< Tillbaka

SFVF utbildar konsumentvägledare

Publicerad: 25 Aug 2022
Under sex utbildningstillfällen ska SFVF träffa konsumentvägledare på en verkstad för att erbjuda kunskap både i yrket och juridiken. – Vi är i stort behov av den här typen av utbildning och jag hoppas att många konsumentvägledare tar chansen, säger Christine Fransholm, ordförande i Konsumentvägledarnas förening.

Det är SFVF:s Bo Ericsson och föreningens jurist Ulf Stefansson som kommer hålla i utbildningen som startar den 6 oktober i Piteå, därefter i Stockholm, Jönköping, Malmö, Göteborg och Örebro. 

– Vi får ofta frågor som kan vara svåra att ha koll på som konsumentvägledare. Det är många tekniska ord som kan försvåra rådgivningsprocessen, även om vi inte behöver vara experter på tekniken, säger Christine Fransholm.

Till det kommer den förändring i konsumentköplagen som innebär en utökad reklamationsrätt på exempelvis begagnade bilar från sex månader till två år, men också frågor kring maskinskador, elbilar och leasingavtal. 

SFVF är både representanter i Försäkringsnämnden och Allmänna Reklamationsnämnden (ARN) och har värdefull kunskap i de frågor som kan leda till diskussioner.

– Frågor kring bostad och bilar ligger alltid i topp i statistiken över de ärenden som kommer in till oss. När det gäller bilar handlar frågorna oftast om köp av begagnade bilar, säger Christine Fransholm.

Kurserna genomförs i en verkstad på orten för att underlätta undervisningen och ge möjlighet till frågor om allt från rena bilfrågor till juridiska frågor.

– Vi är väldigt glada att SFVF tagit initiativ till den här utbildningen. Jag hoppas att så många konsumentvägledare som möjligt tar chansen att vara med. Det är en unik kombination av teknik och juridik och dessutom gratis. Det ger också en möjlighet till att träffa kolleger på orten, säger Christine Fransholm.

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
28 Sep, 2022, Extern artikel
Krockdetektering i nya iPhone 14
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan