< Tillbaka

SFVF spår - stort genombrott för elektriska transportbilar i år

Publicerad: 17 Jan 2021
Om alla tillverkare kan leverera el-transportbilar som utlovat kommer marknaden ha ett fantastiskt stort och brett utbud, säger Bo Ericsson vd för Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF). Utbudet av el-transportbilar med tillräckligt lång räckvidd, lastkapacitet och snabbladdning ökar för närvarande i snabb takt. Alla de stora tillverkarna har eller kommer ha tillgång till el-transportbilar 2021.

I vårt grannland Norge växer Maxus. Det kinesiska varumärket gick från noll till cirka 700 registreringar och blev bara slagen av Nissan e-NV200, denna utveckling kan vi få se även i Sverige.

De som använder sig av transportbilar lägger stor vikt vid kostnader. Den totala kostnaden för att använda el-transportbilar är lägre än för transportbilar som drivs med fossila bränslen. Man kan också lägga till miljönyttan vid användning av el-transportbilar, vilket leder till bra marknadsföring av företaget.

Det finns färre argument för att köpa en diesel när företaget kan få el-transportbil till ett rimligt pris med en räckvidd på 40 - 60 mil. Transportbilar används oftast av hantverkare och de arbetar lokalt, därför behöver de särskilt lång räckvidd. Många hantverkare har förmodligen också möjlighet att ladda sin el-transportbil på de olika jobben de befinner sig på. Jag tror det kommer ställas krav från kommuner och kanske från företagskunder att ha el-transportbilar i företaget för att få vara med i offentliga upphandlingar, det är nog bara en tidsfråga, säger Bo Ericsson.

 

Kopiera länk
Copy
14 Dec, 2022
Bilhandelsjuridik
Online, Sverige
18 Jan, 2023
Automässan 2023
Göteborg, Sverige
Visa fler händelser
RÄTT LOGGA BVP

2 Dec, 2022, Extern artikel
Continental förvärvar Backes Transportbandservice AB
1 Dec, 2022, Extern artikel
Stigande priser på drivmedel förändrar körbeteende
1 Dec, 2022, Extern artikel
Trelleborg åläggs att betala böter
30 Nov, 2022, Extern artikel
BKT – sluta fylla däcken med vatten
30 Nov, 2022, Extern artikel
Ny isgreppsmärkning på däcksidan
 Branschorganisationer i samverkan
 Sammarbetspartners