< Tillbaka

SFVF sprider kunskap om SERMI till verkstäder i Europa

Publicerad: 31 Mar 2022
Häromdagen höll SFVF:s VD Claes Åström tillsammans med Michael Bergvall en presentation av SERMI för flera av Mekonomens chefer i Sverige, Danmark, Norge, Finland och Polen. – Vi ligger i framkant i Sverige när det gäller informationen kring SERMI, så det är positivt att vi kan hjälpa till, säger Claes Åström.

Det var på inbjudan av Petra Bendelin, direktör affärsutveckling & strategi på Mekonomen Group, som många med ledande befattningar inom koncernen fick en presentation i vad som kan beskrivas som en uppstart inför informationbehovet kring SERMI. Med fanns representanter från bland annat Mekonomen, Meca, OK/Q8 och kedjorna i de olika länderna, bland annat Inter-Team och Sørensen og Balchen samt FTZ.

– Det var en bra och kort information med bakgrunden till SERMI, vad systemet innebär och en liten uppmaning från SFVF:s sida att det går fort till den 1 augusti 2023 då alla certifieringar ska vara klara. Sverige ligger långt fram i den här utvecklingen och vill man ligga i framkant är det dags att göra upp en plan, säger Michael Bergvall, försäljnings- och marknadschef på SFVF.

– Som branschförbund rekommenderar vi att man som verkstad ska gå med i SERMI. Vi vet inte ännu vilken betydelse det kommer få eftersom utvecklingen går så fort, men eftersom byråkratiska processer riskerar att ta lång tid rekommenderar vi att man börjar arbetet redan nu, säger Claes Åström.

SERMI kan beskrivas som en e-nyckel för verkstäder för att få tillgång till fordonstillverkares säkerhetsrelaterade reparationsdata. 
Enligt de uppgifter vi har tillgång till är det den 1 augusti 2023 som tillverkaren stänger informationen om inte verkstaden är certifierade för SERMI.

Text: MARIA ERIKSSON

maria.eriksson@sfvf.eu

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

1 Dec, 2023, Extern artikel
Emily GT blir verklighet
15 Nov, 2023, Extern artikel
Volvo EM90: Eldriven minibuss med lyx och komfort
31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan