
1 Sep, 2022
Verkstadsjuridikutbildning – för fordonsverkstäder, fordonslärare och konsumentvägledare
Utbildningen är fullbokad, Sverige
13 Sep, 2022
Automechanika
Frankfurt, Tyskland
18 Jan, 2023
Automässan 2023
Göteborg, Sverige
Visa fler händelser
 Branschorganisationer i samverkan
 Sammarbetspartners