Socialt samspel inget för självkörande bilar

Publicerad: 16 Okt 2021
De irrationella människor som finns i vårt samhälle ställer till det, inte bara för rationella människor, utan även för självkörande bilar. Detta enligt en professor på Stockholms universitet.

Det är professor Barry Brown på institutionen för data- och systemvetenskap (DSV) vid Stockholms universitet som vid ett seminarium i nätverket Digital Futures pratade om utmaningarna för självkörande bilar. Enligt Barry Brown lär vi få vänta på denna teknologi.

– Det har pratats om självkörande bilar i tio års tid. Hela tiden får man höra att de kommer vara i bruk "om två år". Jag tror snarare att det rör sig om 30-40 år, säger han på forskning.se som följde seminariet.

– Teknikutvecklingen på området har varit häpnadsväckande. Bilföretag har gjort stora framsteg, men vägen är en social miljö där vi kommunicerar och interagerar med varandra, säger Barry Brown.

Han forskar i ämnet han med glimten i ögat kallar "technology in vivo", att han studerar hur folk använder teknik. Det handlar om mobilitet och transporter framför allt. Barry Brown har bland annat ett pågående samarbete med Nissans huvudkontor i Palo Alto i USA där han studerar hur människor navigerar med hjälp av GPS, telefonen och hanterar elsparkcyklar. 

För att kunna lära sig mer om hur vi människor agerar i olika situationer i trafiken har han delat ut videokameror till bilförare i Indien och fått kamerorna monterade i kupén.

– Filmerna som jag har analyserat är mycket professionella. De visar hur självkörande bilar rör sig i trafiken, i vissa fall har 8-9 kameror riggats upp i varje bil, berättade Barry Brown vid seminariet.

Flera filmer visar, bland annat från Waymos förarlösa taxibilar i Phoenix, USA, att det var uppenbart att fordonen inte kunde hantera de situationer som uppstod, vilket ledde till att de stannade helt och skapade köer vilket i sin tur orsakade en större risk för olyckor när mänskliga förare försökte manövrera de stillastående självkörande bilarna.

De självkörande bilarna hade svårt att hålla avstånd till bilarna framför och kunde inte avläsa situationen och de uppfattade inte heller signaler från människor i korsningar, exempelvis när en person försökte vinka förbi taxibilen, som ändå stannade. Det slutade, enligt Barry Brown, med att taxikunden fick veva ner rutan och ropa "Sorry! Det är en självkörande bil!".

– Jag låter kanske kritisk, men jag ser en del utmaningar. Om man jämför med autopiloter i flygplan, så har ju den tekniken påverkar flygsäkerheten mycket positivt. Där är vi inte än när det gäller självkörande bilar, konstaterar Barry Brown.

Kopiera länk
Copy

Artikelarkiv

RÄTT LOGGA BVP

2 Dec, 2021, Extern artikel
TYA söker kursledare för Däckskolan
2 Dec, 2021, Extern artikel
Nyregistrerade personbilar minskade med 19 procent
2 Dec, 2021, Extern artikel
Ny L-5 dimension i BKT Earthmax SR 51
1 Dec, 2021, Extern artikel
Ny däckskanner från Sun
1 Dec, 2021, Extern artikel
Maravge Dursun till Gripen Wheels
23 Nov, 2021, Extern artikel
Present till bilintresserad – Vad kan man köpa?
3 Nov, 2021, Extern artikel
Volkswagen ID.5 officiell
25 Okt, 2021, Extern artikel
Sveriges snyggaste bil 2021
31 Aug, 2021, Extern artikel
Är elbilen MG ZS EV ett bra bilköp?
24 Aug, 2021, Extern artikel
Premiär för Tesla Model Y i Sverige
3 Dec, 2021
Kostnadsfritt webbinarium 3 dec om CAB
online, Webbinarium om CAB:s tidsstudie ytrika vars tidsstudie SFVF, MRF och Bil Sweden inte ställer sig bakom.
7 Dec, 2021
Arbetsmiljö för chefer, HR och skyddsombud - ett seminarium om Arbetsmiljö.
KOSTNADSFRITT WEBBINARIUM - med CvZ Juridik - Online, Mellan 9:00 och 10:00 hålls seminariet och efter 10:00 finns det fortsatt möjlighet att ställa frågor direkt till juristerna.
24 Dec, 2021
Energismarta fordonsverkstäder - kostnadsfri - välj själv när du vill genomföra kursen
Energimyndigheten och SFVF har tillsammans tagit fram utbildningen som riktar sig till fordonsverkstäder, Interaktiv webbkurs
Visa fler händelser
 Branschorganisationer i samverkan
 Annonser