< Tillbaka

SFVF:s lyckade webbinarium ”På väg mot hållbart, säkert och seriöst – en verkstadsmodell att lita på”

Publicerad: 18 Mar 2021
Webbinariet ”På väg mot hållbart, säkert och seriöst – en verkstadsmodell att lita på” arrangerades idag och det drog många intresserade deltagare.

Vi har drygt 5 miljoner bilar på vägarna och ca 6,6 miljoner personer med B-körkort, men inget körkort för de tusentals verkstäder som finns för att serva och underhålla dessa bilar. Ska vem som helst få serva och reparera bilar även om man inte har rätt utbildning eller kan göra det fackmässigt samt uppfylla lagens krav?

Hur ska fordonsverkstäderna anta utmaningen och hur kan samhällets aktörer bidra till hållbara, säkra och seriösa fordonsverkstäder? Det diskuterades på SFVF:s webbinarium där följande personer medverkade: Bo Ericsson VD för SFVF, Ulf Stefansson jurist hos SFVF, Marcus Isgren GD och domare hos ARN, Conny Svensson nationell samordnare hos Skatteverket och Arne Alfredsson, enhetschef Branschgemensamma kontroller hos Arbetsmiljöverket.

Frågor som inledningsvis diskuterades var:

  • Bilreparationer ligger ”topp-3” hos Allmänna Reklamationsnämnden år efter år, tyvärr har följsamheten en negativ trend.
  • En aktuell undersökning visar att 22% av de som svarade kan tänka sig att anlita en ”svart” verkstad.
  • Brister i arbetsmiljön hos sex av tio företag, personer som saknar rätt att arbeta i Sverige och som bor på sina arbetsplatser. Det blev resultatet av en ny myndighetsgemensam insats mot ett 80-tal bilverkstäder och annan bilservice.
  • Branschen har en modell för en typ av kvalitetssäkring av bilverkstäder – ”Godkänd Bilverkstad”. Är det lösningen på problemet?
  • Inom andra sektorer finns ROT- och RUT-avdrag. Skulle det kunna vara en väg framåt?

- Att Godkänd Bilverkstad är en del av lösningen på våra branschproblem framgick tydligt från myndigheternas sida, säger Bo Ericsson. Diskussionen om RUT-avdrag för bilreparationer kommer drivas vidare eftersom den minimerar skillnaden mellan den seriösa verkstaden som uppfyller alla lagkrav och den oseriösa.

På frågan om de myndighetsgemensamma kontrollerna och besöken som skett kommer öka eller minska var svaret; de kommer att öka.

Nu planerar vi för nästa webbinarium eftersom dagens var det första i en serie, avlutar Bo Ericsson.

                  

En inspelning av dagens webbinarium (18 mars) finns tillgänglig på

https://www.fordonsverkstader.se/media/

 

Kopiera länk
Copy
14 Dec, 2022
Bilhandelsjuridik
Online, Sverige
18 Jan, 2023
Automässan 2023
Göteborg, Sverige
Visa fler händelser
RÄTT LOGGA BVP

2 Dec, 2022, Extern artikel
Continental förvärvar Backes Transportbandservice AB
1 Dec, 2022, Extern artikel
Stigande priser på drivmedel förändrar körbeteende
1 Dec, 2022, Extern artikel
Trelleborg åläggs att betala böter
30 Nov, 2022, Extern artikel
BKT – sluta fylla däcken med vatten
30 Nov, 2022, Extern artikel
Ny isgreppsmärkning på däcksidan
 Branschorganisationer i samverkan
 Sammarbetspartners