SFVF och Verkstadsföretagarna bjuder Fordonslärare på Däcksskolan

Publicerad: 25 Aug 2020
Att ha rätt kunskap som fordonslärare är ett måste, säger Bo Ericsson vd på Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF) som även sitter med i Nationella programrådet på Skolverket. Om läraren inte har rätt kunskap och förståelse för däckaffären får vi på sikt sämre utbildade nyanställda medarbetare. Det i sin tur leder till att verkstan tvingas grundutbilda den nyanställde vilket kostar pengar och tar tid.

- Däck och fälgkunskap är ett måste hos all verkstadspersonal idag oavsett om man är serviceverkstad eller däckverkstad, säger utbildare Michael Bergvall på SFVF. 

- Ju färre service och reparationstimmar det är på verkstaden desto större skäl till att utveckla däckaffären. För att vara fackmässig måste man ha kunskap så verkstan kan rekommendera fordonsägare rätt däck och fälg, säger Bo Ericsson.

- Om verkstan rekommenderar fel däck eller fälg ansvarar verkstan för det och det kan bli en kostsam affär. Verkstan kan bli vållande till en skada på person och egendom, säger Ulf Stefansson jurist hos SFVF.

- Vi började med ett utbildningstillfälle via Teams och inom ett par dagar var kursen fullbelagd, berättar Michael Bergvall. Då la vi ut ytterligare ett utbildningstillfälle och även denna kurs blev snabbt fullbelagd. Nu har vi lagt ut ytterligare ett utbildningstillfälle och snart är även den kursen fullbelagd, säger en glad Michael Bergvall. Det är rimligt att eleven får rätt kunskap i skolan men det förutsätter att läraren har rätt kunskap. Det är oerhört kul att få vara med och bidra till denna form av vidareutbildning inom just denna nisch som jag brinner så oerhört mycket för, avslutar Michael Bergvall.

Vid frågor angående denna utbildning kontakta: michael.bergvall@sfvf.eu, 08-519 475 13

Ytterligare information: https://www.fordonsverkstader.se/utbildning/

 

Artikelarkiv

Bilverkstadspodden
Lyssna på  
21 Sep, 2020, Extern artikel
Vianor lanserar digitalt servicekoncept
18 Sep, 2020, Extern artikel
Goodyear gör efterlängtad comeback i Le Mans
17 Sep, 2020, Extern artikel
Nya Nokian Hakka Van för lätta lastbilar
17 Sep, 2020, Extern artikel
17 personer omkomna i trafiken under augusti
16 Sep, 2020, Extern artikel
Fredrik Ardefors om höstbudgeten – Lovvärt
21 Sep, 2020, Extern artikel
Test av Sveriges mest sålda bil – Volvo V60
14 Sep, 2020, Extern artikel
Dragrace: Audi RS6 vs Mercedes-AMG GT 63 S 4-d Coupé vs Porsche Taycan Turbo
9 Sep, 2020, Extern artikel
Nya Golf kombi officiell
9 Sep, 2020, Extern artikel
En av de äldsta Saabarna har sålts
1 Sep, 2020, Extern artikel
Skodas elbil ENYAQ iV officiell
 Branschorganisationer i samverkan