SFVF:s verkstäder klarar sig bra på egen hand

Publicerad: 21 Aug 2020
Det är få av våra medlemmar som behöver permitteringsstöd. I en tid när företag tvingas permittera eller säga upp personal sticker branschföreningen SFVF:s verkstäder ut och konstaterar "att man har sällan haft så mycket att göra som nu".

- Det är mycket positiva signaler som visar att verkstäder som har bra förhållande till sina kunder också har mycket jobb. Jag har den senaste tiden rest runt bland verkstäder och genomgående har man berättat om full beläggning och inte något behov av att söka statligt stöd för att överleva, säger Bo Ericsson, vd för SFVF.

Inte minst det ökade intresset och nödvändigheten av hemester har gjort att allt fler har servat och reparerat bilen. 

- Det är bra för verkstäderna och bra för bilägarna som håller sina fordon i bra skick. Men självklart kan det vara en tung utgiftspost för bilägarna att serva eller reparera och därför har vi, SFVF, uppmanat regeringen att införa rotavdrag för bilägare som vill lämna bilen till verkstaden, säger Bo Ericsson.

Nyligen kom siffror som visar att 14 548 ”Handel: reparation inkl mc” sökt och beviljats permitteringsstöd. Men det gäller att ha koll på siffrorna och statistiken. I de siffror som Tillväxverket presenterat är även all handel inräknad, säger Bo Ericsson.

Självklart reagerar jag, när Tillväxverket presenterar såna här siffror, säger Bo Ericsson. När det är fler som har sökt permitteringsstöd än det totala antalet verkstäder som finns, var det inte speciellt svårt att räkna ut att något var fel. Fast det är bra att SFVF känner sina medlemmar, har koll på siffror och SNI koder, och har örat mot marken, avslutar Bo Ericsson.

Artikelarkiv

Bilverkstadspodden
Lyssna på  
21 Sep, 2020, Extern artikel
Vianor lanserar digitalt servicekoncept
18 Sep, 2020, Extern artikel
Goodyear gör efterlängtad comeback i Le Mans
17 Sep, 2020, Extern artikel
Nya Nokian Hakka Van för lätta lastbilar
17 Sep, 2020, Extern artikel
17 personer omkomna i trafiken under augusti
16 Sep, 2020, Extern artikel
Fredrik Ardefors om höstbudgeten – Lovvärt
21 Sep, 2020, Extern artikel
Test av Sveriges mest sålda bil – Volvo V60
14 Sep, 2020, Extern artikel
Dragrace: Audi RS6 vs Mercedes-AMG GT 63 S 4-d Coupé vs Porsche Taycan Turbo
9 Sep, 2020, Extern artikel
Nya Golf kombi officiell
9 Sep, 2020, Extern artikel
En av de äldsta Saabarna har sålts
1 Sep, 2020, Extern artikel
Skodas elbil ENYAQ iV officiell
 Branschorganisationer i samverkan