Utbildning via Teams för Yrkeshögskolan

SFVF lyfter kunskaper i verkstadsjuridik hos Yrkeshögskolans elever

Publicerad: 27 Nov 2020
Att få utbilda människor som är på väg in i fordonsbranschen och som är engagerade är en förmån, säger Bo Ericsson vd för Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF).

Det här var min första Teamsutbildning i verkstadsjuridik och att genomföra den online ställer ännu högre krav på mig som lärare. Det var skönt när jag efteråt fick bekräftelse av Stefan Lust, som är utbildare hos Promeister solutions AB, att eleverna var väldigt nöjda med kursen, säger Bo Ericsson.

Åldern på deltagarna från Yrkeshögskolan var mellan 19 och 55 år, vilket gjorde kursen spännande eftersom en del hade erfarenhet från branschen medan andra saknade erfarenhet. För att få eleverna riktigt engagerade höll jag först en utbildning i verkstadsjuridik under fyra timmar via Teams. Därefter delade vi upp eleverna i fyra grupper, där varje grupp fick två skarpa gamla ARN ärenden att lösa. Avslutningsvis fick alla grupper redovisa vilket beslut de hade kommit fram till, innan jag högläste ARN nämndens beslut.

Under utbildningen fick deltagarna ta del av Verkstadens Reparationsvillkor, Rättigheter & skyldigheter och SFVF:s vägledning. Detta födde många frågor vilket var bra eftersom vi då kunde reda ut frågor och funderingar på ett konstruktivt sätt.

Samtidigt med utbildningarna presenterades ett dussintal olika avtal, som SFVF kan erbjuda genom vårt samarbete med Bilvision, vilka underlättar vardagen för verkstäder.

Eftersom kursutvärderingen gav högt betyg kommer vi nu lansera flera utbildningstillfällen via Teams i vår kalender på www.fordonsproffs.eu, avslutar Bo Ericsson.

Kopiera länk
Copy

Artikelarkiv

RÄTT LOGGA BVP

17 Jan, 2022, Extern artikel
Continental lanserar nytt sommardäck – UltraContact
17 Jan, 2022, Extern artikel
Färre omkom i vägtrafiken under 2021
17 Jan, 2022, Extern artikel
Däckpartner växer med fler verkstäder
14 Jan, 2022, Extern artikel
Finalhelg för Goodyear i Le Mans Virtual Series
14 Jan, 2022, Extern artikel
Ny verksamhetschef för STRO
17 Jan, 2022, Extern artikel
Långresa i vinterväglag med Tesla Model 3
16 Jan, 2022, Extern artikel
Gammal mot ny Range Rover
15 Jan, 2022, Extern artikel
BMW:s nya bil kan ändra färg med ett knapptryck
10 Jan, 2022, Extern artikel
Polestar 2 Performance Upgrade – 68 extra hästar
23 Nov, 2021, Extern artikel
Present till bilintresserad – Vad kan man köpa?
 Branschorganisationer i samverkan
 Annonser