Michael Bergvall, SFVF

SFVF startar Däckskola

Publicerad: 28 Maj 2020
- Bakgrunden till uppstarten av däckskolan i SFVF:s regi är att vi anser att det dels behövs ett komplement till övrig däckskola, dels att vi behöver en skola som är mer inriktad på verkstadssidan, säger Michael Bergvall, Ansvarig däck och skadesektion på SFVF samt ansvarig för SFVF:s Däckskola.

- Med detta menar vi att vi har att skräddarsytt däckskolan för att anpassa oss efter verksamheten på verkstäder. SFVF:s däckskola består av både en teoretisk del samt en praktisk del. Många av SFVF:s medlemmar väljer nu att komplettera sina ordinarie verkstadssysslor med däcksidan. På grund av att lagar, regler och krav är ganska komplexa när det gäller däck, så vill vi förse våra medlemmar med nödvändig kunskap, både teoretisk och praktisk. Vi jobbar självklart med utgångspunkt från STRO handboken som är bibeln inom däckområdet. Många leverantörer och andra mycket kunniga kollegor inom segmentet har också bidragit med material till den teoretiska biten, berättar Michael.

- Under den praktiska delen (efter sommaren) kommer vi hålla till på någon av våra medlemsverkstäder eller avtalsleverantörer. Som läget är nu så är lokaler bokade på tre olika platser i Sverige men ytterligare lokaler blir klara inom kort, säger Michael.

- Initialt kommer vi att hålla teoridelen via Teams (Microsoft Teams, online via en dator) och startdatum är fredagen den 12 juni, med nästa tillfälle måndagen den 15 juni. Därefter kommer teoridelen att hållas vid våra utbildningslokaler. Men, det finns även möjlighet att hålla den på plats hos en verkstad om man blir minst 7 deltagare, säger Michael.

Michael Bergvall som håller i teoridelen har ett brinnande intresse för däck och fälg samt har arbetat inom fordonsbranschen i ca 25 år. Han har drivit däck och bilverkstad, varit vd på Svenska Fälg och arbetat på bland annat Meca och Castrol.

- Jag har givetvis själv genomgått däckskola, säger Michael och fortsätter, - jag har som ambition att alla som har genomgått SFVF:s Däckskola ska känna sig nöjda och trygga i sin roll och väl klara av jobbet som däckmontör på en verkstad, avslutar Michael.

Mer information om utbildningen kan du läsa på SFVF:s webbsida https://www.fordonsverkstader.se/utbildning/

Kopiera länk
Copy

Artikelarkiv

Bilverkstadspodden
Lyssna på  
18 Jan, 2021, Extern artikel
Nya Golf testad
14 Jan, 2021, Extern artikel
Elon Musk är nu rikast i världen
14 Jan, 2021, Extern artikel
Bonus Malus 2021 – Detta gäller
12 Jan, 2021, Extern artikel
Nya Audi RS6 testad
28 Dec, 2020, Extern artikel
Populäraste bilnyheterna 2020 – Topp 10
22 Jan, 2021
Däckskola Del 1: Teoretisk utbildning
Online med dator - via Microsoft Teams (3,5 tim), Utbildningsledare: Michael Bergvall
29 Jan, 2021
Däckskola Del 1: Teoretisk utbildning
Online med dator - via Microsoft Teams (3,5 tim), Utbildningsledare: Michael Bergvall
9 Feb, 2021
CvZ Juridik - Anställ på rätt sätt
KOSTNADSFRITT WEBBINARIUM för medlemmar i Verkstadsföretagarna / SFVF, Online
Visa fler händelser
 Branschorganisationer i samverkan
 Annonser