Bo Ericsson, vd SFVF

SFVF tar plats bland de tunga aktörerna i fordonsbranschen

Publicerad: 3 Mar 2021
Vad har Volvo Cars vd Håkan Samuelsson, Christer Karlsson professor vid Köpenhamns Universitet och vd Bo Ericsson från SFVF gemensamt? Jo, samtliga tillhör tungviktarna inom fordonsbranschen och nyligen framträdde de i Ekot i Sveriges Radio P1 för att kommentera omställningens konsekvenser i branschen.

Att kommunicera nyheter och annan viktig information om vår bransch kräver mycket arbete. Samtidigt är det en högst prioriterad åtgärd för kunskap är makt, säger Bo Ericsson vd för Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF).

Det som var en nyhet och till hjälp igår ska tjäna vårt arbete idag, men samtidigt förbereda och hjälpa oss att anpassa oss till det vi förväntar oss av morgondagen, säger Bo Ericsson.

I SFVF:s uppdrag ligger information och lobbying. Tack vare vårt arbete med myndigheter, samarbetspartners, verk och branschorganisationer samt vårt nationella och internationella kontaktnät har vi en unik tillgång till information.

När vi startade SFVF stod vi inför den stora utmaningen att lösa hur vi som branschförening skulle nå ut med information till våra medlemmar och övriga som berörs eller påverkar branschen, säger Bo Ericsson. Kvitto på att vårt arbete och fokus gör skillnad kommer nu slag i slag, det känns fantastiskt bra. Vem trodde att SFVF skulle vara med i Ekot två gånger under samma vecka?

Vi har också fått mängder av glada tillrop och bekräftelser på att Fordonsproffs är en tidning att räkna med. Fordonsproffs fanns inte för drygt ett år sedan, nu har vi passerat 75 000 läsare av artiklar i det digitala flödet. Fordonsproffs fokus är 100% verkstad vilket underlättar för annonsörer som vill nå ut till sin målgrupp, avslutar Bo Ericsson.

 

Lyssna på gårdagens avsnitt (om Volvo): https://sverigesradio.se/avsnitt/1663785

Lyssna på måndagens avsnitt (om Transportstyrelsen beslut angående däckskiftestid): https://sverigesradio.se/artikel/ingen-forlangd-tid-for-dubbdack-branschen-kritisk

 

Kopiera länk
Copy

Fordonsproffs

Nr 4 Ladda ner  - 2021.pdf 

(Klicka på bild o  läs direkt)

- Däckbrist hotar
Däckskola i Sjöbo
Elbilsdäck.
Ditec om den osunda
  
konkurrensen.

Övriga nummer under arkivfliken.
 
RÄTT LOGGA BVP
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
31 Maj, 2022, Extern artikel
Kan man drifta med Range Rover Sport SVR?
19 Maj, 2022, Extern artikel
Saab 9-5 kombi hade gett Volvo V90 en tuff match
18 Mar, 2022, Extern artikel
Audi A6 Avant e-tron concept
9 Mar, 2022, Extern artikel
Volkswagen ID. Buzz officiell
1 Sep, 2022
Verkstadsjuridikutbildning – för fordonsverkstäder, fordonslärare och konsumentvägledare
Utbildningen är fullbokad, Sverige
13 Sep, 2022
Automechanika
Frankfurt, Tyskland
18 Jan, 2023
Automässan 2023
Göteborg, Sverige
Visa fler händelser
 Branschorganisationer i samverkan
 Sammarbetspartners