SFVF på Automässan: Unik framtidsspaning och egen branschtidning

Publicerad: 27 Nov 2019
Nordens största verkstadsförening, SFVF, tar ett rejält avstamp mot framtiden för fordonsbranschen på Automässan i Göteborg den 15-18 januari 2020. Det blir inte bara en unik framtidsspaning med Bo Ericsson i spetsen utan SFVF premiärvisar också sin egen, nya branschtidning, Fordonsproffs.

- Nu har du möjlighet att få höra trender och tendenser om branschen och dess framtid. Vi kommer prata om allt från verkstadens utveckling, gasfordon, e-fordon till hur en verkstad bör göra för att möta framtiden redan nu. Har du råd att inte lyssna på denna föreläsning, säger Bo Ericsson som under rubriken Marknadens utveckling, Tiden och utvecklingen går allt fortare, håller sitt seminarium fredagen den 17 januari 09.30-10.00.

Under Automässan kommer det att hållas ett 20-tal branschseminarier i MRF:s och SFVF:s gemensamma regi. Läs mer om seminarieprogrammet och allt som händer på automässan.se.

SFVF har sin monter i E-hallen med nummer E02-42. Där kommer det inte bara att finnas informationsmaterial och möjligheter att prata med representanter för SFVF och Verkstadsföretagarna. Den riktigt stora nyheten är att Sveriges och Nordens största branschförening för verkstäder, har startat en egen branschtidning. Tidningen, som fått namnet Fordonsproffs: Din branschtidning från Sveriges Fordonsverkstäder, ska distribueras till verkstäder och andra branschföretag.

– Vi ser att det finns ett behov av bättre information till inte bara våra anslutna verkstäder utan till branschen i stort. Det händer så mycket i fordonsbranschen idag att det krävs relevant information för att hänga med, säger Bo Ericsson, vd för SFVF. Ericsson nämner viktiga frågor som säkerhet vid arbete med gas- och elfordon, ny teknik inför självkörande fordon, nya krav på legitimation för vissa som arbetar inom fordonssektorn, nya lagkrav på verkstäder med mera. Missa inte att få ett eget exemplar av Fordonsproffs.

Automässan är Nordens ledande mötesplats som visar upp och sprider kunskap om framtidens verkstad. Ett måste för dig som vill stärka din kompetens och utveckla verksamheten för att möta framtidens krav och utmaningar. På Automässan samlas branschens ledande företag för att visa upp det senaste när det gäller produkter och tjänster för branschen. Automässan 2020 kommer att ha speciellt fokus på uppkopplade fordon, digitalisering, autonoma dvs självkörande fordon, säkerhet samt hybrid- och elbilar.

 

     

Kopiera länk
Copy

Artikelarkiv

Bilverkstadspodden
Lyssna på  
24 Sep, 2021, Extern artikel
Pirelli och Lamborghini Countach firar 50 år
23 Sep, 2021, Extern artikel
Bileko förstärker i Stockholm
23 Sep, 2021, Extern artikel
Hankook vann Auto Express sommardäcktest
22 Sep, 2021, Extern artikel
Motion om förbud av vinterdäck på sommaren
21 Sep, 2021, Extern artikel
Enviro erhåller hållbarhetscertifiering
31 Aug, 2021, Extern artikel
Är elbilen MG ZS EV ett bra bilköp?
24 Aug, 2021, Extern artikel
Premiär för Tesla Model Y i Sverige
24 Aug, 2021, Extern artikel
Toyota Yaris GR testad
15 Jun, 2021, Extern artikel
Audi e-tron GT vs Porsche Taycan 4S
2 Jun, 2021, Extern artikel
Volvo V70 byggd i Lego
14 Okt, 2021
SFVF:s DÄCKSKOLA - Del 1 Teoretisk utbildning - via Teams
Online med dator - via Microsoft Teams (3 tim), Utbildningsledare: Michael Bergvall
27 Okt, 2021
Uppsägning eller avsked? Vad är skillnaden mellan uppsägning pga. personliga skäl och avsked?
KOSTNADSFRITT WEBBINARIUM - med CvZ Juridik - Online, Mellan 9:00 och 10:00 hålls seminariet och efter 10:00 finns det fortsatt möjlighet att ställa frågor direkt till juristerna.
28 Okt, 2021
SFVF:s DÄCKSKOLA - Del 1 Teoretisk utbildning - via Teams
Online med dator - via Microsoft Teams (3 tim), Utbildningsledare: Michael Bergvall
Visa fler händelser
 Branschorganisationer i samverkan
 Annonser