< Tillbaka

SFVF på Automässan: Unik framtidsspaning och egen branschtidning

Publicerad: 27 Nov 2019
Nordens största verkstadsförening, SFVF, tar ett rejält avstamp mot framtiden för fordonsbranschen på Automässan i Göteborg den 15-18 januari 2020. Det blir inte bara en unik framtidsspaning med Bo Ericsson i spetsen utan SFVF premiärvisar också sin egen, nya branschtidning, Fordonsproffs.

- Nu har du möjlighet att få höra trender och tendenser om branschen och dess framtid. Vi kommer prata om allt från verkstadens utveckling, gasfordon, e-fordon till hur en verkstad bör göra för att möta framtiden redan nu. Har du råd att inte lyssna på denna föreläsning, säger Bo Ericsson som under rubriken Marknadens utveckling, Tiden och utvecklingen går allt fortare, håller sitt seminarium fredagen den 17 januari 09.30-10.00.

Under Automässan kommer det att hållas ett 20-tal branschseminarier i MRF:s och SFVF:s gemensamma regi. Läs mer om seminarieprogrammet och allt som händer på automässan.se.

SFVF har sin monter i E-hallen med nummer E02-42. Där kommer det inte bara att finnas informationsmaterial och möjligheter att prata med representanter för SFVF och Verkstadsföretagarna. Den riktigt stora nyheten är att Sveriges och Nordens största branschförening för verkstäder, har startat en egen branschtidning. Tidningen, som fått namnet Fordonsproffs: Din branschtidning från Sveriges Fordonsverkstäder, ska distribueras till verkstäder och andra branschföretag.

– Vi ser att det finns ett behov av bättre information till inte bara våra anslutna verkstäder utan till branschen i stort. Det händer så mycket i fordonsbranschen idag att det krävs relevant information för att hänga med, säger Bo Ericsson, vd för SFVF. Ericsson nämner viktiga frågor som säkerhet vid arbete med gas- och elfordon, ny teknik inför självkörande fordon, nya krav på legitimation för vissa som arbetar inom fordonssektorn, nya lagkrav på verkstäder med mera. Missa inte att få ett eget exemplar av Fordonsproffs.

Automässan är Nordens ledande mötesplats som visar upp och sprider kunskap om framtidens verkstad. Ett måste för dig som vill stärka din kompetens och utveckla verksamheten för att möta framtidens krav och utmaningar. På Automässan samlas branschens ledande företag för att visa upp det senaste när det gäller produkter och tjänster för branschen. Automässan 2020 kommer att ha speciellt fokus på uppkopplade fordon, digitalisering, autonoma dvs självkörande fordon, säkerhet samt hybrid- och elbilar.

 

     

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

15 Nov, 2023, Extern artikel
Volvo EM90: Eldriven minibuss med lyx och komfort
31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
28 Sep, 2022, Extern artikel
Krockdetektering i nya iPhone 14
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan