Michael Bergvall, SFVF

SFVF på besök hos Koenigsegg

Publicerad: 20 Jun 2021
Nyligen fick SFVF förmånen att besöka Koenigseggs fantastiskt fina anläggning i Ängelholm. Tanken var att få mer inblick i denna lite mer dolda verksamhet . Anläggningen, främst produktionslokalen är givetvis omgiven av rigorösa säkerhetsaspekter. Inget besök i produktionen och inga foton utan godkännande var uppgörelsen.

Mikael Bergvall från SFVF fick i alla fall träffa Peter Ottosson som är Aftermarket Workshop Manager. Detta är en person som under en ganska lång tid arbetat i fordonsbranschen i olika roller och som har ett brinnande intresse för bilar. Peter har bl.a varit med i ett JTCC team och skruvat efter inrådan av Bo Lindman som även han jobbar åt SFVF.

Koenigsegg har ca 300 anställda från hela världen och söker hela tiden mer folk med spetskompetens.

SFVF fick även kolla in eftermarknadsverkstaden dit bilar flygs in från hela världen. Verkstaden var såklart i toppskick och där råder mer ordning och reda än i ett välstädat hem.

Denna dag hängde fem bilar på lyftarna till ett snittvärde per bil på ca 25 miljoner, bara det talar ju om hur annorlunda en sådan här verkstad måste utformas gentemot en ordinär verksamhet.

De flesta detaljer i bilarna byggs på plats i produktionslokalen och anpassas exakt för varje bil, ingen massproduktion här.

Vissa samarbeten sker dock, exempelvis när det gäller däck. I detta fall tillsammans med Michelin gör Koenigsegg allt för att hitta en optimal lösning för bilen. All reparation vid eventuell skada på detta märke sker dessutom just här i Ängelholm, oavsett var i världen bilen råkar gå sönder. Bilarna flygs hit från bl.a USA , Asien, ja från hela världen där de rullar, eller står på museum. I Sverige finns det två återförsäljare av märket.

Koenigsegg startade sin verksamhet 1994 av den då 22-åriga Christian Von Koenigsegg. Två år senare (1996), kördes bilen för första gången av Rickard Rydell. År 2000 gjorde Koenigsegg utställningsdebut med sin första produktionsmodell på Mässan i Paris. År 2002 blev CC8S motorn i bilen utsedd till den mest kraftfulla serieproducerade bilen i världen av Guiness rekordbok. Motorn var på 488kv och 655 hk.
Världens snabbaste bil 2005, härefter följer en mängd med satta rekord. (Läs mer på www.koenigsegg.com)

Vill ni höra mer om detta besök och Peters jobb på Koenigsegg, så publiceras en intervju med Peter i Bilverkstadspodden den 21/6 . Denna hörs på Spotify och där andra poddar finns.

 

Foton SFVF

Kopiera länk
Copy

Artikelarkiv

Bilverkstadspodden
Lyssna på  
17 Sep, 2021, Extern artikel
Pirelli Elect och FCS märkta däck visas på mässa i München
16 Sep, 2021, Extern artikel
Nytt Boss-vinterdäck från Colmec
16 Sep, 2021, Extern artikel
Hankook publicerar sin 12:e årliga ESG-rapport
15 Sep, 2021, Extern artikel
Banrekord med Pirelli P Zero Trofeo R
15 Sep, 2021, Extern artikel
Billiga däck kan bli dyra
31 Aug, 2021, Extern artikel
Är elbilen MG ZS EV ett bra bilköp?
24 Aug, 2021, Extern artikel
Premiär för Tesla Model Y i Sverige
24 Aug, 2021, Extern artikel
Toyota Yaris GR testad
15 Jun, 2021, Extern artikel
Audi e-tron GT vs Porsche Taycan 4S
2 Jun, 2021, Extern artikel
Volvo V70 byggd i Lego
23 Sep, 2021
SFVF:s DÄCKSKOLA - Del 1 Teoretisk utbildning - via Teams
Online med dator - via Microsoft Teams (3 tim), Utbildningsledare: Michael Bergvall
14 Okt, 2021
SFVF:s DÄCKSKOLA - Del 1 Teoretisk utbildning - via Teams
Online med dator - via Microsoft Teams (3 tim), Utbildningsledare: Michael Bergvall
27 Okt, 2021
Uppsägning eller avsked? Vad är skillnaden mellan uppsägning pga. personliga skäl och avsked?
KOSTNADSFRITT WEBBINARIUM - med CvZ Juridik - Online, Mellan 9:00 och 10:00 hålls seminariet och efter 10:00 finns det fortsatt möjlighet att ställa frågor direkt till juristerna.
Visa fler händelser
 Branschorganisationer i samverkan
 Annonser