SFVF i Båstad med Mekonomen-verkstäder

Publicerad: 13 Maj 2022
BÅSTAD Under ett par dagar turnerar SFVF:s VD Claes Åström med Mekonomen-gänget under koncernens årliga verkstadsträffar. – Det är ett bra tillfälle att berätta om vad vi som branschförening gör och lyssna till vad våra medlemmar vill att vi lägger fokus på, säger Claes Åström.

Eftersom verkstäderna inom Mekonomen är så många är träffarna uppdelade med 200 deltagare per gång, först två dagar i Båstad, därefter Sundsvall, med avslutning på Arlandastad.

Veporna utanför Hotell Skansen vid den anrika tennisbanan i Båstad gick i gula och röda färger just i dag när konferenssalen slog upp sina portar efter att deltagarna sovit ut efter gårdagens teambuilding. I publiken fanns både representanter från verkstäderna Mekonomen och MekoPartner och personal från Mekonomen Group och Promeister. 

Claes Åström presenterade sig och SFVF och allt det som SFVF gör. Att föreningen är remissinstans för viktiga beslut, hjälper till att tolka nya lagar, deltar i olika styrgrupper i myndigheter och verk, sitter med i Allmänna Reklamationsnämnden (ARN), håller juridiska utbildningar och bevakar branschfrågor, både från en nationell och internationell synpunkt.


 Claes Åström- VD för Sveriges Fordonsverkstäders Förening

Det blev lite snack om datalagen, om Sermi, om Automässan i januari nästa år där SFVF är engagerade. 

Som branschorganisation rekommenderade Claes Åström alla verkstäder att gå med i Sermi och kedjechef Madeleine Westerling konstaterade att det inte fanns några alternativ. 
Vägen dit kanske ändå inte blir så svår administrativt som många förespeglat. 


Madeleine Westerling - Kedjechef Mekonomen Bilverkstad

– Från SFVF har vi sagt att man kommit långt i förarbetet med Sermi om du har en standard som är godkänd för GBV (Godkänd Bilverkstad), säger Claes Åström.

Som Madeleine Westerling konstaterade innebär det att Mekonomen-verkstäderna med uppfyllda krav tack vare GBV bara kommer behöva ta ett litet steg över till att bli certifierade för Sermi. Inte alls så krångligt!

Vad betyder det för SFVF att deltaga vid sådana här verkstadsträffar?

– Det betyder väldigt mycket för att vi ska få gehör som branschförbund och de ska kunna lära känna oss. Jag har dessutom min bakgrund i verkstäderna så jag trivs väldigt bra, säger Claes Åström.

Maria.eriksson@sfvf.eu

Kopiera länk
Copy

Fordonsproffs

Nr 4 Ladda ner  - 2021.pdf 

(Klicka på bild o  läs direkt)

- Däckbrist hotar
Däckskola i Sjöbo
Elbilsdäck.
Ditec om den osunda
  
konkurrensen.

Övriga nummer under arkivfliken.
 
RÄTT LOGGA BVP

19 Maj, 2022, Extern artikel
Saab 9-5 kombi hade gett Volvo V90 en tuff match
18 Mar, 2022, Extern artikel
Audi A6 Avant e-tron concept
9 Mar, 2022, Extern artikel
Volkswagen ID. Buzz officiell
8 Mar, 2022, Extern artikel
Installera en laddbox för elbilen hemma
4 Feb, 2022, Extern artikel
Koenigsegg ska bygga en elbil
 Branschorganisationer i samverkan
 Annonser / Samarbeten