SFVF och Digital-Servicebook.com kommer till bilbranschens och kundernas hjälp igen!

Publicerad: 18 Aug 2020
På senare år har det blivit allt vanligare med återkallelser av nyare bilar på grund av olika fel som kan påverka säkerhet och funktion. En av de aktuella kampanjerna gäller Ford som nu tillfälligt stoppar leveranserna av den nya laddhybrid-versionen av Ford Kuga som började levereras i år. Problemet är att batteripaketet kan bli överhettat och i värsta fall börjar brinna. Nu uppmanas kunderna att inte ladda sina bilar.

Säkerheten för bilägare är helt avgörande för tilltron för bilbranschen. Just i dessa dagar skickas det återkallelser till alla ägare av en Ford Kuga Plug-in Hybrid som är byggd innan den 26 juni 2020. Globalt rör det sig om 27 000 bilar. Globalt har endast fyra bränder hänt hittills.

Även BMW återkallar sina laddhybrider på grund av en defekt som kan leda till kortslutning. BMW återkallar sina laddhybrider för åtgärd och stoppar även leveranserna av nya bilar. Flera modellserier är drabbade, både personbilar och suvar av märket BMW, liksom Mini Countryman. Totalt berörs 4 460 fordon över hela världen.

Problemet på BMW upptäcktes när interna kontroller avslöjade en defekt i svetsningen i högspänningsbatteriet, tillverkade under perioden 13 mars till 6 augusti. I sällsynta fall ska produktionsfelet kunna orsaka kortslutning i högspänningsbatteriet, något som i sin tur kan leda till brand i batteriet. Inga bränder eller personskador har dock rapporterats ännu.

Nu erbjuder SFVF i samarbete med Digital-servicebook.com alla SFVF-anslutna bilverkstäder gratis kontroll av aktuella återkallelser.

Är du medlem hos SFVF skickar verkstan bara ett mail till ford@digital-servicebook.com med bilnumret eller VIN numret – så får verkstan svar på om Forden omfattas. När det gäller en BMW eller Mini mailar verkstan bilnumret eller VIN numret till bmw@digital-servicebook.com.

Det är lätt gjort för bilägare att missa brev eller annan information om kampanjkontroller, speciellt om bilen bytt ägare. För att underlätta för bilägarna vill vi därför hjälpa till och kontrollera om det finns någon kampanj om kontroll på bilägarnas fordon. Ett enkelt och smidigt sätt för verkstaden att ge en bra service till kunderna, avslutar Bo Ericsson, vd för SFVF.

Kopiera länk
Copy

Artikelarkiv

Bilverkstadspodden
Lyssna på  
24 Sep, 2021, Extern artikel
Pirelli och Lamborghini Countach firar 50 år
23 Sep, 2021, Extern artikel
Bileko förstärker i Stockholm
23 Sep, 2021, Extern artikel
Hankook vann Auto Express sommardäcktest
22 Sep, 2021, Extern artikel
Motion om förbud av vinterdäck på sommaren
21 Sep, 2021, Extern artikel
Enviro erhåller hållbarhetscertifiering
31 Aug, 2021, Extern artikel
Är elbilen MG ZS EV ett bra bilköp?
24 Aug, 2021, Extern artikel
Premiär för Tesla Model Y i Sverige
24 Aug, 2021, Extern artikel
Toyota Yaris GR testad
15 Jun, 2021, Extern artikel
Audi e-tron GT vs Porsche Taycan 4S
2 Jun, 2021, Extern artikel
Volvo V70 byggd i Lego
14 Okt, 2021
SFVF:s DÄCKSKOLA - Del 1 Teoretisk utbildning - via Teams
Online med dator - via Microsoft Teams (3 tim), Utbildningsledare: Michael Bergvall
27 Okt, 2021
Uppsägning eller avsked? Vad är skillnaden mellan uppsägning pga. personliga skäl och avsked?
KOSTNADSFRITT WEBBINARIUM - med CvZ Juridik - Online, Mellan 9:00 och 10:00 hålls seminariet och efter 10:00 finns det fortsatt möjlighet att ställa frågor direkt till juristerna.
28 Okt, 2021
SFVF:s DÄCKSKOLA - Del 1 Teoretisk utbildning - via Teams
Online med dator - via Microsoft Teams (3 tim), Utbildningsledare: Michael Bergvall
Visa fler händelser
 Branschorganisationer i samverkan
 Annonser