Stark kritik mot obefintlig tillsyn av bilbesiktningen

Publicerad: 30 Apr 2021
Riksrevisionens granskning visar att tillgänglighet och valfrihet har ökat för bilbesiktningen men samtidigt har priser och klagomål ökat. Vad värre är så är Transportstyrelsens tillsyn i praktiken närmast obefintlig.

Omregleringen av besiktningsmarknaden skulle bland annat leda till större valfrihet för kunderna och högre konkurrens skulle leda till lägre priser, samtidigt som kraven på trafiksäkerhet och miljökontroll skulle vara fortsatt höga.

- Vad hände, tillgänglighet och valfrihet har ökat markant i stora och mellanstora städer. Däremot finns det delar av landet där läget är oförändrat sedan omregleringen, framför allt i glesbefolkade regioner vilket vi har påpekat, säger Bo Ericsson vd för Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF).

- När det gäller priserna har det dock inte blivit som riksdagen avsåg. Mellan 2010 och 2019 ökade priset för kontrollbesiktning med 56 procent – samtidigt som konsumentprisindex bara ökade med 10 procent.

Här har SFVF lagt förslag som skulle gynna fordonsägare: Eftersom fordonsägare servar bilen årligen skulle en verkstad kunna göra en säkerhetskontroll i samband med detta. Samtidigt skulle miljön gynnas eftersom bilägare skulle slippa åka långa avstånd i onödan, säger Bo Ericsson.

Även klagomål från kunder har ökat till såväl Swedac som till Konsumentverket. Detta trots att andelen bilar som underkänts i kontrollbesiktningen har minskat efter 2011. Under samma period har dessutom Transportstyrelsen i praktiken helt avvecklat sin tillsyn av besiktningsstationerna. Från att ha bestått av 5,5 heltidsanställda personer har myndighetens särskilda besiktningsgrupp successivt minskats till att enbart bestå av en analytiker.

- Vår bedömning är att Transportstyrelsen inte lever upp till sitt tillsynsansvar över besiktningsbranschen. Vi konstaterar samtidigt att regeringen har varit informerad om utvecklingen, men inte gjort något för att åtgärda den, säger riksrevisor Helena Lindberg.

När reformen genomfördes var riksdagen tydlig med att bara den som ”med hänsyn till ekonomiska förhållanden och allmänt gott anseende bedöms vara lämplig” skulle få bedriva besiktningsverksamhet.

Riksrevisionen konstaterar också att omregleringen inte ledde till den förväntade ökningen av entreprenörskap på området. Med en föreskriftsförändring från Transportstyrelsen skulle verkstadsbranschen kunna öka konkurrensen vilket skulle leda till lägre konsumentpris. Dessutom skulle miljöpåverkan minimeras, säger Bo Ericsson.

 

Kopiera länk
Copy

Artikelarkiv

Bilverkstadspodden
Lyssna på  
14 Maj, 2021, Extern artikel
BKT:s Ridemax-serie utökas med ny dimension
12 Maj, 2021, Extern artikel
Nokians testcenter Hakka Ring i Spanien
12 Maj, 2021, Extern artikel
9 av 10 i Norge vill ha säkerhetsutbildningar för unga på bana
12 Maj, 2021, Extern artikel
Nya Nokian Snowproof C
11 Maj, 2021, Extern artikel
Ny VD för Falken och Sumitomo Rubber Europe
12 Maj, 2021, Extern artikel
En första titt på Kia EV6
12 Maj, 2021, Extern artikel
Test av BMW M3 & M4
12 Maj, 2021, Extern artikel
Test: Mercedes-Benz S 400 d 4MATIC
12 Apr, 2021, Extern artikel
BMW X5 hybrid testad
10 Apr, 2021, Extern artikel
Londontaxi byggd på Volvo-delar
26 Apr, 2021
Energismarta fordonsverkstäder - kostnadsfri webbkurs i energieffektivisering
Energimyndigheten och SFVF har tillsammans tagit fram utbildningen som riktar sig till fordonsverkstäder, Interaktiv - du väljer själv när du vill genomföra kursen
18 Maj, 2021
CvZ Juridik - Styrelse, VD- och revisorsansvar i aktiebolag
KOSTNADSFRITT WEBBINARIUM för medlemmar i Verkstadsföretagarna / SFVF, Online
18 Maj, 2021
VERKSTADSJURIDIK - utbildning för fordonsverkstäder, fordonslärare och konsumentvägledare
Online med dator - via Microsoft Teams (4 tim), Utbildningsledare: Bo Ericsson
Visa fler händelser
 Branschorganisationer i samverkan
 Annonser