< Tillbaka

Benny Wallin

SFVF samverkar med Internationella Kvinnoföreningen, IKF, i Malmö

Publicerad: 29 Okt 2020
I ESF-projektet Framtidens Fordonsverkstad *, som drivs av Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF) i samverkan med 20 fordonsverkstäder i Skåne och Blekinge, är ett av de primära målen att kartlägga kompetenser och hitta metoder och utbildningsmetodik riktad mot kvinnor och invandrare.

Syftet är att konkret motverka utanförskap och öka minoriteters anställningsbarhet. Det är ett överlevnadskrav för våra verkstäder, säger Benny Wallin som är projektledare. Vi måste hitta rätt personal för alla våra yrkesinriktningar i fordonsbranschen, både nu och på sikt.

SFVF har inlett en samverkan med Internationella Kvinnoförbundet i Malmö, som driver ett annat närliggande ESF-projekt för kvinnor som är tredjelandsmedborgare. Projektet bygger på att man under en två-årsperiod ska stärka förutsättningarna för 60 kvinnor att ta sig in på arbetsmarknaden inom fordonsindustrin och den gröna näringen.

SFVF kommer att samverka med det nystartade projektet och försöka hitta positiva beröringspunkter som kan gagna våra verkstadsföretag. SFVF kommer aktivt att medverka till konstruktiva studiebesök på några representativa verkstäder. Vi måste också hitta nya okonventionella rekryteringsmodeller för att hitta rätt personal till den nya tekniken och omvärldens krav på en snabb miljöomställning, avslutar Benny.

 

* Läs mer om ESF-projektet Framtidens Fordonsverkstad: https://www.fordonsverkstader.se/framtidens-fordonsverkstad/

Kopiera länk
Copy
14 Dec, 2022
Bilhandelsjuridik
Online, Sverige
18 Jan, 2023
Automässan 2023
Göteborg, Sverige
Visa fler händelser
RÄTT LOGGA BVP

 Branschorganisationer i samverkan
 Sammarbetspartners