STCC kör ett stadsrace i Köpenhamn i augusti

Publicerad: 28 Feb 2020
STCC-kalendern för säsongen 2020 har färdigställts och innehåller en spännande nyhet i form av stadsloppet Köpenhamns GP den 1 - 2 augusti, en tävling som årligen lockar över 40 000 åskådare på plats. – Vi är oerhört glada över att ha säkrat en del i en av Skandinaviens mest besökta motorsportevenemang med Köpenhamns GP. Detta är en viktig pusselbit i att ta STCC fortsatt framåt, säger Micke Bern Ohlsson, vd för STCC.

Stadsloppet körs mitt i den danska huvudstaden på en 2,4 kilometer lång bana, under samma helg som nya elektriska touring car-serien PureETCR. Två STCC-heat kommer att köras under tävlingshelgen i Köpenhamn tillsammans med den danska motsvarigheten TCR Denmark.

– Att köra under samma helg som PureETCR ger en spännande inblick för samtliga involverade vad gäller framtiden för nationell standardvagnsracing och vi följer mästerskapets utveckling mycket noga, säger Micke Bern Ohlsson.

Midnattsloppet på Skellefteå Drivecenter Arena utökas också till tre heat, något som ger totalt 13 tävlingsheat under säsongen 2020. En annan nyhet som introduceras i Skellefteå är poänggivande testpass. – Skellefteå hade en av de bästa tävlingarna vi sett på svensk mark på många år och vi ser stor potential i en fortsatt positiv utveckling här, säger Micke Bern Ohlsson. – Därför väljer vi att utöka den tävlingshelgen och ge åskådarna ännu mer valuta för pengarna. Med poäng från ett testpass ökar vi pulsen för såväl tävlande som fans, som kommer att få se förarna ge allt för att sätta den snabbaste tiden redan dagen innan tävlingarna börjar.

Totalt kommer fyra testdagar att köras under säsongen 2020, där den första körs som säsongsupptakt på Ring Knutstorp den 24 april.

Juniorklassen och privatförarcupen kommer endast inkluderas under de svenska tävlingarna, detta för att hålla nere kostnaderna för de nya förarna och teamen.

Säsongen startar den 15 - 16 maj på Ring Knutstorp och fortsätter sedan fram till den 2 - 3 oktober med klassiska Grand Finale på Mantorp Park.

Kopiera länk
Copy

Artikelarkiv

Bilverkstadspodden
Lyssna på  
2 Jun, 2021, Extern artikel
Volvo V70 byggd i Lego
1 Jun, 2021, Extern artikel
Gotland ring har blivit längre
31 Maj, 2021, Extern artikel
Skodas elbil Enyaq iV testad
12 Maj, 2021, Extern artikel
En första titt på Kia EV6
12 Maj, 2021, Extern artikel
Test av BMW M3 & M4
26 Apr, 2021
Energismarta fordonsverkstäder - kostnadsfri - välj själv när du vill genomföra kursen
Energimyndigheten och SFVF har tillsammans tagit fram utbildningen som riktar sig till fordonsverkstäder, Interaktiv webbkurs
26 Aug, 2021
VERKSTADSJURIDIK - utbildning för fordonsverkstäder, fordonslärare och konsumentvägledare
Online med dator - via Microsoft Teams (4 tim), Utbildningsledare: Bo Ericsson
Visa fler händelser
 Branschorganisationer i samverkan
 Annonser