Michael Bergvall, SFVF

SFVF startar Däckskola

Publicerad: 28 Maj 2020
- Bakgrunden till uppstarten av däckskolan i SFVF:s regi är att vi anser att det dels behövs ett komplement till övrig däckskola, dels att vi behöver en skola som är mer inriktad på verkstadssidan, säger Michael Bergvall, Ansvarig däck och skadesektion på SFVF samt ansvarig för SFVF:s Däckskola.

- Med detta menar vi att vi har att skräddarsytt däckskolan för att anpassa oss efter verksamheten på verkstäder. SFVF:s däckskola består av både en teoretisk del samt en praktisk del. Många av SFVF:s medlemmar väljer nu att komplettera sina ordinarie verkstadssysslor med däcksidan. På grund av att lagar, regler och krav är ganska komplexa när det gäller däck, så vill vi förse våra medlemmar med nödvändig kunskap, både teoretisk och praktisk. Vi jobbar självklart med utgångspunkt från STRO handboken som är bibeln inom däckområdet. Många leverantörer och andra mycket kunniga kollegor inom segmentet har också bidragit med material till den teoretiska biten, berättar Michael.

- Under den praktiska delen (efter sommaren) kommer vi hålla till på någon av våra medlemsverkstäder eller avtalsleverantörer. Som läget är nu så är lokaler bokade på tre olika platser i Sverige men ytterligare lokaler blir klara inom kort, säger Michael.

- Initialt kommer vi att hålla teoridelen via Teams (Microsoft Teams, online via en dator) och startdatum är fredagen den 12 juni, med nästa tillfälle måndagen den 15 juni. Därefter kommer teoridelen att hållas vid våra utbildningslokaler. Men, det finns även möjlighet att hålla den på plats hos en verkstad om man blir minst 7 deltagare, säger Michael.

Michael Bergvall som håller i teoridelen har ett brinnande intresse för däck och fälg samt har arbetat inom fordonsbranschen i ca 25 år. Han har drivit däck och bilverkstad, varit vd på Svenska Fälg och arbetat på bland annat Meca och Castrol.

- Jag har givetvis själv genomgått däckskola, säger Michael och fortsätter, - jag har som ambition att alla som har genomgått SFVF:s Däckskola ska känna sig nöjda och trygga i sin roll och väl klara av jobbet som däckmontör på en verkstad, avslutar Michael.

Mer information om utbildningen kan du läsa på SFVF:s webbsida https://www.fordonsverkstader.se/utbildning/

Kopiera länk
Copy

Artikelarkiv

Bilverkstadspodden
Lyssna på  
24 Sep, 2021, Extern artikel
Pirelli och Lamborghini Countach firar 50 år
23 Sep, 2021, Extern artikel
Bileko förstärker i Stockholm
23 Sep, 2021, Extern artikel
Hankook vann Auto Express sommardäcktest
22 Sep, 2021, Extern artikel
Motion om förbud av vinterdäck på sommaren
21 Sep, 2021, Extern artikel
Enviro erhåller hållbarhetscertifiering
31 Aug, 2021, Extern artikel
Är elbilen MG ZS EV ett bra bilköp?
24 Aug, 2021, Extern artikel
Premiär för Tesla Model Y i Sverige
24 Aug, 2021, Extern artikel
Toyota Yaris GR testad
15 Jun, 2021, Extern artikel
Audi e-tron GT vs Porsche Taycan 4S
2 Jun, 2021, Extern artikel
Volvo V70 byggd i Lego
14 Okt, 2021
SFVF:s DÄCKSKOLA - Del 1 Teoretisk utbildning - via Teams
Online med dator - via Microsoft Teams (3 tim), Utbildningsledare: Michael Bergvall
27 Okt, 2021
Uppsägning eller avsked? Vad är skillnaden mellan uppsägning pga. personliga skäl och avsked?
KOSTNADSFRITT WEBBINARIUM - med CvZ Juridik - Online, Mellan 9:00 och 10:00 hålls seminariet och efter 10:00 finns det fortsatt möjlighet att ställa frågor direkt till juristerna.
28 Okt, 2021
SFVF:s DÄCKSKOLA - Del 1 Teoretisk utbildning - via Teams
Online med dator - via Microsoft Teams (3 tim), Utbildningsledare: Michael Bergvall
Visa fler händelser
 Branschorganisationer i samverkan
 Annonser