< Tillbaka

SFVF sprider kunskap om SERMI till verkstäder i Europa

Publicerad: 31 Mar 2022
Häromdagen höll SFVF:s VD Claes Åström tillsammans med Michael Bergvall en presentation av SERMI för flera av Mekonomens chefer i Sverige, Danmark, Norge, Finland och Polen. – Vi ligger i framkant i Sverige när det gäller informationen kring SERMI, så det är positivt att vi kan hjälpa till, säger Claes Åström.

Det var på inbjudan av Petra Bendelin, direktör affärsutveckling & strategi på Mekonomen Group, som många med ledande befattningar inom koncernen fick en presentation i vad som kan beskrivas som en uppstart inför informationbehovet kring SERMI. Med fanns representanter från bland annat Mekonomen, Meca, OK/Q8 och kedjorna i de olika länderna, bland annat Inter-Team och Sørensen og Balchen samt FTZ.

– Det var en bra och kort information med bakgrunden till SERMI, vad systemet innebär och en liten uppmaning från SFVF:s sida att det går fort till den 1 augusti 2023 då alla certifieringar ska vara klara. Sverige ligger långt fram i den här utvecklingen och vill man ligga i framkant är det dags att göra upp en plan, säger Michael Bergvall, försäljnings- och marknadschef på SFVF.

– Som branschförbund rekommenderar vi att man som verkstad ska gå med i SERMI. Vi vet inte ännu vilken betydelse det kommer få eftersom utvecklingen går så fort, men eftersom byråkratiska processer riskerar att ta lång tid rekommenderar vi att man börjar arbetet redan nu, säger Claes Åström.

SERMI kan beskrivas som en e-nyckel för verkstäder för att få tillgång till fordonstillverkares säkerhetsrelaterade reparationsdata. 
Enligt de uppgifter vi har tillgång till är det den 1 augusti 2023 som tillverkaren stänger informationen om inte verkstaden är certifierade för SERMI.

Text: MARIA ERIKSSON

maria.eriksson@sfvf.eu

Kopiera länk
Copy
18 Apr, 2023
SFVF - VERKSTADSJURIDIK – för fordonsverkstäder, fordonslärare och konsumentvägledare
Stockholm: Bilyaa Group AB, Hovslagarevägen 37, Sollentuna, Utbildningsledare: Bo Ericsson, SFVF
9 Maj, 2023
SFVF - VERKSTADSJURIDIK – för fordonsverkstäder, fordonslärare och konsumentvägledare
Sundsvall: Scandic Sundsvall City, Trädgårdsgatan 31, Utbildningsledare: Bo Ericsson, SFVF
Visa fler händelser

PRENUMERERA NYHETSBREV(3)

 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan