Tomas Ulander

SFVF startar utbildningar i Bilhandelsjuridik i höst

Publicerad: 28 Jun 2021
Det finns flera skäl till vår satsning, säger Bo Ericsson vd för Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF). Det största skälet är efterfrågan från våra drygt 250 medlemmar som säljer fordon. Ett annat starkt skäl är den förändrade lagstiftningen som medför att vi får en ny reklamationsrätt för en begagnad bil, då den ökar från 6 månader till 12 månader (20a i Konsumentköplagen). I första hand kommer kursen ledas av Tomas Ulander som även är ledamot i Allmänna Reklamationsnämnden för SFVF:s räkning och en känd profil med lång erfarenhet i bilbranschen.

Utbildningen vänder sig till bilsäljare, säljledare, försäljningschefer och reklamationsansvariga. Utbildningen ger deltagaren kunskap om hur man ska agera för att ”göra rätt från början”, för att undvika att tvister uppstår. Utbildningen innebär också att du får ökad förståelse för det ansvar du har gentemot ditt företag och kunderna. Målet med utbildningen är att öka kunskapen om de regler och den lagstiftning som ligger till grund för hur man ska hantera och lösa uppkomna kundproblem. Utbildningen går också igenom praktiska exempel från Allmänna Reklamationsnämnden (ARN).

- Goda kunskaper på detta område sparar både tid och pengar för alla parter samt ger i förlängningen nöjdare kunder, säger Tomas Ulander.

Kopiera länk
Copy

                  


 

18 Jan, 2023
Automässan 2023
Göteborg, Sverige
Visa fler händelser
RÄTT LOGGA BVP

28 Sep, 2022, Extern artikel
Krockdetektering i nya iPhone 14
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
31 Maj, 2022, Extern artikel
Kan man drifta med Range Rover Sport SVR?
19 Maj, 2022, Extern artikel
Saab 9-5 kombi hade gett Volvo V90 en tuff match
18 Mar, 2022, Extern artikel
Audi A6 Avant e-tron concept
 Branschorganisationer i samverkan
 Sammarbetspartners