SFVF spår - stort genombrott för elektriska transportbilar i år

Publicerad: 17 Jan 2021
Om alla tillverkare kan leverera el-transportbilar som utlovat kommer marknaden ha ett fantastiskt stort och brett utbud, säger Bo Ericsson vd för Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF). Utbudet av el-transportbilar med tillräckligt lång räckvidd, lastkapacitet och snabbladdning ökar för närvarande i snabb takt. Alla de stora tillverkarna har eller kommer ha tillgång till el-transportbilar 2021.

I vårt grannland Norge växer Maxus. Det kinesiska varumärket gick från noll till cirka 700 registreringar och blev bara slagen av Nissan e-NV200, denna utveckling kan vi få se även i Sverige.

De som använder sig av transportbilar lägger stor vikt vid kostnader. Den totala kostnaden för att använda el-transportbilar är lägre än för transportbilar som drivs med fossila bränslen. Man kan också lägga till miljönyttan vid användning av el-transportbilar, vilket leder till bra marknadsföring av företaget.

Det finns färre argument för att köpa en diesel när företaget kan få el-transportbil till ett rimligt pris med en räckvidd på 40 - 60 mil. Transportbilar används oftast av hantverkare och de arbetar lokalt, därför behöver de särskilt lång räckvidd. Många hantverkare har förmodligen också möjlighet att ladda sin el-transportbil på de olika jobben de befinner sig på. Jag tror det kommer ställas krav från kommuner och kanske från företagskunder att ha el-transportbilar i företaget för att få vara med i offentliga upphandlingar, det är nog bara en tidsfråga, säger Bo Ericsson.

 

Kopiera länk
Copy

Artikelarkiv

RÄTT LOGGA BVP

17 Jan, 2022, Extern artikel
Continental lanserar nytt sommardäck – UltraContact
17 Jan, 2022, Extern artikel
Färre omkom i vägtrafiken under 2021
17 Jan, 2022, Extern artikel
Däckpartner växer med fler verkstäder
14 Jan, 2022, Extern artikel
Finalhelg för Goodyear i Le Mans Virtual Series
14 Jan, 2022, Extern artikel
Ny verksamhetschef för STRO
17 Jan, 2022, Extern artikel
Långresa i vinterväglag med Tesla Model 3
16 Jan, 2022, Extern artikel
Gammal mot ny Range Rover
15 Jan, 2022, Extern artikel
BMW:s nya bil kan ändra färg med ett knapptryck
10 Jan, 2022, Extern artikel
Polestar 2 Performance Upgrade – 68 extra hästar
23 Nov, 2021, Extern artikel
Present till bilintresserad – Vad kan man köpa?
 Branschorganisationer i samverkan
 Annonser