SFVF utbildar konsumentvägledare

Publicerad: 25 Aug 2022
Under sex utbildningstillfällen ska SFVF träffa konsumentvägledare på en verkstad för att erbjuda kunskap både i yrket och juridiken. – Vi är i stort behov av den här typen av utbildning och jag hoppas att många konsumentvägledare tar chansen, säger Christine Fransholm, ordförande i Konsumentvägledarnas förening.

Det är SFVF:s Bo Ericsson och föreningens jurist Ulf Stefansson som kommer hålla i utbildningen som startar den 6 oktober i Piteå, därefter i Stockholm, Jönköping, Malmö, Göteborg och Örebro. 

– Vi får ofta frågor som kan vara svåra att ha koll på som konsumentvägledare. Det är många tekniska ord som kan försvåra rådgivningsprocessen, även om vi inte behöver vara experter på tekniken, säger Christine Fransholm.

Till det kommer den förändring i konsumentköplagen som innebär en utökad reklamationsrätt på exempelvis begagnade bilar från sex månader till två år, men också frågor kring maskinskador, elbilar och leasingavtal. 

SFVF är både representanter i Försäkringsnämnden och Allmänna Reklamationsnämnden (ARN) och har värdefull kunskap i de frågor som kan leda till diskussioner.

– Frågor kring bostad och bilar ligger alltid i topp i statistiken över de ärenden som kommer in till oss. När det gäller bilar handlar frågorna oftast om köp av begagnade bilar, säger Christine Fransholm.

Kurserna genomförs i en verkstad på orten för att underlätta undervisningen och ge möjlighet till frågor om allt från rena bilfrågor till juridiska frågor.

– Vi är väldigt glada att SFVF tagit initiativ till den här utbildningen. Jag hoppas att så många konsumentvägledare som möjligt tar chansen att vara med. Det är en unik kombination av teknik och juridik och dessutom gratis. Det ger också en möjlighet till att träffa kolleger på orten, säger Christine Fransholm.

Kopiera länk
Copy

                  


 

18 Jan, 2023
Automässan 2023
Göteborg, Sverige
Visa fler händelser
RÄTT LOGGA BVP

28 Sep, 2022, Extern artikel
Krockdetektering i nya iPhone 14
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
31 Maj, 2022, Extern artikel
Kan man drifta med Range Rover Sport SVR?
19 Maj, 2022, Extern artikel
Saab 9-5 kombi hade gett Volvo V90 en tuff match
18 Mar, 2022, Extern artikel
Audi A6 Avant e-tron concept
 Branschorganisationer i samverkan
 Sammarbetspartners