< Tillbaka

SKADEVERKSTAD? MISSA INTE NYINSATT WEBBINARIUM OM CABAS NYA TIDSSTUDIE

Publicerad: 27 Nov 2021
I morgon börjar CAB:s nya riktlinjer i Cabas gälla på skadeverkstäder. Tiderna är baserad efter en ny tidsstudie, men varken SFVF, Bil Sweden eller MRF ställer sig bakom studien. Frågorna från verkstäderna är många – nu går det att anmäla sig till ett extrainsatt webbinarium.

Det blir fredag den 3 december som SFVF, MRF och BIL Sweden anordnar ett webbinarium där de ska informera om varför de inte ställer sig bakom studien. Medverkande är Claes Åström SFVF, Anders Norén, Bil Sweden, Bengt Österberg MRF, Jan Olvenmo MRF. 

Branschorganisationerna är eniga om att CAB brustit i framtagandet av tidsstudien genom att de inte tillräckligt säkerställt att arbetet har haft rätt kvalitet, följt tillverkarens anvisning och att de inblandade haft rätt skyddsutrustning.

CAB friskriver sig från ansvar när det gäller det arbete som de studerat, men menar att deras arbete i studien är korrekt utförd och att resultatet är statistiskt säkerställt. 

Med anledning av att man inte säkerställer kvaliteten på studerade objekt, säkerställer att den som studeras inte följer gällande arbetsmiljölagar och att man inte säkerställer att de metoder som studeras följer biltillverkarnas reparationsanvisningar avråder vi till att verkstäder medverkar i tidsstudier tills detta är löst. Ingen vill ha tider som baseras på fel förutsättningar. 

Branschföreningarna jobbar för att höja kvaliteten hos våra verkstäder genom samarbetet med ett kvalitetsledningssystem som heter Kvalitetssäkrad skadeverkstad vars syftet är att ge verkstäderna ett bra verktyg för att bli bättre. Att jobba med tider där det inte är säkerställt att man jobbar fackmässigt, i rätt arbetsmiljö vore ett steg tillbaka. 

Webbinariumet är kostnadsfritt för SFVF, MRF och BIL Sweden medlemmar. 

Anmäl dig till webbinariet nedan

Länk till anmälan: https://www.bokning.mrf.se/boka/evenemang/branschens-nej-till-cabs-tidsstudie/632

 

 

 

 

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

15 Nov, 2023, Extern artikel
Volvo EM90: Eldriven minibuss med lyx och komfort
31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
28 Sep, 2022, Extern artikel
Krockdetektering i nya iPhone 14
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan