SFVF ryter till: När ska lagstiftarna inse vilken betydelse rätt däckutrustning har för lätta och tyngre fordon?

Publicerad: 25 Sep 2020
- I skuggan av Nollvisionen som sattes 1997 är det många olika förändringar som måste ske, för att vi ska nå vårt mål att ingen ska behöva skadas allvarligt eller omkomma i en trafikolycka i onödan, säger Bo Ericsson vd för Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF). - Det borde därför vara en självklarhet att alla fordon, även tyngre, har vinterhjul på vintern och sommarhjul på sommaren. Samma självklarhet är att det ska vara vinter respektive sommarhjul på alla axlar.

- Varför beslagtar vi inte fordon som inte uppfyller gällande lagkrav? Varför ska fordon som avviker från lagkrav och utrustning få utsätta andra människor för risker? Däcken ligger i framkant i kampen för trafiksäkerhet. Däcket måste lösa extremt många uppgifter och det blir mer och mer avancerat i sin konstruktion, säger Bo Ericsson.

- Om man beaktar att det endast är en handflatas storlek per däck som håller oss kvar på vägen när man kör i 110 km/tim, så förstår alla fordonsförare att det är viktigt med rätt däck, säger Bo Ericsson.

- Dessutom förstår jag inte varför vi inte kan ha samma lagstiftning inom Norden, vi har samma klimat och många fordonsförare passerar ofta gränserna inom Norden. Hur svårt kan det vara? Gemensam lagstiftning gör det lättare att harmonisera reglerna med andra länder.

- Menar vi allvar med lagstiftningen måste det bli någon form av påföljd som är kännbar när man bryter mot lagen. När det gäller vinter och sommarhjul utsätter fordonsförare andra för stora risker och orsakar även kollisioner ibland i onödan.

- Det är dessutom omöjligt att hinna skifta till sommarhjul i tid varje år, då vi har en lagstiftning som inte är anpassad till den verklighet vi lever i, säger Bo Ericsson. I Sverige finns det 4,9 miljoner bilar, varav ca 70% har dubbdäck. Det betyder att branschen ska skifta hjul på 3 360 000 bilar på två veckor, vilket betyder i snitt 240 000 bilar per dag. Det kan ju vem som helst förstå att det inte kan fungera. Det krävs en flexibilitet i lagstiftningen.

Konsekvensen av den korta skiftningstiden blir att fordonsägare åker till ”popup-tälten” på parkeringsplatser (som vissa handlare glatt och villigt hyr ut utan betänkligheter för att tjäna en krona) eller andra serviceplatser som skiftar hjul för 99 - 150 kr. Bilägare får inte något kvitto på utfört arbete och konkurrens sker således inte på lika villkor. Däremot gynnar det parallellsamhället som vi i den seriösa branschen tvingas konkurrera med.

- Det är dags för kloka beslut nu som leder Sverige i rätt riktning, istället för att fortsätta motarbeta allt som har med fordon att göra, avslutar Bo Ericsson.

 

Kopiera länk
Copy

Artikelarkiv

Bilverkstadspodden
Lyssna på  
17 Sep, 2021, Extern artikel
Pirelli Elect och FCS märkta däck visas på mässa i München
16 Sep, 2021, Extern artikel
Nytt Boss-vinterdäck från Colmec
16 Sep, 2021, Extern artikel
Hankook publicerar sin 12:e årliga ESG-rapport
15 Sep, 2021, Extern artikel
Banrekord med Pirelli P Zero Trofeo R
15 Sep, 2021, Extern artikel
Billiga däck kan bli dyra
31 Aug, 2021, Extern artikel
Är elbilen MG ZS EV ett bra bilköp?
24 Aug, 2021, Extern artikel
Premiär för Tesla Model Y i Sverige
24 Aug, 2021, Extern artikel
Toyota Yaris GR testad
15 Jun, 2021, Extern artikel
Audi e-tron GT vs Porsche Taycan 4S
2 Jun, 2021, Extern artikel
Volvo V70 byggd i Lego
23 Sep, 2021
SFVF:s DÄCKSKOLA - Del 1 Teoretisk utbildning - via Teams
Online med dator - via Microsoft Teams (3 tim), Utbildningsledare: Michael Bergvall
14 Okt, 2021
SFVF:s DÄCKSKOLA - Del 1 Teoretisk utbildning - via Teams
Online med dator - via Microsoft Teams (3 tim), Utbildningsledare: Michael Bergvall
27 Okt, 2021
Uppsägning eller avsked? Vad är skillnaden mellan uppsägning pga. personliga skäl och avsked?
KOSTNADSFRITT WEBBINARIUM - med CvZ Juridik - Online, Mellan 9:00 och 10:00 hålls seminariet och efter 10:00 finns det fortsatt möjlighet att ställa frågor direkt till juristerna.
Visa fler händelser
 Branschorganisationer i samverkan
 Annonser