Bo Ericsson, vd SFVF

SFVF tar plats bland de tunga aktörerna i fordonsbranschen

Publicerad: 3 Mar 2021
Vad har Volvo Cars vd Håkan Samuelsson, Christer Karlsson professor vid Köpenhamns Universitet och vd Bo Ericsson från SFVF gemensamt? Jo, samtliga tillhör tungviktarna inom fordonsbranschen och nyligen framträdde de i Ekot i Sveriges Radio P1 för att kommentera omställningens konsekvenser i branschen.

Att kommunicera nyheter och annan viktig information om vår bransch kräver mycket arbete. Samtidigt är det en högst prioriterad åtgärd för kunskap är makt, säger Bo Ericsson vd för Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF).

Det som var en nyhet och till hjälp igår ska tjäna vårt arbete idag, men samtidigt förbereda och hjälpa oss att anpassa oss till det vi förväntar oss av morgondagen, säger Bo Ericsson.

I SFVF:s uppdrag ligger information och lobbying. Tack vare vårt arbete med myndigheter, samarbetspartners, verk och branschorganisationer samt vårt nationella och internationella kontaktnät har vi en unik tillgång till information.

När vi startade SFVF stod vi inför den stora utmaningen att lösa hur vi som branschförening skulle nå ut med information till våra medlemmar och övriga som berörs eller påverkar branschen, säger Bo Ericsson. Kvitto på att vårt arbete och fokus gör skillnad kommer nu slag i slag, det känns fantastiskt bra. Vem trodde att SFVF skulle vara med i Ekot två gånger under samma vecka?

Vi har också fått mängder av glada tillrop och bekräftelser på att Fordonsproffs är en tidning att räkna med. Fordonsproffs fanns inte för drygt ett år sedan, nu har vi passerat 75 000 läsare av artiklar i det digitala flödet. Fordonsproffs fokus är 100% verkstad vilket underlättar för annonsörer som vill nå ut till sin målgrupp, avslutar Bo Ericsson.

 

Lyssna på gårdagens avsnitt (om Volvo): https://sverigesradio.se/avsnitt/1663785

Lyssna på måndagens avsnitt (om Transportstyrelsen beslut angående däckskiftestid): https://sverigesradio.se/artikel/ingen-forlangd-tid-for-dubbdack-branschen-kritisk

 

Kopiera länk
Copy

Artikelarkiv

Bilverkstadspodden
Lyssna på  
16 Jun, 2021, Extern artikel
Goodyears rapport över åtgärder 2020
16 Jun, 2021, Extern artikel
Nokian Ground Kare Semi-Slick för grävlastare
15 Jun, 2021, Extern artikel
Ev-däck från Hankook på Audi e-tron GT
15 Jun, 2021, Extern artikel
NDI kartlägger vinsterna med VF-däck
14 Jun, 2021, Extern artikel
Podd med Göran Bengtsson – Yokohama
15 Jun, 2021, Extern artikel
Audi e-tron GT vs Porsche Taycan 4S
2 Jun, 2021, Extern artikel
Volvo V70 byggd i Lego
1 Jun, 2021, Extern artikel
Gotland ring har blivit längre
31 Maj, 2021, Extern artikel
Skodas elbil Enyaq iV testad
12 Maj, 2021, Extern artikel
En första titt på Kia EV6
26 Apr, 2021
Energismarta fordonsverkstäder - kostnadsfri - välj själv när du vill genomföra kursen
Energimyndigheten och SFVF har tillsammans tagit fram utbildningen som riktar sig till fordonsverkstäder, Interaktiv webbkurs
26 Aug, 2021
VERKSTADSJURIDIK - utbildning för fordonsverkstäder, fordonslärare och konsumentvägledare
Online med dator - via Microsoft Teams (4 tim), Utbildningsledare: Bo Ericsson
Visa fler händelser
 Branschorganisationer i samverkan
 Annonser